Liiga-kierros: Tapparan ja Kärppien tärkeiden tuplapelien ensimmäinen otatus

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Jarno Hietanen
12.4.
2021
Maanantaina pelataan Liigassa yksi ottelu ennen viimeistä liigakierrosta. Tappara ja Kärpät pelaavat back-to-back-ottelut Tampereella, ja jokaisella pisteellä on sarjasijoituksen kannalta suuri merkitys.

Seuraa Heitä

Valtteri Kemiläinen #13 | Vitjaz

Puolustaja

Kemiläinen palasi viime ottelussa kokoonpanoon ryminällä parin kuukauden tauon jälkeen. Kemiläinen loi ylivoimalla peloitteen siniviivalla ja iski ottelussa tehot 2+1.

Joona Huttula #4 | SaiPa

Puolustaja

Huttula syötti Kärppien edellisessä ottelussa neljästä maalista peräti kolme, vaikka peliaika jäi alle 15 minuutin. Huttula on kerännyt kauden seitsemästä syöttöpisteestään neljä kahdessa edellisessä ottelussa.

Voittaako Kärpät Tapparan ensimmäistä kertaa reiluun kahteen vuoteen?

Oululaisten viimeisin voitto kirvesrinnoista on niinkin kaukaa kuin helmikuulta 2019. Jos Tappara jatkaa vakuuttavaa putkeaan ja voittaa ottelun varsinaisella peliajalla, varmistaa se Kärppien pysymisen tamperelaisten takana sarjataulukossa.

Tappara otti viime kierroksella ensimmäistä kertaa sarjapisteitä paikalliskamppailusta kuluvalla kaudella. Valtteri Kemiläinen oli heti paluuottelussaan tehokkaalla päällä, vaikka pelitaukoa ehti kertyä kahden kuukauden ajan. Iskussa on ollut myös Otto Rauhala, joka on ottanut roolia hyökkäyssuuntaan keräten kuuteen viimeiseen peliin tehot 1+5. Lisäksi Jukka Peltola sai viimein iskettyä sadannen liigamaalinsa, mitä mies haki 13 ottelun ajan.

Joona Huttulan lisäksi Juhamatti Aaltonen oli suuressa roolissa Kärppien viimeisimmässä ottelussa iskien tehot 1+1. Aaltonen oli loukkaantumisensa vuoksi pelaamatta maaliskuun puolivälistä viime torstaihin, mutta konkarihyökkääjä näyttää päässeen takaisin pelikuntoon, mikä on ehdottoman tärkeä asia Kärppien kannalta.

Pudotuspelien lähestyessä tärkeä palanen joukkueessa on myös Cody Kunyk, joka pelasi viime ottelussa lähes 21 minuuttia. Puolustuspäässä yli 20 minuuttia illassa pelaavat Ludwig Byström sekä Mikko Niemelä. Vaikka he eivät esimerkiksi maaleilla mässäile, on heidän vahvuutensa tasaisessa suorittamisessa illasta toiseen.

Joukkueet kohtasivat toisensa viimeksi kaksi viikkoa sitten, jolloin Tappara oli parempi voittolaukausten jälkeen. Tuplapelit joukkueiden välillä ovat tärkeitä sarjataulukon sijojen 4–8 kannalta, sillä tilanne keskikastissa on erityisen tiukka sijoituksen määrittyessä pistekeskiarvon mukaan. 

Ottelun voittaja tulee olemaan runkosarjan neljännellä tilalla ennen päätöskierrosta, ja jos Tappara häviää ottelun, tippuu se sijalle viisi tai seitsemän. Varsinaisen peliajan voitto takaisi kirvesrintojen sijoittumisen viiden parhaan joukkoon, mutta Kärppien voittaessa varsinaisella peliajalla, voisi KalPa nousta kuitenkin ohi paremman maalieron turvin. Otteluissa on siis valtavasti panosta ja pudotuspelivastustajia ei kannata sen koommin vielä spekuloida, sillä tilanne voi muuttua suuntaan jos toiseen.