Liiga-kierros: Tapparalle sitkeä vieras sarjan häntäpäästä

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Jarno Hietanen
5.3.
2020
Torstain ainoassa liigakamppailussa viime aikoina ailahdellen esiintynyt Tappara saa vastaansa isompiaan tiukasti kiusanneen Jukurit.

Tampereella taistellaan kakkossijasta ja kunniasta

Joukkueiden lähtökohdat otteluun ovat hyvin erilaiset. Tappara kamppailee vielä kovasti pitääkseen sarjan kakkossijan hallussa, kun taas Jukurit voi paineitta lähteä haastamaan sarjan kärkipään joukkuetta.

Tappara on tällä hetkellä sarjassa toisena, mutta eroa takaa-ajavaan Lukkoon on vain neljä pistettä. Raumalaisryhmällä on myös yksi ottelu Tapparaa vähemmän pelattuna, joten panosta riittää aivan viimeisille kierroksille saakka.

Tamperelaisryhmän otteet ovat vaihdelleet viime aikoina ja joukkue on kärsinyt muutamia niukkia tappioita. Viime viikolla se hävisi viime hetken takaiskujen vuoksi HIFK:lle ja SaiPalle. Keskiviikkona Porissa se menetti puolestaan kahden maalin johtonsa Ässiä vastaan, mutta onnistui kuitenki voittamaan ottelun jatkoajalla Teemu Suhosen osumalla.

Jukurit on puolestaan pelaa loppukauden otteluissa ainoastaan kunniastaan. Viime peleissä joukkue on näyttänytkin varsin hyvää asennetta ja osoittanut, ettei heiltä ilmaiseksi kukaan pisteitä vie. 

Viime viikon heikon Sport-ottelun jälkeen joukkue paransi viikonlopun kamppailuissa voittaen Pelicansin ja HIFK:n. Kuluvalla viikolla taisteli hyvin myös Kärppiä vastaan, mutta Kärpät rokotti tehokkaasti muutamista heikoista hetkistä ja vei voiton 3-5-lukemin.

Edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa Jukurit teki kovan tempun, kun se teki ottelun viimeisen puolentoista minuutin aikana kaksi maalia ja nousi ottelussa tasoihin. Tappara kuitenkin voitti kamppailun lopulta voittomaalikisassa.