Liiga-kierros: Viime kauden finalistit lyövät yhteen kärkikamppailussa - Pelicans matkaa ilman tšekkitähteään Raumalle

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Liigassa kamppaillaan tiistai-iltana kahden ottelun kierros. Oulussa Kärpät ja Tappara ottavat yhteen kärkikamppailun merkeissä. Raumalla puolestaan Pelicans ja Lukko vääntävät tiukasti paikoista kuuden parhaan joukossa.

Katkeaako vierasvoittojen sarja kärkikamppailussa?

Kärpät on jo karannut turvalliseen johtoon sarjataulukossa, kun taas Tappara joutuu kamppailemaan edelleen tosissaan pitääkseen kakkossijan hallussaan. Oulusta pisteet ovat olleet vierasjoukkueille kuitenkin tiukassa, joten tamperelaisryhmällä on edessään kova haaste.

Kärppien meno ollut vakuuttavaa läpi kauden, eikä joukkueen otteita heiluttaneet viime viikollakaan ykkösvahti Veini Vehviläisen ja hyökkääjä Rasmus Kuparin poissaolot. Oululaisryhmä kaatoi ensin kotonaan KalPan 5-2-numeroin ja haki perjantaina tylyn 2-0-vierasvoiton HIFK:sta.

Oululaiset ovat voittaneet viimeisistä 10 ottelustaan kahdeksan ja venyttänyt eron tiistain vastustajaan, sarjataulukossa toisena olevaan Tapparaan, jo 23 pisteeseen. Nimivahvan ja tehokkaan hyökkäyksen ohella joukkueen puolustuspelaaminen on ollut timanttista, sillä sen verkkoon 48 ottelussa on tehty ainoastaan 73 maalia eli noin puolitoista maalia ottelua kohden.

Viimeisimpänä vahvistuksena pari viikkoa takaperin kärppäryhmään liittynyt konkarihyökkääjä Jussi Jokinen on ollut tehojen valossa mies paikallaan. Maalitiliään 35-vuotias Jokinen ei vielä kolmessa ensimmäisessä ottelussaan avannut, mutta keräsi kuitenkin jo viisi syöttöpistettä. Hänen lisäkseen myös nuori Aleksi Heponiemi oli hyvässä iskussa ja nakutti KalPa- ja HIFK-kamppailuissa yhteensä tehot 2+2.

Tappara katkaisi lauantaina orastavan tappioputkensa, kun se kaatoi KooKoon selvin 5-1-lukemin. Voittoa edelsivät tappiot Ilvekselle ja Pelicansille, joka pyöritteli tamperelaisryhmään peräti 7-1-lukemin.

Tamperelaisryhmän otteet ovat tuloksellisesti olleet kuitenkin vahvoja kuluvan vuoden puolella, sillä se on voittanut 13 ottelustaan 10.

KooKoo-kamppailussa kirvesrinnat esittelivät myös uuden vahvistuksensa, kun Jukureista siirtynyt puolustaja Teemu Suhonen teki debyyttinsä Tappara-paidassa. Hän sai vastuuta avauspelissään reilut 17 minuuttia ja laukoi myös ensimmäisen maalinsa uudessa joukkueessa.

Tamperelaisryhmä sai vahvistusta myös sairastuvan puolelta Jere Karjalaisen tehtyä paluun kaukaloon viiden kuukauden huilin jälkeen. Hyökkääjä oli myös terävänä paluuottelussaan viimeistellen täysosuman heti avauserässä.

Kärpät on viime kauden finalistien tämän kauden keskinäisissä kamppailussa niskan päällä, sillä se on vienyt kolmesta kohtaamisesta nimiinsä kaksi. Mielenkiintoinen yksityiskohta on kuitenkin se, että kaikki pelit ovat päättyneet vierasvoittoon.

Tilastot

Edelliset ottelut

Kärpät

14.03
Kärpät - Ässät
12.03
Sport - Kärpät
2 - 3 JA
10.03
Kärpät - Lukko
1 - 5
07.03
Kärpät - KooKoo
3 - 4 JA

Tappara

07.08
Tappara - HIFK
1 - 2
07.08
TPS - Tappara
3 - 0
07.08
Ässät - Tappara
1 - 2

Tulosveto

Vierasvoittojen putki katkeaa
Viisi edellistä Tapparan ja Kärppien kohtaamista on päättynyt vierasjoukkueen voittoon. Nyt tilanteeseen tulee muutos, kun vahvasti runkosarjan voittoon seilaava Kärpät nappaa pisteet. Otteiden tasaisuus ja pelitavallinen etulyöntiasema takaavat kotijoukkueen juhlat tiukassa pelissä.
3 4
1 2

Sopanen saa kotidebyyttiinsä tuttuja vieraita

Vili Sopanen tekee ensiesiintymisensä Lukon kotiyleisön edessä tiistain kierroksella. Vastaan asettuva Pelicans saa vahvistuksia riveihinsä maajoukkueesta, mutta joutuu tulemaan toimeen ilman tšekkihyökkääjä Hynek Zohornaa.

Lukko oli viime viikon Itä-Suomen kiertueella, josta se palasi kolme sarjapistettä rikkaampana. Jukurit se kaatoi voittomaalikisassa 2-1-lukemin, mutta SaiPaa vastaan raumalaisryhmä kärsi tappion jatkoajalla.

Raumalaisjoukkueelle yliajalle meneminen on ollut tuttua viime aikoina, sillä viidestä edellisestä kamppailussa kolmessa ratkaisu on saatu vasta jatkoajalla tai voittomaalikisassa. Ottelut ovat olleet myös melko tiukkoja ja raumalaisryhmä on onnistunut tekemään enemmän kuin kaksi maalia vain yhdessä ottelussa viimeisistä viidestä.

Maalintekoon apuja raumalaisryhmä odottaa viime viikolla joukkueeseen liittyneeltä Vili Sopaselta, joka palasi kotimaan kaukaloihin Saksasta. Ensimmäiset pelit eivät vielä onnistumisia tuoneet, mutta hyökkääjä uskoo maaleja vielä tulevan.

Lisälatausta Sopaselle tiistain otteluun tuo se, että vastassa on hänen entinen seuransa Pelicans.

− Vähän jäi hampaankoloon kun olisi voinut maalin tai pari jo tehdä. Mutta eipä siinä, pitää pysyä kärsivällisenä. Tulos kyllä seuraa ja saadaan mitä ansaitaan, Sopanen totesi Lukon kotisivuilla.

− Iso peli monella tapaa. Siihen ei tarvii mitään erityistä latausta hakea, vaan tulee ihan luonnostaan. Ensimmäinen kotipeli Lukon paidassa ja vielä Pelicansia vastaan. En voi väittää, että olisi vain peli muiden joukossa. Valmistaudun silti ihan samanalaisesti kuin tavallisestikin laittaen kropan latinkiin peliä varten.

Lukko saa otteluun takaisin sairastuvalta puolustaja Ville Heinolan. Lisäksi maajoukkueiden mukaan olleet Jakub Krejcik ja AnttI Saarela ovat käytettävissä.

Pelicans on kärsinyt viime ajat poissaoloista loukkaantumisten ja maajoukkuekomennusten vuoksi. Viime viikolla se kärsi ruman 6-2-tappion JYPin vieraana ja edellisistä kuudesta ottelustaan lahtelaisryhmä on voittanut vain kaksi.

− Meillä oli siinä pelin jälkeen hyvä pieni palaveri. Käytiin vähän peliä läpi, että mistä homma jäi kiikastamaan ja missä meillä on parannettavaa. Siitä keskustelusta on hyvä lähteä kohti tätä viikkoa, kertoi Pelicansin puolustaja Casimir Jürgens seuran kotisivuilla.

Lahtelaisjoukkue saa Lukko-otteluun takaisin riveihinsä maajoukkueen mukana olleet Oliwer Kasken, Hannes Björnisen sekä Aleksi Mustosen. Puolustajien pistepörssin kärjessä oleva Kaski tuo varsinkin paljon apuja alakertaan, josta puuttuu muun muassa Mikko Kousa.

EHT-turnaus toi kuitenkin myös jobinpostia joukkueelle, sillä tsekkihyökkääjä Hynek Zohorna loukkasi itseään turnauksessa ja joutuu olemaan sivussa toistaiseksi. Zohorna jakaa tällä hetkellä joukkueen sisäisen pistepörssin kärkitilaa puolustajan Kasken kanssa.

Tilastot

Edelliset ottelut

Lukko

07.08
Lukko - Ässät
1 - 1
07.08
Lukko - Sport
0 - 0
07.08
TPS - Lukko
1 - 5
07.08
Sport - Lukko
1 - 2 VL
14.03
Lukko - HIFK

Pelicans

14.03
SaiPa - Pelicans
07.03
KalPa - Pelicans
7 - 2

Tällä kaudella

Tulosveto

Väsynyt Pelicans taipuu Raumalla
Peräti viisi Pelicansin pelaajaa oli viikonloppuna pelaamassa maajoukkueen mukana, eikä sairastupakaan ole tyhjä. Väsynyt ja vajaa pelaajamateriaali ei riitä Raumalla, vaan Lukko iskee tylysti mahdollisuuteensa.
3 4
1 2