Liiga-kierros: Syyskauden sensaatio Pelicans kohtaa kuntopuntarin kärjessä keikkuvan TPS:n

LIIGA / Kierrosennakko
20201031, Jyväskylä Liiga JYP vs Pelicans. Pelicans 5-1-maali. Kuvassa Pelicans Ryan Lasch. Vesa Pöppönen
Kuva © Vesa Pöppönen
16.12.
2020
Liigan koronatauko on ohi. Keskiviikon ainoassa ottelussa kohtaavat Pelicans ja TPS. Koronarajoitusten takia joulukuun ottelut pelataan tyhjille katsomoille.

Seuraa Heitä

Ryan Lasch #19 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Jatkuuko jenkkilaiturin dominointi? Syyskaudella Lasch teki 18 ottelussa pisteet 4+19=23.

Markus Nurmi #51 | TPS

Laitahyökkääjä

Isokokoinen laituri on aloittanut kautensa erinomaisesti. 22-vuotias hyökkääjä on iskenyt jo kymmenen maalia tällä kaudella.

TPS:n leveä hyökkäyskaarti asettaa Pelicansille kovan haasteen

Pelicans on ollut jo usean kauden vaikea vastustaja TPS:lle. Pelicansin puolustuksen on toimittava keskiviikkona, sillä TPS on tehnyt edellisessä kolmessa ottelussa peräti 14 maalia.

Lahden Pelicans on ollut yksi alkukauden pirteimmistä joukkueista. Sarjataulukossa lahtelaiset ovat kolmantena. Pelicans on hitsautunut nopeasti joukkueeksi ja päävalmentaja Tommi Niemelä on ansainnut pelaajiensa luottamuksen.

Ennen koronataukoa Pelicans oli oivassa vireessä. Viimeinen ottelu ennen taukoa päättyi kuitenkin tappioon, kun Vaasan Sport kukisti voittomaalikilpailun jälkeen Pelicansin. Viimeisen kymmenen ottelun kuntopuntarissa lahtelaiset ovat toisena, joten pelillinen vire on ollut jo pitkään hyvä. 

Pelicansin puolustuspelaaminen on antanut lahtelaisille avaimet voittoon jokaisessa ottelussa. Maalivahti Patrik Bartošák on ollut voittava maalivahti, mutta parantamisen varaa hänellä silti on. Puolustuksesta Matias Rajaniemi edustaa Suomea alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Pelicansin kehuttu puolustus heikkenee merkittävästi, kun Oskari Laaksonen ja Julius Honka palaavat takaisin Pohjois-Amerikkaan. Puolustajat ovat kuitenkin vielä keskiviikkona lahtelaisten riveissä.

Pelicansin hyökkäyspelaaminen on levännyt paljon Ryan Laschin harteilla. Todella taitava Lasch on todellinen uhka varsinkin ylivoimapelissä. Takaisin Lahteen palannut Iikka Kangasniemi on ollut myös hyvässä vireessä. Kokeneelta Antti Tyrväiseltä kaivataan tasonnostoa.

TPS on parantanut omaa pelaamistaan pienin askelin. Alkukaudella Palloseura roikkui otteluissa mukana yksilöiden onnistumisilla. Viime aikoina viisikkojen etäisyydet ovat tiivistyneet merkittävästi, ja näin myös TPS:n puolustajat ovat osallistuneet paremmin viisikkopelaamiseen.

TPS lähti koronatauolle komeassa neljän ottelun voittoputkessa. Viimeisessä ottelussa ennen taukoa TPS kukisti kotiyleisön edessä Ässät lukemin 4−1. TPS onkin noussut sarjataulukossa jo viidenneksi

Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen on ollut turkulaisten maalilla kuin muuri. Luukkosen sopimus TPS:n kanssa kestää 18. joulukuuta asti, joten lupaava maalivahti on TPS:n mukana viimeistä viikkoa. TPS kutsui maalivahti Rasmus Tirrosen takaisin riveihinsä. Tirronen pelasi Porin Ässissä muutaman ottelun lainasopimuksella.

TPS:n puolustuspelaaminen on kehittynyt myös selvästi. Kokenut Ville Lajunen on selvästi tuonut alakertaan jämäkkyyttä. Viime kaudella tehopisteillä mässäillyt Henrik Larsson on ollut kuin varjo entisestään. Puolustajista Eemil Viro sekä Ruben Rafkin ovat Suomen U20-MM-joukkueessa.

Laaja hyökkäysmateriaali on selvästi Palloseuran suurin vahvuus. Alkukaudella Josh Kestner kantoi oikeastaan yksin tuloksentekovastuun. Tuloksentekijöitä ovat viime aikoina olleet Lauri Korpikoski sekä Markus Nurmi. Alkukaudella säväyttänyt Ruslan Iskhakov on sen sijaan kadonnut kuvasta lähes täysin. Nuorten Leijonien matkassa oleva Juuso Pärssinen on myös ollut vahva viime aikoina. Viime kaudella 26 maalia laukonut Lauri Pajuniemi on alkanut heräilemään tähän kauteen. Pajuniemi on iskenyt kolme osumaa viimeiseen neljään otteluun.

Tilastot

Edelliset ottelut

Pelicans

28.03
Pelicans - HIFK
0 - 3
26.03
HIFK - Pelicans
2 - 1 JE
23.03
Pelicans - HIFK
3 - 2 JE
22.03
HIFK - Pelicans
1 - 4
20.03
Pelicans - HIFK
4 - 2

TPS

28.03
Tappara - TPS
5 - 2
26.03
TPS - Tappara
2 - 1 JE
23.03
Tappara - TPS
4 - 0
22.03
TPS - Tappara
4 - 2
20.03
Tappara - TPS
4 - 1