Liiga-kierros: Suurten panosten ottelu Turussa − Viimeinen välieräjoukkue selviää TPS:n ja Pelicansin välisessä kohtaamisessa

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Timo Savela
25.4.
2021

Puolivälieräsarjat ovat yhtä vailla paketissa. Ainoana viidenteen peliin selvisivät TPS ja Pelicans. Tappara varmisti perjantaina oman paikkansa jatkossa, kun voitti KalPan voitoin 3−1. Lukko ja HIFK selvittivät tiensä välieriin jo torstaina, kun he hoitivat omat sarjansa puhtaasti 3−0-voitoin. Kumpikaan välieräpari ei ole vielä varmistunut, joten ne riippuu täysin siitä, että kumpi tästä parista selviää lopulta jatkoon.

Seuraa Heitä

Patrik Bartošák #32 |

Maalivahti

Viime ottelussa tšekkiveskarin tilanne herätti keskustelua. Olisiko Bartošák se, joka torjuu Pelicansin välieriin asti? Taidot riittävät, mutta kasetin on kestettävä tänään.

Markus Nurmi #51 | TPS

Laitahyökkääjä

Toinen osapuoli perjantain kohua aiheuttaneesta tilanteesta, Olisiko puolestaan Nurmi se, joka iskee ratkaisun juuri Bartošákin selän taakse. TPS:lle varmasti kävisi tälläinen varmasti. Nurmellakin ollut välillä tekemistä hermokontrollin kanssa, joten ratkaisupelissä sen on kestettävä myös.

Viikon viides kohtaaminen päättää toisen kauden − Kuka nousee sankariksi?

Otsikko sen kertoo. Toisen kausi päättyy tänään ja toinen pääsee jahtaamaan vielä mestaruutta. Panokset ovat kovat, mutta kumpi vie tämän tiivistunnelmaisen sarjan lopulta nimiinsä?

Pudotuspelisarja TPS:n ja Pelicansin välillä on edennyt nyt viidenteen ja ratkaisevaan otteluun. Perjantaisessa neljännessä osaottelussa nähtiin tilanteita, jotka herättivät kiivasta keskustelua. Varsinkin Waltteri Merelän kontakti Lauri Pajuniemeen ja Patrik Bartošákin mailan heilahdus Markus Nurmeen nousivat esiin ottelusta. Varsinkin Pajuniemellä, Bartošákilla ja Nurmella on peiliin katsomista tilanteissa.

Sanktioita tai pelikieltoja näistä ei jaettu, joka jo itsestään luo pelin ympärille lisää jännitettä. Jäähyaitio on viime peleissä kulunut molempien joukkueiden puolesta kovin useasti, ja näihin ei olisi tänään juuri varaa. Pelissä hermokontrolli on isossa roolissa. Pystyykö kumpikin tai toinen pitämään tunteet riittävän kurissa. Tunnetta pitää olla, mutta peli ei saa kärsiä sen takia.

Pelicans nousi viime pelissä jo melkein kanveesista aina voittoon asti. Isoin syy löytyy Pelicansin numerosta 24. Hannes Björninen näytti ottelussa, miksi hän on sarjan parhaita ellei paras pelaaja. Hyökkääjä on vuorenvarmasti joukkueensa tärkein pelaaja. Kapteeni kiskaisi tässä pakkovoittoa vaatineessa pelissä peräti kolme maalia ja otti joukkueensa jälleen reppuselkään. Samanlaisia urotekoja odotetaan myös viidennessä osaottelussa.

TPS:n kärkipelaajien on otettava itseään niskasta kiinni. Varsinkin kultakypärä Josh Kestneriltä odotetaan enemmän. Yhdysvaltalainen hyökkääjä on äärimmäisen vaarallinen ja hyökkäysalueella ehdottomasti Liigan parhaimmistoa. Nyt olisi todella tärkeä aika ottaa lisää tuloksellista vastuuta. Sama odotetaan myös Ruslan Ishakovilta, Nurmelta ja myös Pajuniemeltä.

Etenee kumpi tahansa tästä jatkoon, niin voitto ei tule ilmaiseksi. Ottelusarja on tähän asti kohtuullisen tasainen, eikä edeltävän ottelun perusteella uskalla veikata lopputulosta suuntaan tai toiseen. Ensimmäisen erän jälkeen näytti vahvasti, että lahtelaisten kesäloma alkaisi jo sinä päivänä, mutta niin vain yksi erä käänsi homman aivan päälaelleen.

Pelicans on viimeksi ollut välierissä kaudella 2011−12, jolloin joukkue eteni finaaleihin ja hopealle asti. Se on myös ainoa kerta, kun lahtelaiset ovat olleet neljän joukossa. Tässä sarakkeessa turkulaiset ovat selkeästi edellä: TPS:n viimeisin välieräpaikka irtosi kaudella 2017−18. Silloin turkulaiset sijoittuivat neljänneksi.

Pistetään kiekko jäähän ja parempi jatkaa eteenpäin. Toiselle soitellaan ruotsalaisyhtye Gyllene Tiderin sanoin Sommartider hej hej ja toivotetaan kesäloma alkaneeksi.