Liiga-kierros: Tappara jahtaa runkosarjan voittoa, KooKoo yrittää pysyä kyydissä kohti pudotuspelejä

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Tampereella Kärpät lähtee hakemaan kauden avausvoittoa runkosarjan voittoa jahtaavasta Tapparasta. KooKoolla on haussa pudotuspeleihin pääsyn kannalta erittäin tärkeät pisteet Hämeenlinnasta.

Seuraa Heitä

Oskari Salminen #35 | AHL

Maalivahti

Huippukautta pelaavalla maalivahdilla on mahdollisuus nousta nollapelitilaston kärkeen.

Julius Junttila #13 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Kärppiin palannut Junttila on oululaisten viimeisin maalintekijä kauden avausmaalillaan Liigassa. Onnistuuko Junttila iskemään lisäosumia?

HPK hakee varmistusta paikkaan kuuden joukossa ja KooKoo paikkaan pudotuspeleissä

KooKoo lähtee hakemaan pudotuspelihaaveen kannalta tärkeitä pisteitä Hämeenlinnasta.

Kolmen ottelun tappioputkeen ajautunut KooKoo lähtee hakemaan pudotuspelien kannalta tärkeitä pisteitä Hämeenlinnasta. Joukkueen edellinen voitto tuli juurikin HPK:ta vastaan KooKoon voitettua Kouvolassa peräti lukemin 6–1. Ottelun tehomiehenä toimi Leevi Aaltonen kahdella osumalla. Aaltonen on maaliskuussa iskenyt neljä osumaa oltuaan ilman maaleja sitten lokakuun lopun. Kauden kaksi aiempaa kohtaamista on kirjattu HPK:n nimiin.

KooKoo on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla kymmenen ennen KalPaa. Kouvolalaisten pistekeskiarvo on 1,544 ja KalPalla 1,5. Kummallakin on tämän kierroksen jälkeen kaksi ottelua pelaamatta.

Lievästä otteluiden hallinnasta huolimatta kouvolalaiset onnistuivat Liigan häntäpään joukkueita Sportia, SaiPaa ja JYPiä vastaan keräämään ainoastaan kaksi pistettä, joten helpoksi KooKoo ei ole tietään pudotuspeleihin tehnyt. Tehokkaimpana näissä peleissä on suorittanut Teemu Rautiainen tehoin 1+2.

HPK puolestaan taistelee tiukasti suorasta paikasta puolivälieriin sijalla kuusi ennen Lukkoa, jolle hämeenlinnalaiset kärsivät kirvelevän tappion edellisessä ottelussa Raumalla. HPK:n otteet ovatkin kevätauringon alkaessa lämmittämään olleet vaihtelevia, sillä viimeiseen kymmenen otteluun mahtuu viisi voittoa ja viisi tappiota. Näistä otteluista voitot ovat tulleet pudotuspeliviivan alapuolella olevia Ässiä ja Sportia vastaan. Lisäksi HPK on voittanut Kärpät, kun oululaisseura on tuskaillut pelinsä kanssa.

HPK:n ylivoimapelaaminen on sakannut pahasti koko kauden aikana ja joukkue onkin ylivoimatilastoissa viimeisenä lukeman ollessa 12,73 prosenttia. Viimeiseen kymmeneen otteluun onnistumisia on tullut ylivoimalla vain kaksi kertaa.

Kärpät lähtee hakemaan revanssia Tampereelta

Kärpät on tiivistänyt puolustusta, mutta hyökkäys sakkaa. Pystyykö Oululaiset murtamaan Tapparan muurin?

Erittäin vahvassa vireessä oleva Tappara haki edellisessä pelissä Oulusta 0–1-voiton Waltteri Merelän kolmannen erän alun maalilla. Myös tätä edeltävässä pelissä Tappara jätti vastustajansa Pelicansin nollille.

Vahva puolustuspelaaminen onkin Tapparan vahvuuksia ja joukkue onkin Liigassa vähiten maaleja päästänyt joukkue 114 osumalla. Maaliero on Tapparalla +65, mikä on huomattavasti suurempi kuin muilla joukkueilla, sillä seuraavana olevilla Kärpillä ja HIFK:lla vastaava lukema on +29.

Tappara kamppailee tiukasti vielä runkosarjan voitosta paikallisvastustaja Ilvestä vastaan, kun vastaavasti Kärpillä on vielä varmistamatta pudotuspelipaikka.

Lauri Marjamäki saapui laittamaan ryhtiä joukkueeseen, jonka kaiken ydin on puolustuspelaaminen. Kahdessa edellisessä ottelussa puolustus onkin toiminut, mutta toisaalta oululaiset ovat tehneet vain yhden ainoan osuman näissä peleissä. Edellisen pelin jälkeen Marjamäki peräänkuulutti lisää hyökkäys- ja kamppailuvoimaa, sekä päättäväisyyttä maalille menemiseen.

Kaikki joukkueiden keskinäiset ottelut o  kirjattu Tapparan nimiin. Tehokkaimpana oululaispelurina näissä peleissä on esiintynyt kolmella syöttöpisteellä Aku Räty. Tapparalta keskinäisissä kohtaamisissa kolmen pisteen miehiä on neljä, Patrik Virta (1+2), Anton Levtchi (1+2), Otto Rauhala (0+3) ja Santtu Kinnunen (0+3).

Löytääkö yleisö halliin Lappeenrannassa?

Jukurit lähtee hakemaan pisteitä pudotuspelimahdollisuutensa menettäneeltä SaiPalta.

Kaksi viimeistä otteluaan voittaneelle SaiPalle ottelulla ei ole enää panosta, mikä näkyi jo edellisessä Sport-pelissä paikalla olevien katsojien määrässä. Vierailija Jukurit on ollut SaiPalle tällä kaudella hankala vastustaja, sillä lappeenrantalaiset ovat kyenneet tekemään Jukureita vastaan vain kaksi maalia ja maalittoman putken pituus on tällä hetkellä 169:37.

Jukurit saapuu runkosarjan viimeiseen vierasotteluun allaan tappio TPS:ää vastaan. Samalla katkesi neljän ottelun voittoputki, jonka aikana Oskari Salminen piti kaksi kertaa nollan. Salminen jakaakin nollapelitilaston kärkipaikan Tapparan Christian Heljangon kanssa kahdeksalla nollapelillä. Mikäli SaiPa ei tälläkään kertaa saa kuparista rikki, siirtyy Salminen tämän tilaston piikkipaikalle.

Mikkeliläisistä varsinkin Aatu Räty on kunnostautunut pisteiden teossa SaiPaa vastaan lukemin 2+3. Toisena tehomiehenä on häärinyt vähemmän yllättäen Liigan pistepörssin kakkonen Petrus Palmu lukemin 1+3.

Jukurit varmisti jo ennen kierrosta paikan CHL:ssä ensi kaudella ensimmäistä kertaa seuran historiassa. Jukureilla on edessään vielä kolme ottelua runkosarjassa, kun se kohtaa SaiPan lisäksi HIFK:n ja Lukon. SaiPa pelaa niin ikään vielä kahdesti Jukurit-ottelun jälkeen, kun se matkustaa ensin Hämeenlinnaan ja pelaa runkosarjan päätösottelunsa kotonaan TPS:ää vastaan.

Tilastot

Edelliset ottelut

SaiPa

19.03
HPK - SaiPa
1 - 2
15.03
SaiPa - Sport
4 - 1
12.03
SaiPa - KooKoo
2 - 1 JA
11.03
Jukurit - SaiPa
2 - 0

Jukurit