Liiga-kierros: Tappara tavoittelee jo seitsemättä peräkkäistä voittoa

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Jarno Hietanen
Liigassa pelataan perjantaina viiden ottelun kierros.

Jukurit hakee kolmatta peräkkäistä voittoa

Hämeenlinnan Pallokerholla ja Mikkelin Jukureilla on ensimmäisen viiden ottelun osalta yhtä paljon voittoja sekä tappioita. Jukurit on kuitenkin yhden pisteen edellä viime kauden mestaria.

Mikkeliläiset ovat voittaneet kaksi edellistä otteluaan. Kolme pistettä napsahtivat pitkäaikaisilta kiistakumppaneilta Kouvolan KooKoolta sekä Vaasan Sportilta.

Edellisessä ottelussa viime lauantaina Jukurit voitti Sportin 4−1. 

HPK:n alkukausi on ollut pelillisesti kelvollinen, vaikka se on tuottanut vain kaksi voittoa. Hämeenlinnalaisten yksilöiden pitää päästä mukaan eteenpäin puolustamisen ja sinnikkään pitkien hyökkäysten rytmiin.

Kerhon pelaajiston merkittävimmät muutokset ovat Arto Laatikaisen pelikielto sekä Niclas Luceniuksen tervehtyminen kokoonpanoon. Mikko Lahtelan ja loukkaantuneena olevan Joona Monton koeajat johtivat sopimuksiin. Lahtela on ollut neloskenttään oiva lisäys liikkuvana karvaajana, joka kykenee pelaamaan tarvittaessa myös laidassa.

Joukkueen maalivahtipeli hakee lopullisia askeliaan, mutta Joona Voutilaisesta koulutetaan ja hiotaan edelleen ykkösvahtia.

Tilastot

Edelliset ottelut

Jukurit

26.10
Jukurit - TPS
23.10
Lukko - Jukurit
4 - 1
22.10
Jukurit - KooKoo
0 - 2
16.10
Jukurit - HIFK
1 - 4

HPK

16.10
Kärpät - HPK
3 - 0
15.10
Kärpät - HPK
4 - 3

JYP pyrkii kääntämään vireensä kovakuntoista Ässät-ryhmää vastaan

Jyväskylässä JYP ja Porin Ässät ottavat mittaa toisistaan. Joukkueilla on ollut hyvin erilaiset kauden avauspelit.

JYP on mennyt pelillisesti viime kaudesta eteenpäin, mutta on voittanut vain yhden Liiga-peleistään. Viisi viimeisintä ottelua on päättynyt hurrikaanipaitojen tappioon.

Pääasiassa kamppailut ovat olleet yhden maalin pelejä, joten jyväskyläläisten tulee saada käännettyä ottelut omaksi edukseen. Erityisesti joukkueen erikoistilannepelaaminen on ollut todella huonoa.

Porilaiset ovat puolestaan tehneet päävalmentaja Ari-Pekka Selinin johdolla täyskäännöksen viime kauden esityksiin. Ässät on pelannut tällä kaudella viisi ottelua, joista vain yksi on päättynyt patapaitojen tappioon.

Ässien Edwin Hedberg on esiintynyt mallikkaasti ja latonut kolme maalia sekä tarjonnut yhden maalisyötön. Viime vuonna SHL:n Skellefteåssa pelannut ruotsalaishyökkääjä on osoittautunut hyväksi hankinnaksi.

Tilastot

Edelliset ottelut

Tällä kaudella

runkosarja

25.01.
Ässät - JYP
6 - 4
26.02.
JYP - Ässät
2 - 6

HIFK pyrkii murtamaan Lukon Raumalla

Tasapisteissä olevat Rauman Lukko ja Helsingin IFK ratkovat paremmuutensa Äijänsuolla.

Kärkipään joukkueille Tapparalle ja Ässille alkukauden väännöissä hävinnyt Lukko pelasi keskiviikkona JYPiä vastaan tylsän väännön, mutta puolusti tiukasti ja nappasi pisteet Raumalle.

Viime kaudella ykkösvahtina torjunut Lassi Lehtinen pelasi vasta ensimmäisen pelinsä tänä syksynä. Tuloksena oli vakuuttava esitys.

Lukko-ottelu on HIFK:lle viikon ensimmäinen. Viime lauantaina helsinkiläiset nappasivat jatkoaikavoiton HPK:sta Rinkelinmäellä.

Illan kovimmassa vireessä oli entinen HPK-peluri Teemu Turunen, joka viimeisteli kaksi osumaa. Myös HIFK:n huippulupaus Anton Lundell on herättänyt hämmennystä upeilla suorituksillaan.

Tilastot

Edelliset ottelut

Lukko

26.10
Lukko - KooKoo
23.10
Lukko - Jukurit
4 - 1
16.10
Lukko - KalPa
3 - 4 VL

HIFK

23.10
Kärpät - HIFK
2 - 5
16.10
Jukurit - HIFK
1 - 4

Tällä kaudella

Pitsiturnaus

02.08.
Lukko - HIFK
2 - 0

runkosarja

Alavireiset vaasalaiset metsästävät pelikaaneja Lahdessa

Vaasan Sport yrittää kääntää kurssiaan Lahdessa Pelicansia vastaan.

Pelicans on pelannut vahvan alkukauden, sillä jokaisesta ottelusta on kertynyt pisteitä lahtelaisten taskuun. Ainoa tappio on tullut Lukolle.

Pelikaanit ottivat keskiviikkona voiton Lappeenrannan SaiPasta lukemin 2–5. Ville Niemisen suojateilla oli edelleen ongelmia oman pään maalineduspelaamisen kanssa. Hyökkäyspäässä Pelicans ei juhlinut maalipaikoilla, mutta iski tarvittavat osumat.

Viime kaudella Mestiksen pistepörssin voittaja Miro-Pekka Saarelainen sai kauden ensimmäisen kihauksen tililleen.

Sport on puolestaan kyntänyt koko alkukauden, sillä se on onnistunut nujertamaan ainoastaan KooKoon.

Kolmesta muusta ottelusta ei ole kertynyt yhtään pistettä. Vaasalaiset pelasivat edellisen kerran lauantaina, jolloin väsy painoi joukkueen jaloissa viikon kolmannen ottelun vuoksi. Jukurit peittosi Sportin Vaasassa lukemin 1–4.

Tappara saapuu Turkuun voitonhuumassa

Tappara jahtaa hurjan alkukauden jatkoa Turussa TPS:n vieraana.

Turun Palloseuran ensimmäiset neljä ottelua ovat olleet vaihtelevia. Tuloksena kaksi voittoa ja seitsemän pistettä. San Jose Sharksista lainalle Turkuun tullut Tony Sund tekee debyyttinsä TPS:n kotiluolassa.

Keskiviikkona turkulaiset ottivat selkeän 7–2-voiton KooKoosta. Vaikka mustavalkoiset takoivat seitsemän häkkiä, hyökkäyspelaaminen ei ollut uomissaan. TPS:llä oli ongelmia hyökkäyksiinlähdöissä eikä se saanut pitkiä hallintajaksoja hyökkäyspäätyyn.

TPS:llä ei ole luvassa helppo iltapuhde, sillä Tappara tulee hakemaan jatkoa 2010-luvun parhaalle alkukaudelleen. Tamperelaisten peliesitykset ovat olleet syyskuuhun nähden hyvin ehjiä eikä Tappara ole hävinnyt peliäkään. Huomionarvoista on ollut myös aktiivisuus hyökkäyspäässä ja hyvä liike, joiden ansiosta peli-ilmettä voisi kuvailla jopa raikkaaksi.

Kirvesrintojen ykkösvitjassa varsinkin Kristian Kuusela ja Tyler Morley ovat löytäneet hyvin toisensa. Jere Karjalainen on tuonut ketjun puolustuspeliin ryhtiä.

Puolustuksessa Jere Rouhiainen on paikannut hyvin Toni Utusta, joskaan peruspeliä kummempaa Rouhiaiselta ei odoteta. Maalivahdit Christian Heljanko sekä Michael Garteig ovat pelanneet tasaisesti, joten todennäköisesti molemmat saavat pelivuoron viikonloppuna.

Tilastot

Edelliset ottelut

TPS

26.10
Jukurit - TPS
12.10
Växjö Lakers - TPS

Tappara

Tällä kaudella