Liiga-kierros: Tappara kaipaa kauden avausvoittoa Lukosta

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Tiia Mahkonen
10.3.
2022
Tappara hakee kauden ensimmäistä voittoaan Lukosta. Kahden aiemman kohtaamisen pisteet ovat lähteneet raumalaisten mukaan.

Seuraa Heitä

Julius Mattila #62 | Lukko

Keskushyökkääjä

Hyökkääjä on tällä hetkellä kolmen ottelun pisteputkessa. Ensimmäisessä keskinäisessä ottelussa Tappara vastaan Mattila nakutti tehot 1+1. Nyt tehoille olisi jälleen tarvetta.

Otto Leskinen #28 | Montreal

Puolustaja

Jokereista saapunut puolustaja on tehtaillut kolmeen ensimmäiseen otteluunsa tehot 3+0. Kiekollisesti pätevästä puolustajasta on Tapparalle varmasti paljon iloa, kun edetään kevättä kohti.

Tappara ja Lukko iskevät kolmatta kertaa tällä kaudella vastakkain. Kotijoukkueelle näistä otteluista pisteitä ei ole jäänyt vielä yhtäkään, sillä Lukko on vienyt molemmat ottelut nimiinsä yhden maalin erolla numeroin 5–4 ja 2–1.

Edellisessä ottelussa Tappara kärsi yllätystappion Sportille kotonaan 2–3-numeroin. Tapparan tehoista vastasi kolmikko Anton Levtchi, Tyler Morley ja Waltteri Merelä, jotka iskivät kaksi tehopistettä mieheen. Pistepörssiä johtava Levtchi on naputellut maaliskuun kolmessa ottelussa neljä tehopistettä.

Tappara vahvisti joukkuettaan ennen siirtotakarajaa puolustaja Otto Leskisellä, joka on iskenyt kolmeen ensimmäiseen otteluun komeat kolme maalia. Leskisen lisäksi Jokereista saapui Veli-Matti Savinainen, joka on puolestaan jäänyt ilman tehopisteitä ensimmäisissä otteluissaan.

Kotijoukkueen maalissa debytoi viime ottelussa myös siirtotakarajalla hankittu Jānis Kalniņš. Sport-tappiossa latvialainen torjui ottelussa 17 kertaa, ja päästi selkänsä taakse kolme osumaa. Alkukauden Kalniņš pelasi SHL:ssä Växjön riveissä. Otteluita kertyi kauden aikana 17 ottelua ja latvialaisvahti päästi keskimäärin 2,84 maalia ottelua kohden.

Raumalaiset ovat viime aikoina kärsineet jälleen koronatartunnoista ja pelaajia on pois niin loukkaantumisten kuin tartuntojenkin vuoksi. Lisää harmaita hiuksia Lukolle aiheutui Ilves-ottelussa, kun puolustaja Ondřej Slováček loukkaantui.

Lukon hyökkääjistä Scott Pooley on päässyt molemmissa otteluissa Tapparaa vastaan tehopisteille, sillä kanadalainen on kerännyt kahdessa pelissä kolme syöttöpistettä. Maaliskuussa Pooley on tehtaillut viiteen peliin kolme osumaa.

Samuel Jukuri on kantanut vastuuta Lukon maalilla viimeisessä neljässä ottelussa Lassi Lehtisen ja Artjom Zagidulinin ollessa sivussa. Näistä otteluista Jukuri on torjunut vain yhden voiton ja kolmessa ottelussa torjuntaprosentti on painunut alle 85 prosentin. Viimeisessä Ilves-ottelussa lukema oli karu 73,33 prosenttia.

Kun Lukon kärkipuolustajista Vili Saarijärvi on ollut poissa viime otteluissa, Thomas Grégoire on kantanut isoa vastuuta raumalaisten puolustuksessa. Viime ottelussa kanadalainen kirjautti peliajaksi reilut 28 minuuttia, mikä on kanadalaishyökkääjän suurin lukema koko kauden aikana. Myös viimeiseen viiteen otteluun puolustaja on tehoillut yhtä monta tehopistettä.