Liiga-kierros: Tappara hakee jatkoa hyvälle vireelleen vaihtelevin tuloksin pelanneen KalPan kustannuksella

LIIGA / Kierrosennakko
Illan ainoassa ottelussa kovassa myötätuulessa matkaava Tappara saa vastaansa voittoja kipeästi tarvitsevan KalPan.
4 - 1

Tiistai-illan ainoassa Liiga-ottelussa kovassa vireessä oleva Tappara pyrkii palaamaan voittojen tielle KalPan kustannuksella. Tappara on äitynyt tammikuun pakkasilla hienoon vireeseen voittaen seitsemästä ottelustaan kuusi ja häviten ainoastaan valmentajanvaihdoksesta piristyneelle JYPille lauantaina. Ajanjaksoon mahtuu myös 5−2-voitto KalPasta.

Voittoisista otteistaan ja runkosarjan toisesta sijasta huolimatta joukkueen riveissä on myös epävarmuuksia, joista selkein on maalivahtipeli. Christian Heljanko on ollut tällä kaudella joukkueensa selkeä ykkösvahti, mutta hänen peliotteensa ovat olleet liian ailahtelevaisia mestaruutta tavoittelevan joukkueen viimeiseksi lukoksi. Tuorein näyte epävarmoista otteista saatiin lauantaina, kun JYP pääsi ottelun päälle epämääräisen ensimmäisen maalinsa ansiosta.

Tapparan toimisto reagoi maalivahtipelin epävarmuuteen hankkimalla tšekkiläisen maalivahdin Miroslav Svobodan, joka on pelannut tällä kaudella Nashville Predatorsin sopimuksen alaisena ECHL-joukkue Atlanta Gladiatorsin riveissä. Tapparaan siirtymisen jälkeen nuori maalivahti on totutellut suomalaiseen jääkiekkoon LeKin riveissä kahden ottelun verran, joten Liiga-debyytti lähenee vääjäämättä.

Muista Tapparan pelaajista esiin nousee erinomaista kautta pelaava Ben Blood sekä Niko Ojamäki, joka on tehnyt tammikuun aikana jopa seitsemän maalia, joiden ansiosta hän on noussut kilpailemaan Liigana maalipörssin voitosta. Myös Kristian Kuusela on esiintynyt edukseen tehden pisteitä tasaiseen tahtiin tammikuun otteluissa.

Kuopiosta saapuvat vieraat ovat sen sijaan kamppailleet epätasaisten otteiden ja maalinteon kanssa joukkueen voitettua tammikuun kuudesta ottelustaan ainoastaan kaksi. Toisaalta lauantaina käydyssä ottelussa KalPa teki viisi maalia, joista Jaakko Rissanen teki kolme ja saman ketjun laituri Alexandre Texier yhden.

Maalimäärien kanssa kamppaileva joukkue kaipaa tällä hetkellä tulitukea ykkösketjun takaakin, jotta haaveet pudotuspeleistä konkretisoituisivat. Tällä hetkellä joukkueella on viiden pisteen ero kymmenenteen sijaan, josta kamppailee kiivaasti myös KalPan edellä sarjataulukossa majaileva JYP.

Tapparan sairastuvalla asioivat tällä hetkellä Jere Karjalainen, Jarkko Malinen ja Tomáš Záborský. Pelikiellon takia sivussa on Tuukka Mäntylä. KalPan poissaololistalta löytyy Toni Hyvärinen, Kai Kantola, Henri Knuutinen, Valtteri Parikka, Balázs Sebõk ja Ryan Wilson.

Tulosveto

Tappara palaa voittojen tielle
Tapparan kuuden ottelun voittoputki tuli lauantaina päätökseen tappiolla JYPille. Tappio johtui JYPin tiiviistä viisikkopuolustamisesta ja hyvästä maalivahtipelistä. Näissä kummassakaan KalPa ei ole erityisen vahvoilla, minkä takia kirvesrinnat iskevät tarvittavat maalit.
3 4
1 2