Liiga-kierros: TPS jatkaa nousuaan kohti pudotuspelejä − pystyykö JYP puolestaan katkaisemaan oman tappioputkensa?

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Timo Savela
Illan kolmesta ottelusta kiinnostavin pelataan Kuopiossa, missä TPS jatkaa nousuaan pudotuspelijoukkueiden joukkoon. JYP on kovan paikan edessä omassa ottelussaan − tappioputken katkaisu vaatisi HIFK:n kaatamista. Tapparalla on paljon parannettavaa edellisestä ottelustaan, joten Jukureilla on mahdollisuus kasvattaa omaa voittoputkeaan.

Seuraa Heitä

Erik Källgren #31 | Växjö Lakers

Maalivahti

Ruotsalaisvahdin on torjunnoillaan annettava TPS:lle mahdollisuus taistella ottelun voitosta. Debyytti Liigassa sujui hyvin, joten odotukset ovat korkealla.

Anton Lundell #15 | HIFK

Keskushyökkääjä

Nuori HIFK-pelaaja oli tärkeässä roolissa keskiviikon Ässät-voitossa. Lundellilta löytyy luovuutta ja tehokkuutta, jota HIFK tarvitseekin napatakseen pisteet Jyväskylästä.

Ei kahta ilman kolmatta − kantona kaskessa kasvojaan pesevä Tappara

Jukureilla on alla kotivoitot sekä Sportista että Ilveksestä, joten ainakin kotiyleisöllä on kovat odotukset Tapparan tullessa vierailulle. Tappara jäi keskiviikkona nollille Tampereella Pelicansia vastaan, kun viikonlopun kannattajaristeily painoi vielä jaloissa.

Jukureilla oli todella pitkä ja synkkä jakso marraskuun lopusta aina tammikuun puoleen väliin saakka. Nyt se on saanut pelinsä kulkemaan ja itseluottamuksensa palautettua. Jukurit pääsee otteluun myös hyvin levänneenä, sillä heidän edellinen pelinsä pelattiin viime lauantaina. Tuolloin joukkueen sankareina toimivat kolmen tehopisteen Vadim Pereskokov ja nollapelin pelannut Sami Rajaniemi.

Tappara voitti lauantaina HIFK:n, jonka jälkeen joukkue lähti kannattajiensa mukana risteilemään. Liekö sitten matkailu painanut vielä keskiviikkona jaloissa, kun Pelicans nollasi Tapparan Hakametsässä. Vai oliko Kristian Kuuselan poissaolo ottelusta niin merkittävä, että joukkue ei saanut peliään kulkemaan?

Oli Kuusela mukana tai ei, on Tappara silti erittäin vahva joukkue ja pystynee kaatamaan Jukurit Mikkelissä.

Tilastot

Edelliset ottelut

Jukurit

14.03
TPS - Jukurit
06.03
Jukurit - JYP
3 - 1
05.03
Tappara - Jukurit
3 - 4 VL

Tappara

07.08
Tappara - HIFK
1 - 2
07.08
TPS - Tappara
3 - 0
05.03
Tappara - Jukurit
3 - 4 VL

JYP:n tappioputkea jatkamaan saapuu nälkäinen HIFK

Viiden ottelu tappioputkessa vaeltava JYP on tänään vaikean tehtävän edessä, kun vierailulle saapuu paikkaa kuuden joukossa metsästävä HIFK.

JYP:n edellisestä voitosta on jo lähes kolme viikkoa, joten tuska alkaa olla jo melkoisen kova jyväskyläisten pääkopassa − varsinkin, kun tappioita on tullut myös sarjan heikoimpia joukkueita vastaan. Varsinkin maalivahtipeli on JYP:llä hiukan yskähdellyt, joten tasonnostoa odotetaan nyt sekä Markus Ruusulta että Eetu Laurikaiselta.

HIFK pääsi keskiviikkona jälleen takaisin voittojen makuun ja tänään sillä on voitolla mahdollisuus kivuta kuudenneksi ohi sekä JYPin että HPK:n. Keskiviikkona joukkueen sankareita olivat Anton Lundell, Sebastian Dyk ja Jesse Saarinen.

JYPin henkinen tuska ei helpota vielä tänään, sillä HIFK:n halu päästä kuuden joukkoon ei anna isännille mahdollisuutta palauttaa peliä uomileen. Maalivahtipelaaminen kääntää etua vielä lisää vieraille, mutta erikoistilanteissa on JYP:llä omat mahdollisuutensa pysyä pistejahdissa mukana.

Tilastot

Edelliset ottelut

JYP

14.03
JYP - Sport
12.03
HIFK - JYP
3 - 4 JA
06.03
Jukurit - JYP
3 - 1

HIFK

07.08
Tappara - HIFK
1 - 2
07.08
HIFK - TPS
14.03
Lukko - HIFK
12.03
HIFK - JYP
3 - 4 JA

Tällä kaudella

TPS on saanut puolustuspelinsä kuntoon ja jatkaa nousuaan pudotuspeleihin

TPS on noussut mukaan oikein tosissaan taistelemaan paikasta pudotuspeleihin. Tuore ruotsalaisvahti teki vakuuttavan ensiesiintymisen ja parantaa turkulaisten puolustuspelaamista. KalPan pelaaminen on ollut turhan ailahtelevaa, eikä kuopiolaisista ole tänään TPS:n kaatajaksi.

KalPa lähtee otteluun voitto allaan, sillä se kävi lauantaina hakemassa pisteet vaisulta JYPiltä. Kuopiolaisten otteet ovat kuitenkin ailahdelleet ottelusta toiseen, eikä joukkueen iskukyvystä oikein saa kunnolla selvää. Joukkueen menestyminen on pitkälti maalivahti Eero Kilpeläisen onnistumisen varassa, sillä varsinkaan hyökkäyspelaaminen ei ole kovinkaan vakuuttavasti toiminut.

TPS on keskiviikkona kotonaan pelillisesti alakynnessä JYPiä vastaan, mutta otti kuitenkin vakuuttavan voiton tiiviin puolustuspelaamisen johdosta. Ensiesiintymisensä turkulaisten riveissä tehnyt maalivahti Erik Källgren esitti hyviä otteita ja oli omalla panoksellaan auttamassa TPS:n takaisin voittojen tielle. Lauri Tukonen tuo lisävoimaa hyökkäykseen sekä johtajuutta pukukoppiin. Toivottavasti hän myös pysyisi ehjänä kauden loppuun saakka.

KalPan päivän kunto on arvoitus, mutta ainakin kuopiolaisten pitää pysyä poissa jäähyaitiosta, sillä TPS:n ylivoima on viime aikoina osoittanut tehokkuutensa. Kahden hyvän maalivahdin välisessä taistossa saattaa maalimäärä jäädä melkoisen pieneksi, joten erikoistilanteiden merkitys kasvaa.

Tilastot

Edelliset ottelut

KalPa

14.03
KooKoo - KalPa
07.03
KalPa - Pelicans
7 - 2

TPS

07.08
TPS - Tappara
3 - 0
07.08
HIFK - TPS
14.03
TPS - Jukurit

Tällä kaudella