Liiga-kierros: Turussa mitellään sarjan häntäpään kamppailu – TPS ja Ässät kaipaavat kipeästi pisteitä

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Timo Savela
28.11.
2019
Illan kierroksella pelataan ainoastaan yksi kamppailu, kun TPS isännöi Turussa Ässiä. Joukkueet taistelevat tällä hetkellä tiukasti samoista sijoista sarjan häntäpäässä.

TPS ja Ässät kohtaavat kuluvalla kaudella kolmatta kertaa ja ennen illan kamppailua keskinäisten otteiluiden voitot ovat 1–1. Molemmat joukkueet ovat keskinäisissä peleissä ryöstäneet voitot vieraspeleistä. Sarjataulukossa joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla, kun Ässät löytyy sijalta 13 ja TPS sijalta 14. Piste-ero joukkueiden välillä on seitsemän pistettä ennen illan ottelua. 

Kotijoukkue TPS vaihtoi valmentajaa ennen maajoukkuetaukoa, kun penkin takana Kalle Kaskinen sai tehdä tilaa Marko Virtaselle. Uuden valmentajan johdolla TPS on kerännyt seitsemästä ottelustaan kaksi voittoa. Viime viikolla turkulaiset nappasivat kauden ensimmäisen voiton kotonaan, kun Sport kaatui Turussa 2–0 -lukemin. 

Virtasen johdolla TPS:n peliotteet ovat hieman piristyneet, vaikka uuden valmentajan pelityyli ei ole vielä täysin iskostunut pelaajien selkäytimeen. Valmentajan vaihdoksesta on erityisesti piristynyt Lauri Pajuniemi, joka on tehnyt maaottelutauon jälkeisiin viiteen otteluun seitsemän tehopistettä. Pajuniemen ketju, johon kuuluvat Topi Nättinen sekä Markus Nurmi, on ollut TPS:n pirtein kokonaisuus. Eniten parannettavaa on joukkueen kokeneella kaartilla, johon kuuluvat muun muassa Ilari Filppula, Petteri Wirtanen sekä Lauri Korpikoski. Kapteeni Korpikoski iski Tapparaa vastaan tiistaina turkulaisten ainoan maalin ylivoimalla ja katkaisi maalittoman putkensa, joka oli kestänyt syyskuun lopulta saakka.

Vierasjoukkue Ässät saapuu Turkuun viikon ensimmäiseen otteluunsa. Ässät hävisi viime lauantaina Kärpille kotonaan 1–3 -lukemin. Kärppien tiukan puolustuspelaamisen läpäiseminen tuotti Ässille suuria vaikeuksia. Patapaidat ovat koko kauden taistelleet maalinteon kanssa ja joukkue löytyykin sarjan jumbosijalta tehdyissä maaleissa. Ässien puolustuspelaaminen on kuitenkin pääsääntöisesti toiminut ja maalivahdit ovat pitäneet maalimäärät siedettävinä. Erityisesti Sami Aittokallio on esiintynyt tasaisen varmasti. 

Yksilöistä Ässien tärkeimmäksi pelaajaksi on noussut Tylor Spink, joka on maaottelutauon jälkeen iskenyt viiteen peliin viisi tehopistettä. Myös Spinkin vierellä paikkansa vakiinnuttanut Sami Lähteenmäki on esiintynyt pirteästi. 

Sekä TPS että Ässät kaipaavat kipeästi pisteitä noustakseen pudotuspelijunan kyytiin. Illan ottelusta on odotettavissa kiihkeä ja vähämaalinen kamppailu.