Liiga-kierros: Tappara himoaa revanssia Lukosta, Karri Rämö yrittää pysäyttää HIFK:n maalijuhlat

LIIGA / Kierrosennakko
Liigan 1. välieräottelussa HIFK - TPS, Helsingin jäähallissa, 29. huhtikuuta 2021.
Liigan välierät jatkuvat perjantaina toisilla osaotteluilla. Tappara haluaa estää Lukon voittoputkea ja TPS pyrkii tasoittamaan voimasuhteet vakuuttavasti pelaanneen HIFK:n kanssa.

Seuraa Heitä

Anton Levtchi #76 | Tappara

Laitahyökkääjä

Tapparan tehohyökkääjältä odotetaan perjantain ottelussa tehopisteitä ja voittavaa pelaamista, toisin sanoen selkeää parannusta ensimmäisestä ottelusta.

Pavol Skalický #17 | Lukko

Keskushyökkääjä

Lukon härkämäinen hyökkääjä oli monessa mukana torstain ottelussa, mutta pistetili ei kuitenkaan karttunut. Heiluvatko maaliverkot perjantaina?

Karri Rämö #31 | ERC Ingolstadt

Maalivahti

Karejevin loukkaantumisen takia kokeneen Rämön harteille kasattiin paineet TPS:n menestyksestä. Perjantaina Rämön on oltava parhaimmillaan ja tarjottava turkulaisille sauma voittoon.

Anton Lundell #15 | Florida

Keskushyökkääjä

Nuorukaisen pelaamisesta näkyy selvästi, että pelikunto ei ole vielä paras mahdollinen. HIFK-hyökkäys kaipaa Lundellin tehoja.

Josh Kestner #62 |

Laitahyökkääjä

Runkosarjassa loistanut kultakypärä on ollut pudotuspeleissä yllättävän heikko. Perjantaina maalitykin on tehtävä tulosta.

Lukon puolustus Tapparan kiusana

Lukko näytti ensimmäisessä osaottelussa mestarin elkeitä, mutta Tappara osoitti sitkeyttä ja voitontahtoa nousemalla ottelussa kamppailuun voitosta. Perjantaina Tapparan pitää löytää vielä uusi vaihde, jotta Lukon 12 ottelun voittoputki katkeaisi.

Tappara lähtee toiseen välieräotteluun jälleen haastajan asemassa Lukon voitettua ensimmäinen ottelu jatkoerässä.

Torstain ottelussa nähtiin molemmilta joukkueilta vaihtelevia otteita, mutta varsinkin Lukon pelaaminen ensimmäisessä erässä oli hyvin vakuuttavaa. Raumalaisten hyökkääminen rullasi vastustamattomasti kohti Christian Heljangon maalia.

Vastaavasti vierasjoukkue Tappara aloitti ottelun perin vaatimattomasti, eikä sen keskialueen ja oman alueen keskustan puolustaminen ollut missään nimessä riittävällä tasolla Lukon voittamiseksi. Toisaalta ottelun edetessä Tappara osoitti pystyvänsä horjuttamaan Lukkoa sinnikkäällä karvauksella ja työteliäällä asenteella.

Perjantain otteluun lähdettäessä on oleellista, mitä Tappara on oppinut ensimmäisestä ottelusta. Lukon pelaaminen oli kautta linjan laadukasta, minkä lisäksi sen puolustuspelaaminen oli aivan erinomaisella tasolla. Tapparan onkin pystyttävä puolustamaan tiiviisti ja hyökkäämään entistä monipuolisemmin ja tehokkaammin häiritäkseen Lukon rutinoitunutta pelaamista.

Lukko onnistui pitämään Tapparan poissa maalipaikoilta koko ottelun ajan, mutta toisaalta Tappara iski kaksi maalia harvoista paikoistaan. Perjantain ottelussa punnitaan myös Tapparan kärsivällisyys, sillä se ei voita Lukkoa kärsimättömällä pelaamisella.

TPS:n on herättävä kamppailemaan

HIFK otti torstaina sarjan avausottelussa varsin kliinisen voiton. HIFK oli jokaisella osa-aluella selvästi TPS:ää parempi.

HIFK:n ja TPS:n välinen välieräsarja jatkuu perjantaina Helsingin jäähallissa. Torstaina HIFK nappasi sarjan avausvoiton lukemin 4–1.

HIFK pelasi torstaina todella tylysti. Punapaidat iskivät kovalla prosentilla maaleja, ja helsinkiläisten puolustuspelaaminen oli todella varmaa. HIFK-puolustajat eivät jääneet hautomaan kiekkoa, vaan paikan tullen punapaidat roiskivat kiekkoa pleksin kautta keskialueelle.

Torstaina HIFK hyökkäsi ajoittain vaarallisesti, mutta tuttua kovaa painetta HIFK ei vielä päässyt esittämään. Ville Leskinen osoitti piristymisen merkkejä, mutta vielä torstaina ei "Lese" pisteille päässyt. Ykkösketjun keskushyökkääjänä pelaava Henrik Borgström oli torstaina todella näkymätön.

HIFK jatkaa varmasti perjantaina samalla reseptillä, jolla se kairasi torstaina voiton.

TPS oli torstaina suuri pettymys. Arka turkulaisjoukkue hävisi kentän kaikki kamppailut, ja myös maalipaikoille pääseminen oli työn ja tuskan takana. Yllätyskomennuksen maalille saanut Karri Rämö aloitti ottelun todella vahvasti, mutta toisessa erässä kokenut maalivahti päästi pari helppoa osumaa.

TPS:n puolustuspelaaminen oli torstaina heikkoa. TPS-puolustajat roiskivat kiekkoa ilman mitään päämäärää, ja helsinkiläisten kova kamppailuvoima oli liikaa nuorille puolustajille.

Hyökkäyspelaaminen jäi TPS:ltä täysin piippuun torstaina. Kultakypärä Josh Kestner surffaili ylimielisesti koko ottelun. Myös Lauri Pajuniemi – Markus Nurmi kaksikko oli aivan jossain muualla kuin Helsingin jäähallissa. Ratkaisevan osuman puolivälierissä viimeistellyt Topias Haapanen oli pirteällä pelipäällä.

TPS:n on parannettava kamppailupelaamistaan nopeasti, tai muuten välieräsarja päättyy nopeasti.