Liiga-kierros: Tapparan härkäviikko päättyy maalijuhliin tottuneen HPK:n vieraana, TPS ja KalPa kamppailevat paikasta auringossa

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Samuli Huikuri
Liiga-hallit avautuvat monilla paikkakunnilla yleisölle, ja seitsemän ottelun kierrosta juhlistetaan monella alustavasti tasaisella ja merkityksellä ottelulla.

Seuraa Heitä

Sergei Monahov #74 |

Laitahyökkääjä

Kahdessa edeltävässä ottelussa neljä syöttöpistettä kerännyt hyökkääjä on parantanut pelaamistaan ja kasvattanut rooliaan SaiPan hyökkäyksessä. 30-vuotias hyökkääjä on paiskinut hartiavoimin töitä läpi kauden, mutta aktiivinen pelaaminen ei ole tuottanut aiemmin tehoja. Onko Monahov löytänyt peliinsä uuden vaihteen ja karttuuko pistetili myös Kärppiä vastaan?

Juha Jatkola #32 | KalPa

Maalivahti

Pitkälti KalPan paidasta tuttu maalivahti saanee mahdollisuuden näyttää osaamistaan Kärppien veräjän suulla Stanislav Galimovin saaman kolhun takia. IPK:n paidassa lainalla alkuviikolla loistanut 19-vuotias maalivahti pelaa lainapestillä itselleen saumaa nopeaan urakehitykseen Liiga-kentillä koronan kurittamassa kärppälaumassa.

Samu Tuomaala #56 | Jukurit

Laitahyökkääjä

Sportin paidassa alkukauden pelannut Samu Tuomaala siirtyi parahultaisesti Itä-Suomeen debytoidakseen uudessa seurassa vanhaa seuraansa vastaan. Lupaava hyökkääjä puhkuu varmasti näytönhaluja.

Lukáš Jašek #9 | Pelicans

Keskushyökkääjä

Taiturimaisen hyökkääjän taso on heitellyt viime otteluissa. Pistenikkari onnistui kuitenkin edeltävässä ottelussa hyökkäysalueeln juonissaan, mikä on erittäin tärkeää tiiviissä keskikastissa kamppailevalle Pelicansille.

Hämeen herruudesta taistellaan taas

Hämeenlinnan ottelusta on lupa odottaa hyvätasoista, sillä molemmat joukueet ovat kuluvana vuonna osoittaneet vahvaa virettä.

Synkän alkukauden jälkeen täyskäännöksen tehnyt HPK on tälläkin hetkellä vahvassa vireessä. Neljän ottelun voittoputkessa seilaava Kerho nitisti viimeisimpänä JYPin perjantaina Jyväskylässä vakuuttavin luvuin 5−1. Kuluvan vuoden puolella HPK on hävinnyt vain kahdesti; Lukolle ja jatkoajan jälkeen illan vastustajalleen Tapparalle. On toki huomioitava, että myös HPK oli koronatartuntojen vuoksi pakotettu siirtämään otteluitaan tammikuun jälkimmäisellä puoliskolla.

Voittoputkensa aikana HPK on pölisyttänyt vastustajan maaliverkkoja yhteensä 19 kertaa, joten maalinteon tehokkuus on ollut kohdallaan. Joukkueen syömähampaina ovat kunnostautuneet muun muassa Michael Joly, Markus Nenonen ja Sean Collins.

HPK ja Tappara kohtaavat neljättä kertaa kuluvalla kaudella. Voitot ovat Tapparan eduksi 2−1. Edellinen kohtaaminen vuoden alussa Nokia Areenalla oli tasainen ja ratkesi isäntien eduksi vasta jatkoajalla.

Tappara kruunaa neljän ottelun härkäviikkonsa HPK:n vieraana. Tiistaina joukkue marssi riemukkaasti CHL-finaaliin, mutta heti keskiviikkona oli edessä tyly paluu arkeen, kun Sport nujersi tamperelaiset Vaasassa. Perjantaina Tappara voitti kotonaan TPS:n maalein 4−2, vaikka paikkoja olisi ollut useampaankin osumaan.

Tappara palasi tiistaina kaukaloon vietettyään noin viikon koronatauon keskellä vahvaa nousuvirettä. Urheilujohtaja Jukka Rautakorpi totesikin perjantaina Tapparan oman Kirves Live - ohjelman haastattelussa, että taukoa edeltäneen pelillisen tason saavuttaminen vie aikansa. Otteluohjelman puolesta pitkiä taukoja ei ole enää luvassa, sillä Tappara pelaa koko runkosarjan lopun vähintään kolmen ottelun viikkotahdilla.

Keskiviikkona Tappara lepuutti tähtipelaajiaan Kristian Kuuselan ja Waltteri Merelän johdolla. Koko viikon joukkueen kokoonpanosta on puuttunut Jukka Peltola ja kahdesta viimeisimmästä ottelusta sivussa ovat olleet pistepörssin kärkimies Anton Levtchi ja kapteeni Otto Rauhala, joka on kuluvalla kaudella iskenyt maalin HPK:n verkkoon jo kolmesti. Puolustaja Santtu Kinnunen seurasi TPS-ottelun katsomosta pelikiellossa. Lepuutusten ja poissaolojen myötä vastuuta ovat saaneet nuoret Topi Rönni ja Tomas Hamara.

Jatkoaika häämöttää jälleen

KooKoo hyökkää Tampereella sarjakärjen kimppuun hyvävireisten ex-Ilvespelurien johdolla.

Sarjakärki Ilves on tällä hetkellä peräti 13 ottelun pisteputkessa. Noista otteluista tampereleisjoukkue on voittanut kymmenen ja voitoista viimeisimmän se nappasi torstaina Nokia Areenassa JYPin kustannuksella. Pelilliseltä tasoltaan varsin vaatimattomaksi jäänyt ottelu ratkesi isäntien eduksi vasta voittolaukauskilpailussa, jossa Joni Ikonen oli ainoa onnistuja.

Monen muun joukkueen tavoin myös Ilves kärsi koronatartunnoista tammikuussa. Pelitaukoa tuli viikon verran ja ensimmäinen ottelu tauon jälkeen keskiviikkona ratkesi HPK:n eduksi jatkoajalla. Näin ollen Ilveksellä on takanaan kaksi peräkkäistä varsinaisen peliajan jälkeen ratkennutta ottelua ja lauantaina on suuri mahdollisuus saman toistumiselle, sillä neljä viimeisintä Ilveksen ja KooKoon välistä ottelua on venynyt jatkoajalle.

Kuluvan kauden kohtaamisten osalta voitot ovat tasan 1−1. Otteluiden pistekärki on ollut KooKoon Joose Antonen, joka on viimeistellyt pisteet 2+2=4.

Vierasjoukkue KooKoo on esiintynyt vuoden 2022 puolella kaukalossa vain kolme kertaa. Ensin korona kuritti KooKoon omaa joukkuetta, jonka jälkeen vastustajajoukkueiden tartunnat siirsivät joukkueen otteluita yksi toisensa jälkeen. Yhteensä pelitaukoa kertyi noin kuukauden päivät, mutta Olli Salon suojatit ovat siitä huolimatta voittaneet jo kahdesti.

Tuorein voitto on perjantailta, kun KooKoo kaatoi kotonaan Kärpät lukemin 5−2. Onnistujina kunnostautuivat jälleen Ilves-taustaiset Teemu Rautiainen, Ville Meskanen ja Antonen, joista Rautiainen on onnistunut maalinteossa kaikissa kolmessa KooKoon kuluvan vuoden puolella pelaamissa otteluissa. Loput maalit merkattiin Toni Suurosen ja kauden ensimmäisen osumansa tyhjään maaliin iskeneen Aleksander Bonsaksenin nimiin.

Sarjataulukossa KooKoo majailee sijalla yhdeksän ja kamppailee tiukasti pudotuspeleihin pääsystä. Myös suora pudotuspelipaikka kuuden joukossa on edelleen täysin mahdollinen, sillä matkaa siihen on vain kuusi pistettä.

Lukko hamuaa takaisin voittojen makuun derbyssä

Porin paikallisottelussa kohtaavat sarjajumboksi valahtanut Ässät sekä massiivisen voittoputken jälkeen peräkkäiset tappiot kärsinyt Lukko.

Kauden viidenteen Satakunnan derbyyn lähdetään kaksijakoisista asetelmista. Sarjataulukon hänniltä itselleen paikan löytänyt Ässät tavoittelee kauden toista voittoa Lukosta, joka on noussut kuuden joukkoon tahmean alkukauden jälkeen.

Kotijoukkue Ässien kuluva vuosi on sujunut surumielisesti. Joukkue hävisi yhdeksän peräkkäistä ottelua, minkä seurauksena kymmenes sija ja pudotuspelipaikka karkasivat lohduttoman kauas. Joukkue sai kuitenkin hieman balsamia tappioiden suolaamiin haavoihinsa, kun se voitti Pelicansin maalein 3–7.

Maalijuhlat oli toinen kerta viikon sisään, kun porilaiset paukuttivat runsaat lukemat tulostaululle. Tuloksellisesti niukkojen otteluiden keskellä onnistumiset lavealla rintamalla ovat tehneet varmasti hyvää tappioiden keskellä. Riemua laimentaa se, että edeltävässä kotiottelussa SaiPaa vastaan tehdyt viisi maalia eivät lopulta riittäneet yhteenkään sarjapisteeseen. Porilaisilla riittää siis tekemistä myös puolustusalueella.

Raumalaisvieraat saapuvat naapurikaupunkiin hyvin erilaisesta lähtökohdasta. Joukkue oli voittamaton joulukuun puolestavälistä aina tammikuun loppuun, mutta hurja voittoputki taittui lopulta kahteen tappioon kotikentällä.

Tammikuun kuudessa pelaamassaan ottelussa peräti yhdeksän maalia iskenyt Sebastian Repo jäi tappiollisissa otteluissa ilman maaleja kymmenestä laukauksesta huolimatta. Maalitykin kiikaritehojen ohella huomiota kiinnitti KalPa-ottelun kuumentuneet tunteet.

Lukolle tuomittiin ottelussa yksi ulosajo (Scott Pooley) sekä kaksi 2+10 minuutin rangaistusta laitataklauksesta (Samuli Piipponen ja Miska Kukkonen). Pooleyn rike tuomittiin lopulta pitemmän pelikiellon arvoiseksi, eikä hän ole edustuskelpoinen Ässiä vastaan.

Pelicans hakee ensimmäistä voittoaan HIFK:sta

HIFK pelaa vasta vuoden viidennen ottelun järjestäen kannattajille erikoisen ulkoilmakokemuksen.

HIFK:n otteluohjelmassa on viime aikoina ollut otteluja harvakseltaan, sillä vastustajien koronatilanteet eivät ole sallineet pelaamista. Edellisen kerran HIFK pelasi viime viikon keskiviikkona JYPiä vastaan.

Ottelutahti on muutenkin ollut HIFK:lla rauhallinen, sillä JYP-ottelua edeltänyt SaiPa-peli oli ohjelmassa tasan kolme viikkoa sitten. Punapaidat ovat vuoden 2022 puolella päässeet pelaamaan vasta neljä ottelua.

HIFK:n pelaajatkaan eivät täysin ole säästyneet koronan vaikutuksilta, vaan joukkue joutui pelaamaan JYP-ottelun varamiehisenä. Värikkäiden vaiheiden jälkeen 6–7 -tappioon päättyneestä ottelusta ei välttämättä voi vetää kovin varmoja johtopäätöksiä iskukyvystä. Hurlumhei-henkisestä ottelusta jäi kuitenkin mieleen HIFK:n heikko alivoimapeli, joka jäi täysin JYPin peräti viisi maalia tehneen ylivoiman jalkoihin.

Viimeisten otteluiden pistepörssit voi HIFK:n osalta tällä ottelutahdilla jättää omaan arvoonsa, mutta maininnan ansaitsee kuitenkin puolustaja Jordan Schmaltz, jonka pistetahti on kiihtynyt kauden edetessä, ja edellisessä ottelussaan (lähes kolme viikkoa sitten SaiPaa vastaan) hän keräsi pakille hurjat tehot 1+4=5. Puolustajien pistepörssissä jenkkipakki on noussut jo neljänneksi.

Pelicans palasi voittojen tielle perjantaina, kun se nappasi tärkeän voiton jatkoajalla Sportista. Lahtelaisten kärkipelaajat olivat tällä kertaa ratkaisuroolissa, ja heidän panostaan tarvitaan jälleen HIFK:ta vastaan.

Iikka Kangasniemi teki kaksi äärimmäisen tärkeää maalia Sportia vastaan. Taitavan laitahyökkääjän merkitys lahtelaisille on suuri. Lukáš Jašek pelasi jo kaksi pirteämpää peliä, kun Tšekki iski näissä otteluissa tehot 2+2. Jašek on ollut aiemmin omaan tasoonsa nähden heikko, joten tasonnosto oli Pelicansin kannalta myös erittäin tärkeä.

Keskiviikkona Ässiä vastaan pahasti epäonnistunut Emil Larmi oli perjantaina jälleen lähempänä sitä tutumpaa maalivahtia, jota Lahdessa on totuttu näkemään tällä kaudella. 

Lahtelaisten erikoistilannepelaaminen on sakannut pahasti. Varsinkin ylivoima tuottaa Pelicansille päänvaivaa. Sportia vastaan ylivoima oli jälleen heikkoa, kun joukkue ei saanut edes kuvioitaan kuntoon hyökkäysalueelle. Tähän Lahdessa on löydettävä muutoksia, jotta joukkue pystyisi kamppailemaan paremmin otteluiden voitoista.

Lahtelaisten synkkä alkuvuosi on tuottanut kahdeksasta ottelusta ainoastaan kaksi voittoa. Joukkue ei ole tällä kaudella pystynyt vielä kertaakaan kaatamaan HIFK:ta, joten ensimmäinen voitto helsinkiläisistä voisi tehdä hyvää lahtelaisten itseluottamukselle.

Helsingissä voimassa olevien rajoituksien vuoksi "Nordikselle" saa ottaa vain 50 katsojaa. HIFK onkin päättänyt jättää hallin katsomot tyhjiksi ja järjestää otteluun jättiscreenillä varustetun ulkoilmakatsomon hallin ulkopuolelle.

Keskinäisten otteluiden kuningas Jukurit Sportin pudotuspelihaaveiden esteenä

Sarjakakkoseksi noussut Jukurit tavoittelee täydellistä voittosarjaa pudotuspeleistä haaveilevasta Sportista.

Liigan runkosarjan voimatasapainoa järkyttänyt Jukurit on näyttänyt pitkää nenää epäileville tuomaille ja noussut jo runkosarjan toiseksi. Mikkeliläisten lokakuussa alkanut ja joulukuussa rakettimaiseksi kiihtynyt nousu kohti sarjan kärkeä on jatkunut muutamasta tappiosta huolimatta vakaana.

Edeltävän lauantaina Pelicans-tappion jälkeen Jukurit keräsi pikaisesti rivinsä ja katkaisi ensiksi Lukon hurjan voittoputken ja sen jälkeen jatkoi TPS:n synkkää talvea. Merkittävää on, että joukkue on kerännyt varsin mallikkaasti sarjapisteitä vaikka sen ylivoimapelaaminen on ollut tuloksellisesti vajavaista. Viimeisissä viidessä ottelussa joukkueen ylivoima on onnistunut vaivaisen 11,76 prosentin tehokkuudella.

Mikkeliläiset ovat panostaneet kauden mittaan joukkueeseensa erinäisin pelaajahankinnoin. Tuorein vahvistus julkistettiin torstaina, kun juuri Sportissa tällä kaudella 13 ottelua tehoin 1+1 pelannut Samu Tuomaala liittyi Olli Jokisen katraaseen loppukaudeksi.

Ennen hyökkäyspään vahvistamista Jukurit tilkitsi myös maalinsuutaan. Edeltävällä kaudella 22 ottelua SaiPassa torjunut Karolus Kaarlehto liittyi Jukureihin, mutta on pelannut tähän mennessä ainoastaan 71 sekuntia mikkeliläisheimon väreissä.

Edeltävässä neljässä ottelussaan sarjapisteiden makuun päässyt Sport on edelleen mukana kamppailusta paikasta ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Runkosarjan viimeisen kolmanneksen ollessa jo hyvässä vauhdissa vaasalaisilla ei kuitenkaan ole enää varaa lepsuihin suorituksiin tai tarpeettomiin pistemenetyksiin.

Vaikka Sportin sijoitus runkosarjassa ei herätä suurempia hurraa-huutoja, vaasalaisten pelillinen käyrä on nousussa synkemmän ajanjakson jälkeen. Alkukauden aikana lukuisia voittoja napsinut joukkue on löytänyt jälleen punaisen langan pelaamiseensa.

Pelaajien tekemät virheet ovat vähentyneet, minkä lisäksi joukkuepelaaminen on noussut entistä laadukkaammalle tasolle. Sportin tavaramerkki, sinnikäs työnteko, on aiheuttanut vastustajille harmia ja päästettyjä maaleja.

Lahden ottelun yksi vaasalaisonnistuja oli kaksi maalia tehnyt Aaro Vidgren. Sport kaipaa kuitenkin tehoja laajemmalta rintamalta seitsemän maalin Vidgrenin lisäksi noustakseen kymmenen joukkoon.

Tappion lisäksi vaasalaiset kokivat kovia myös yksilötasolla. Pelicansin Mikko Kokkosen taklaus Valtteri Viljaseen saattaa pakottaa tehokkaan puolustajan huilaamaan Jukureita vastaan.

Jukurit on voittanut Sportin kauden jokaisessa kolmessa keskinäisessä ottelussa. Voittoputki ulottuu vielä neljänteenkin otteluun. Vaasalaisilla on siis jo pienoinen henkinen vuori kiivettävänään kahmiakseen kullanarvoisia sarjapisteitä tililleen.

Tilastot

Edelliset ottelut

Jukurit

28.01
Jukurit - KalPa
2 - 4
27.01
KalPa - Jukurit
6 - 3
21.01
SaiPa - Jukurit
1 - 2

Sport

Siipirikkoinen Kärpät saapuu Kisapuiston yleisön eteen

Lappeenrannan lauantaisessa koitoksessa nähdään nousuvireinen kotijoukkue ja siipirikkoinen Kärpät – sekä yleisöä Kisapuiston lehtereillä.

Lappeenrannassa on jälleen orastavaa uskoa siihen, että aurinko nousee idästä. Joukkue sai ykkösvahtinsa Niclas Westerholmin takaisin sairastuvalta ja on voittanut hänen johdollaan molemmat pelaamistaan otteluista. Tämän lisäksi aluehallintoviraston päätöksellä Kisapuistoon saa jälleen päästää kiekonnälkäistä yleisöä kannustamaan kotijoukkuetta.

Sarjan heikoimmalla kotijoukkueella on myös alla kotivoitto KooKoosta, mikä on tämän kauden otannalla saavutus sekin. SaiPa on päässyt juhlimaan kotivoittoa ainoastaan viidesti. Tämän lisäksi vierasjoukkue on voittanut viimeiset kuusi koitosta Kisapuistossa. SaiPan edeltävä kotivoitto Kärpistä nähtiin 22.9.2018.

Edeltävissä kahdessa ottelussa SaiPa on iskenyt peräti kymmenen maalia, mikä on erinomainen tulos joukkueelle, joka oli tätä aiemmin tehnyt keskimäärin 2,1 maalia ottelua kohden. Pelaajasiirtojen myötä nuortunut joukkue onkin löytänyt edeltävissä otteluissa yllättäviä maalintekijöitä.

Tulosyksikköön hankittu Marco Roy teki 12. ottelussaan vihdoin kauden avausosumansa, minkä lisäksi puolustaja Henri Hietala teki Ässiä vastaan kauden ensimmäisen ja toisen maalinsa. Joel Olkkonen ja Tino Metsävainio sen sijaan tekivät kauden toiset maalinsa KooKoota vastaan.

Maalintekijöiden lisäksi SaiPan riveistä on noussut esille erinomaisesti KooKoota vastaan pelannut Sergei Monahov sekä kiekollinen puolustaja Nuutti Viitasalo, joka on kerännyt tulokaskautensa 42 ottelussa tehopisteet 5+14. 22-vuotias puolustaja on tulokkaiden pistepörssin toisena.

SaiPan kokoonpano on muuttunut rivakkaa tahtia läpi kauden. Viimeisimmät muutokset nähtiin maalivahtien riveissä, kun Juho Markkanen siirtyi loppukaudeksi lainalle sveitsiläiseen Luganoon. Markkasen tilalle hankittiin Mestis-seura IPK:ssa aiemmin pelannut Cody Porter.

Kärpät on sarjataulukossa viidentenä vain neljä pistettä toisesta sijasta, mutta tästä huolimatta oululaisten taivaalle on kasaantunut tummia pilviä. Joukkue on valunut kuntopuntarissa sarjan heikoimpien joukkueiden kastiin ja samalla menettänyt jalansijojaan kärkikahinoissa.

Tilannetta ei helpota se, että joukkueen johtavat pelaajat Atte Ohtamaa sekä Saku Mäenalanen ovat maajoukkueen mukana olympialaisissa. Tämän lisäksi koronavirus on iskenyt joukkueeseen voimakkaasti. Perjantaisessa KooKoo-ottelussa joukkue sai lisää kylmää vettä niskaansa, kun Stanislav Galimov joutui Teemu Engbergin jyrän alle.

Poissaolojen takia joukkue onkin joutunut turvautumaan lukuisiin lainapelaajiin. Juha Jatkola saanee SaiPaa vastaan näytön paikan, minkä lisäksi Elmeri Kaksonen palaa jälleen entiseen kotihalliinsa. Myös Jere Vertanen, Juho Korhonen, Jegor Šehovtsov, Niko Kuiri sekä Oliver Kapanen saanevat antoisan roolin lauantain ottelussa.

Vaikka olosuhteet eivät ole Kärppien puolella, tilanne ei ole täysin toivoton. Oululaisten ylivoima on kylvänyt tuhoa edeltävillä kierroksilla, eivätkä edes poissaolot hetkauttanut pakkopelin tehokkuutta. Viidessä edeltävässä ottelussa Kärppien ylivoima on toiminut peräti 35,71 prosentin tehokkuudella, ja Kouvolassakin nähtiin kaksi vieraiden tekemää ylivoimamaalia.

Turkulaisten kujanjuoksu jatkuu kamppailussa pudotuspelisijoituksista

Tappiosta toiseen tarpovat turkulaiset saavat vieraita Savosta. Pudotuspelisijasta kynsin ja hampain kamppaileva KalPa on lähestynyt TPS:aa kierros kierrokselta.

Kuntopuntarin hännänhuippu ei ole tällä hetkellä sarjataulukon tyvestä, vaan kyseessä on syyskauden huippujoukkue TPS, jonka alavireinen taival on jatkunut aina joulukuun alusta alkaen.

Turkulaiset voivat kuitenkin hakea inspiraatio syksyn otteluista. Aiemmissa kahdessa keskinäisessä kamppailussa TPS on voittanut KalPan kahdesti. TPS teki otteluissa yhteensä neljä maalia, joista jokaisessa osallisena oli Juuso Pärssinen.

Siinä missä Pärssinen on noussut KalPa-otteluissa parrasvaloihin tehopisteillä, Ruben Rafkin on pysynyt otsikoissa lähinnä rikkeillään. Puolustajalle on merkitty KalPa-otteluissa 5+20 minuutin sekä 2+10 minuutin rangaistukset.

Turkulaisten alakuloa kuvastaa hyvin se, että sinällään nimekäs joukkue ei ole onnistunut kertaakaan ylivoimamaalin teossa viimeisissä viidessä ottelussaan. Turkulaisten tuskaa voi hahmottaa sillä, että edeltävistä 14 ottelusta TPS on voittanut ainoastaan sarjan tyvipäässä majailevat SaiPan ja Ässät.

Kotijoukkueen taivalta hankaloittaa entisestään, että kolme sen luottohyökkääjää – Markus Nurmi, Mikael Pyyhtiä ja Jonne Tammela – ovat olleet tällä viikolla sivussa koronatartunnan takia. Hyökkääjät ovat omalla panoksellaan tehneet 34 prosenttia joukkueensa maaleista.

Toisin kuin kotijoukkue, savolaiset vieraat pääsevät otteluun mainiosta asetelmasta. 11. sijalla oleva KalPa on kerännyt tasaiseen tahtiin sarjapisteitä viimeisimmistä otteluista. Pudotuspelipaikka – ja samalla myös illan vastustaja TPS – on enää viiden pisteen päässä.

Voittojen joukkoon ovat osuneet myös erityisen maukkaat voitot samoista sijoista kamppailevista Pelicansista sekä Sportista. Myös kovavireinen Lukko joutui nöyrtymään savolaisen mahdin edessä.

Yksi kuopiolaisten menestyksen takeista on ollut laadukas erikoistilannepelaaminen. Edeltävissä viidessä ottelussa KalPan ylivoimaprosentti on ollut 22,97 ja alivoimakin on suoriutunut 84,43 prosentin varmuudella.

KalPan kokoonpanosta nousee esille erityisesti Aapeli Räsänen, joka on johtanut joukkuetta esimerkillisen tehokkaasti. 23-vuotias hyökkääjä on tehnyt edeltävään neljään otteluun tehot 4+2, minkä lisäksi hän on dominoinut aloitusympyrää Sport-ottelua lukuun ottamatta.