Liiga-kierros: Vähämaalisia vääntöjä luvassa

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Teemu Grönroos
Tiistain Liiga-kierroksella nähdään kaksi ottelua, joista on joukkueiden viime aikaisten esitysten perusteella turha odottaa mitään maali-ilotteluja. Luvassa lienee tasaista taistelua tärkeistä pisteistä.

Hyvävireinen Sport jatkaa JYPin ahdinkoa

Ainoastaan erikoistilanteissa loistanut JYP saa hyvävireisiä vieraita Vaasasta, kun Sport saapuu Jyväskylään.

Kolme voittoa viimeisimmistä neljästä ottelustaan kairannut Sport hakee paluuta voittokantaan vieraissa. Kolme edellistä reissupeliä on nimittäin päättynyt selvään tappioon. Vaikean alkukauden pelannut Mika Järvinen on ollut viime kierroksilla vakuuttava maalinsuulla, ja myös maaleja on syntynyt kohtuu hyvin.

Jyväskyläläisten maalinteko-ongelmat tuntuivat ratkenneen torstaina Lukkoa vastaan, mutta KalPan vieraana JYP jäi maaleitta. Tappio oli jo seitsemäs kahdeksaan viime peliin. Lauantaina kauden ensimmäisen nollapelinsä torjunut Eetu Laurikainen on ollut joukkueen harvoja valopilkkuja.

Vaasalaisten ongelmat tiivistyvät ennen kaikkea puolustuspeliin. Sport on päästänyt tällä kaudella neljänneksi eniten maaleja, mutta viime aikoina tasapaino puolustamisen ja hyökkäämisen välille tuntuu löytyneen hieman nihkeämmän jakson jälkeen. Hyökkääjistä esiin ovat edellisissä otteluissa nousseet Olavi Vauhkonen ja Antti Kalapudas, jotka ovat myös joukkueen sisäisen pistepörssin kärkikaksikko.

JYP puolestaan on iskenyt vain neljä ja päästänyt peräti 11 osumaa vaasalaisia vähemmän. Tilastoa toki vääristää jonkin verran 7-2 murskavoitto Lukosta. Jyväskyläläisten viisikkopelaamisessa on ollut isoja haasteita läpi kauden, mutta erikoistilanteissa joukkue on ollut sarjan parhaimmistoa. Joukkueen yli 25 prosentin ylivoima on sarjan toiseksi tehokkainta ja alivoima kolmanneksi pitävintä. Kokeneet Eric Perrin ja Jarkko Immonen ovat petranneet alkukauden verkkaisia pistetahtejaan.

Tilastot

Edelliset ottelut

JYP

13.04
JYP - KooKoo
1 - 4
10.04
Kärpät - JYP
4 - 1
03.04
JYP - KalPa
1 - 2 JA

Sport

13.04
HIFK - Sport
4 - 0
10.04
Sport - KalPa
3 - 1

Tulosveto

Sport pistää JYPin ahtaalle
Vaikka JYP otti näytöstyyliin 7-2-voiton Lukosta edellisessä kotipelissään, kompastui se pitkässä tappioputkessa olleen KalPan vieraana heti seuraavassa ottelussaan. Tuossa ottelussa jyväskyläläiset eivät saaneet aikaiseksi maaliakaan. Sport on pelannut kelvollista kiekkoa viimeisimmissä otteluissaan ja laittaa vieraissa ailahtelevan JYPin ahtaalle. Voitokin vierailijoille saattaa tästä tiistai-illan kamppailusta irrota.
1 2
2 3

Terästäytynyt Tappara hakee nopeaa paluuta voittokantaan

Tampereella on luvassa kahden kovavireisen joukkueen mittelö, kun Tappara isännöi TPS:ää.

Kaksi Djurgården voittoa sisällään pitänyt Tapparan seitsemän ottelun voittoputki katkesi perjantaina HIFK:n vieraana. Kyseessä oli myös ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun tamperelaiset eivät tehneet maaliakaan. Vahvaan vireeseen äitynyt Christian Heljanko palautettiin perjantaina maan pinnalle entisen seuransa toimesta.

TPS puolestaan jäi edellisen kerran ilman maaleja juuri Tapparaa vastaan. Sarjakakkosena keikkuvat turkulaiset ovat pelanneet sarjan tehokkainta ylivoimaa, ja myös joukkueen alivoimapelaaminen on ollut vahvaa. Maalinsuulla sekä Rasmus Tirronen että nyt sivussa oleva Henrik Haukeland ovat pelanneet erinomaisen alkukauden.

Tapparan alkukauden vaikeuksista kertoo muun muassa se, että joukkueen maaliero on vain yhden pykälän plussalla. Tamperelaiset eivät ole viime aikoinakaan juuri maaleilla mässäilleet, vaan kääntäneet vähämaalisia otteluita voitoiksi. Vaisun edelliskauden pelannut Tomas Zaborsky on äitynyt jälleen hyvään tehovireeseen, kuten myös Niko Ojamäki, joka on enää kuuden pisteen ja yhden maalin päässä koko viime kauden tehoistaan.

TPS:llä tutut miehet, kuten Ilari Filppula, Oula Palve ja Ilkka Heikkinen, ovat johtaneet joukkuetta pisteillään. Mitä ilmeisimmin lievästi loukkaantuneen Kaapo Kakon lisäksi myös muilta nuorilta kaivattaisiin tulitukea. Viime peleissä huutoon on vastannut Teemu Väyrynen maalien muodossa.

Tulosveto

Kaksi kuumaa joukkuetta
Tampereella kohtaa tiistai-iltana viiden ottelun kuntopuntarin kärkiseurat. Sekä TPS että Tappara ovat voittaneet viimeisestä viidestä ottelustaan neljä varsinaisella peliajalla ja hävinneet yhden. TPS:n otteluissa on kauden aikana tehty keskimäärin toiseksi vähiten maaleja, 4,5 maalia ottelua kohden, kun vastaava lukema Tapparalla on tasan viisi. Ottelussa nähdään todennäköisesti hieman normaalia vähemmän maaleja.
1 2 3
1 2