Liiga-kierros: Tervetuloa takaisin kaukaloon, KooKoo!

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Tiia Mahkonen
KooKoo palaa tositoimiin lähes kuukauden jälkeen HPK:n vieraana. Sport puolestaan yrittää horjuttaa Jukureita.

Seuraa Heitä

Artturi Toivola #95 | HPK

Keskushyökkääjä

Iloisesti pitkin kautta taitojaan väläytellyt Toivola onnistui viime ottelussa Jukureita vastaan tehoin 1+1. Onko keskushyökkääjän ruuti kuivaa myös KooKoota vastaan?

Aatu Räty #34 | AHL

Keskushyökkääjä

Aatu Räty on Oulun pölyt jaloista karistettuaan päässyt Mikkelissä irti. Jukureissa 20 ottelussa on syntynyt tehot 8+11=19.

Nousuvireinen HPK on suosikki pelivirettään hakevaa KooKoota vastaan

Liigakaukaloon palaava KooKoo on heti visaisen haasteen edessä Hämeenlinnassa, jossa HPK on ollut liekeissä kahdessa edellisessä ottelussa ja maalivahdiksikin on tarjolla kaksi vahvaa vaihtoehtoa.

Hämeenlinnan Pallokerho purjehtii nousuvireessä kohti kevättä. Kuudesta edellisestä ottelustaan HPK on poiminut mukavat neljä voittoa. Kahdessa edellisessä ottelussa HPK on suorastaan kylvettänyt vastustajiaan: ensin kaatui JYP 6−0 ja sitten Jukurit 5−1.

Näissä JYP- ja Jukurit-otteluissa Kerho sai onnistumisia laajalla rintamalla. Joukkueen ylivoimaisesti paras pisterohmu Michael Joly tyytyi passailemaan kolme syöttöpistettä. Patrick Harperkin onnistui viimein kymmenennessä ottelussaan iskemään ensimmäisen maalinsa. JYPiä vastaan peräti 16 HPK-pelaajaa pääsi pisteille!

Erinomaisella torjuntaprosentilla torjuneet Eetu Laurikainen (91,63) ja Daniel Lebedeff (93,75) ovat vuorotelleet HPK-maalilla. Kummanko vuoro on KooKoota vastaan?

Vierailija KooKoo palaa kaukaloon lähes kuukauden tauon jälkeen, sillä joukkueen koronavirustartunnat pitivät kouvolalaiset poissa pelikentiltä 30.12.2021 pelatun Tappara-kotiottelun jälkeen.

Tervehtyneen KooKoon piti pelata jo viime viikonloppuna, mutta tuolloin kumpikin ottelu siirtyi vastustajien koronatartuntojen vuoksi.

Kovin haastavaa Kouvolan ylpeydellä oli jo ennen pelitaukoa, sillä KooKoo on hävinnyt seitsemästä viime ottelustaan puhtaasti kuusi.

Pelikunto on KooKoon suhteen arvoitus, vaikka oranssimustat pääsivätkin jääharjoituksiin muutaman kerran viime viikolla. Päävalmentaja Olli Salon mukaan kokoonpano on kuitenkin täysimittainen koronakaranteenin jälkeen.

Jatkoajan tietojen mukaan lupaavan hyökkääjän 16-vuotiaan Jesse Nurmen piti debytoida Liigassa viime viikonlopun peruunteissa otteluissa. Päävalmentaja Salo piti maanantaina mahdollisena, että Nurmi pelaa tämän illan HPK-vierasottelussa.

HPK ja KooKoo ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti: kummallakin kerralla HPK on vienyt pisteet. Tälläkin kertaa HPK on ehdoton ennakkosuosikki.

Joukkueiden keskinäisten otteluiden knoppitietona voidaan mainita HPK-puolustaja Petteri Nurmi: hänen tehonsa tältä kaudelta on 0+2, joka syntyi 24.11.2021 HPK−KooKoo-ottelussa.

Mestis-klassikossa Jukurit vie ja Sport vikisee?

Mestiksen takavuosien kärkikahinoiden kiistakumppanit Sport ja Jukurit kulkevat eri suuntiin. Alavireisellä Sportilla on lähes mahdoton tehtävä Jukureita vastaan, joka on 15 edellisestä ottelustaan hävinnyt ainostaan kolme.

Vaasan Sport on voittanut yhdeksästä edellisestä ottelustaan ainoastaan kaksi. Viimeksi viikko sitten Tappara antoi vahvasti varamiehisenäkin Sportille kylmää kyytiä lukemin 7−1.

Sport on ottanut täyden kolmen pisteen voiton viimeksi 17. joulukuuta, mutta sen jälkeisistä viidestä ottelusta kolme mennyt jatkoajalle tai voittomaalikilpailuun.

Edellinen Sportin varsinaisen peliajan kotivoitto on marraskuulta, mutta viidestä edellisestä kotiottelustakin neljä on venynyt yli varsinaisen peliajan.

Sport hakee yhä pelivirettään, sillä se oli kaksi viikkoa vuoden alusta koronakaranteenissa. Illan Jukurit-kotiottelu on neljäs ottelu karanteenin jälkeen.

Vaasalaiset ovat yhä pudotuspelitaistelussa mukana, mutta voittovireen on löydyttävä pian, jos Sport mielii jatkaa kauttaan runkosarjan jälkeen. Viimeisenä pudotuspelijoukkueena majaileva KooKoo on kahdeksan sarjapisteen päässä. Sekä Sport että KooKoo ovat pelanneet yhtä monta ottelua.

Mikkelin Jukurit on voittanut Sportin kauden kummassakin aikaisemmassa kohtaamisessa, joista viimeisimmän juuri 14. tammikuuta. Tuolloin Sport kiri kyllä päätöserässä kahden maalin takaa tasoihin, mutta Jukurit vei lisäpisteen voittomaalikilpailussa.

Tälläkin kertaa mikkeliläiset lähtevät suosikkina Sportia vastaan − niin vahvassa vireessä päävalmentaja Olli Jokisen joukot ovat olleet. 15 edellisestä liigaottelustaan Jukurit on voittanut peräti 12!

Jukurit kärsi viime viikolla HPK:ta vastaan ruman 1−5-tappion, mutta pesi seuraavassa ottelussa kasvonsa JYPiä vastaan lukemin 5−2. JYP-ottelussa liekehtivät Aatu Räty (2+0) ja Joachim Rohdin (1+1).