Liiga-kierros: Sisuuntunut KooKoo käy alavireisen Lukon kimppuun

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Ella Taponen
4.3.
2021
Lukon ja KooKoon välinen kamppailu on torstai-illan ainoa liigaottelu. Mollivoittoista vaihetta elävät raumalaiset kaipaavat Pekka Virran paluuta ruoriin. KooKoolla onkin hyvät mahdollisuudet parannella asemiaan tiukassa keskikastissa, sillä eilinen niukka tappio Tapparalle jätti paljon hampaankoloon.

Lukon otteet ja sijoitus kuntopuntarissa on valahtanut viimeisen kuukauden aikana. Liekö syynä ollut päävalmentaja Pekka Virran poissaolo koronavirustartunnan takia tai ei, mutta dominoivat otteet ovat ottaneet pääkäskijän poissaolon aikana osumaa. Heikosta jaksosta huolimatta Lukko johtaa silti Liigaa 11 pisteen erolla, joten tässä mielessä suurta syytä paniikkiin ei raumalaisleirissä ole.

Lukon viime otteluissa joukkueelle on tullut runsaasti kiekonmenetyksiä ja pelin rakentelu sekä etenkin hyökkäyspelaaminen on ollut heikkoa alkukauteen peilaten. Puolustajien virheet yhdistettynä hyökkääjien huonoon pelaamiseen pelinavaustilanteissa tuottaa yhdistelmän, joka tekee hyökkäyspelin rakentelusta erittäin vaikeaa.

Raumalaishyökkääjistä etenkin Aleksi Saarelalta ja Sebastian Revolta odotetaan tasonnostoa. Etenkin Repo on ollut varjojen mailla.

Raumalaisten vieraaksi saapuva KooKoo pelasi keskiviikkona viimeistä erää lukuunottamatta hyvän ottelun Tapparaa vastaan. Kouvolalaiset hallitsivat peliä lähes täysin, mutta viimeistely oli heikkoa ja lopulta käteen jäi nolla pistettä.

Kouvolalaisten pistetykki Ahti Oksanen onnistui tekemään kauden 14. maalin ja hänen tehojaan kaivataan myös kärkijoukkuetta vastaan.

Kouvolalaisten uusia pelaajahankintoja Leevi Aaltosta ja Erik Autiota odotetaan joukkueen kokoonpanoon tällä viikolla.

Tilastot

Edelliset ottelut

Lukko

KooKoo

13.04
JYP - KooKoo
1 - 4
10.04
KooKoo - SaiPa
7 - 2
09.04
SaiPa - KooKoo
0 - 3
03.04
KooKoo - Kärpät
3 - 0