Liiga-kierros: SaiPa Lahteen tappio niskassaan, JYP ja Ässät haluavat aloittaa puhtaalta pöydältä

LIIGA / Kierrosennakko
Torstain Liiga-kierroksella sarjan häntäpäässä majailevat JYP ja Ässät joutuvat kovan haasteen eteen, kun vastaan asettuvat kärkipään seurat Kärpät ja TPS. Pelicans puolestaan hamuaa paluuta voittokantaan, kun SaiPa vierailee Lahdessa.

Seuraa Heitä

Axel Rindell #61 | AHL

Puolustaja

Mikkelin Jukureista Ouluun saapunut 21-vuotias nuorukainen on saanut siirtonsa jälkeen luutia isoja minuutteja kokeneen Atte Ohtamaan pakkiparina. Jatkuuko nuoren puolustajan hämmästyttävä pistetahti kärppäpaidassa?

Juuso Pärssinen #75 | AHL

Keskushyökkääjä

Nashville Predatorsista lainalle Turkuun saapunut hyökkääjä on ollut yksi apu turkulaisia vaivanneeseen tehottomuuteen. Tehoja kaivataan edelleen myös maajoukkuetauon jälkeen.

Lukáš Jašek #9 | Pelicans

Keskushyökkääjä

Peräti 18 tehopistettä tällä kaudella Liigassa iskenyt tsekkihyökkääjä jäi viikonloppuna pisteittä Tšekin maajoukkueen paidassa EHT-turnauksessa. Pelicans todella tarvitsee Jašekin tehoja palatakseen takaisin voittojen teille torstaina.

Pelicans hamuaa takaisin voittojen tielle

Pelicans oli ongelmissa ennen maajoukkuetauon alkua, kun viimeiseen yhdeksään otteluun joukkue saalisti vain kaksi voittoa. Nyt suuntaa halutaan kääntää SaiPan kustannuksella.

Illan kotijoukkue Pelicans lähti maajoukkuetauolle kolmen tappion putkessa. Näihin tappioihin sisältyivät myös 5−1 -rökäletappiot HIFK:lle ja Tapparalle. Lisäksi lahtelaiset kokivat tappion HPK:lle taistelussa Hämeen herruudesta. Nyt joukkue varmasti haluaa vahvan lähdön takaisin tauolta. 

Pelicans saa viikonlopun EHT-turnauksesta pelaajia takaisin rivistöönsä. Joukkueen tsekkihyökkääjät Lukáš Jašek ja Jiři Smejkal olivat nimittäin Tšekin maajoukkueen mukana. Vaikka molemmat pelaajat ovat tahkonneet Liigassa kovaa jälkeä, jäivät otteet turnauksessa muun Tšekin ryhmän ohella vaisuiksi. Kumpikin jäi turnauksessa ilman tehopisteitä.

SaiPa puolestaan palasi tauolta jo keskiviikkona, kun se koki 3−0 -tappion kotonaan KalPaa vastaan. SaiPa lähti maajoukkuetauolle kahden vahvan voiton saattelemana. Vierasvoitot irtosivat länsirannikolta, kun Lukko ja Ässät kaatuivat molemmat lukemin 4−2. Paluu tauolta oli kuitenkin murheellisempi, sillä SaiPa oli myös pelillisesti takamatkalla KalPaa vastaan. 

Leijonissa viikonloppuna säväyttänyt Niclas Westerholm oli myös KalPaa vastaan tappiosta huolimatta vakuuttava. Maajoukkuedebyyttinsä viikonloppuna pääsi tekemään myös SaiPan ykkössentterin viittaa kantava Ville Petman. Vaikka Petman jäi vielä maaotteluissa nollatehoille, valinta kohottaa varmasti 21-vuotiaan hyökkääjän itseluottamusta. 

SaiPa esitteli KalPaa vastaan myös uuden pelaajahankintansa. Joukkue hankki hyökkäysosastolleen tauon aikana Kanadalaisen keskushyökkääjän Marc-Olivier Royn. Roy muodosti keskiviikon ottelussa ulkomaalaisketjun yhdessä Nick Halloranin ja David McIntyren kanssa. Ketju olikin joukkueen näkyvin keskiviikkoiltana.

Muokattu: 18.11.2021, kello 11.36: Lukáš Jašek etunimi korjattu.

Tilastot

Edelliset ottelut

Pelicans

SaiPa

09.12
TPS - SaiPa
03.12
Jukurit - SaiPa
4 - 1
02.12
SaiPa - Jukurit
0 - 2

Syveneekö JYPin ahdinko entisestään?

Torstai-iltana kotijoukkue JYP pyrkii katkaisemaan peräti kahdeksan ottelun mittaisen tappioputkensa. Tehtävä ei kuitenkaan ole helppo, sillä vastassa on Liigan kärkipäässä majaileva Kärpät.

JYP kaipaa kotijäällään todellista ryhtiliikettä. Ennen maajoukkuetaukoa joukkue kärsi peräti kahdeksan perättäistä tappiota.

JYP joutuu lähtemään Kärppiä vastaan ilman loukkaantumisen takia sivussa olevaa Joakim Kemelliä. Kemellin poissaolon aikana onkin tullut selväksi, kuinka suuren vaikutuksen nuori hyökkääjä on jyväskyläläisten pistesarakkeeseen tehnyt. Nyt ratkaisijoita pitäisi löytyä myös 17-vuotiaan lupauksen ollessa sivussa. 

JYPin ongelmat ovat olleet aikana varsinkin puolustuspäässä. JYP on päästänyt tappioputkensa aikana peräti 4,5 maalia omiin ottelua kohden. Joukkueen selkeän ykkösmaalivahdin Markus Ruusun otteet ovat olleet myös varsin ailahtelevia. 

Kärppien meno on puolestaan ollut tasaisen vakuuttavaa. Joukkue majailee Liigan sarjataulukon toisena, tasapisteissä sarjaa johtavan KooKoon kanssa. Kärpät palasi maajoukkuetauolta keskiviikkona, kun se kaatoi Vaasassa Sportin lukemin 3−1. 

Kärpät sai viikonloppuna huonoja uutisia, kun Leijonien mukana ollut Saku Mäenalanen loukkaantui. Tämä antaa kuitenkin Kärppien nuorille hyökkääjille entistä enemmän näyttöpaikkoja Jyväskylässä. 

Vierasjoukkueen osalta katseet kiinnittyvät varsinkin Atte Ohtamaan ja Axel Rindellin muodostamaan pakkipariin. 21-vuotias Rindell siirtyi Jukureista Kärppiin juuri ennen maajoukkuetauon alkua, ja on saanut kolmessa pelaamassaan ottelussa reilusti vastuuta kokeneen Ohtamaan rinnalla. Nuorukainen on kiittänyt vastuusta iskien näissä otteluissa hirmutehot 1+4.

Tilastot

Edelliset ottelut

JYP

08.12
JYP - Kärpät
3 - 2 JA
03.12
Tappara - JYP
5 - 4
02.12
JYP - KooKoo
4 - 2
26.11
Jukurit - JYP
1 - 3

Kärpät

08.12
JYP - Kärpät
3 - 2 JA
03.12
Kärpät - TPS
1 - 2 JA

Tällä kaudella

Turussa vastakkain sarjataulukon eri päädyt

Ässät haluaa tehdä ryhtiliikkeen maaottelutauon jälkeen. TPS puolestaan hamuaa paluuta Liigan kärkeen.

Turussa pelataan ottelu, joka oli tarkoitus pelata jo lähes kolme viikkoa sitten, mutta se jouduttiin silloin siirtämään Ässien joukkueessa ilmenneen koronatartunnan vuoksi. Samalla molemmat joukkueista palaavat maaottelutauolta takaisin tavalliseen päiväjärjestykseen.

Kotijoukkue TPS menetti paikkansa Liigan kärkisijalta juuri ennen maajoukkuetauon alkua. Joukkue koki kotonaan perättäiset tappiot Sportille ja Tapparalle. Kuitenkin illan isäntien tilanne on sarjataulukossa varsin hyvä. Joukkue majailee neljäntenä, vain neljä pistettä kärjessä olevan KooKoon takana. 

Kotijoukkueen osalta suurimmat kysymysmerkit löytyvät maalinteosta. Liigaseuroista ainoastaan HPK on tehnyt TPS:ää vähemmän maaleja alkukaudesta. Joukkueen tasapainoinen viisikkopeli ja vakuuttavaa alkukautta pelannut maalivahti Andrei Karejev ovat kuitenkin nostaneet joukkueen Liigan kärkisijoille. Ratkaisua teho-ongelmaan odotetaan etenkin Nashville Predatorsista lainalla olevasta Juuso Pärssisestä, joka on tehnyt 11 pelaamassaan ottelussa tehot 4+8. Pärssinen on jo nyt hinannut itsensä isäntien parhaaksi pistemieheksi.

Vierasjoukkue puolestaan palaa maajoukkuetauolta Liigan viimeiseltä sijalta. Vieraat haluavat varmasti aloittaa tauon jälkeen puhtaalta pöydältä, ja tähän mahdollisuuksia antaa muun muassa joukkueen tyhjentynyt loukkaantumislista. Ainoastaan hyökkääjä Jouka Juhola on sivussa loukkaantuneena.

Ässät odottaa Turun reissulle myös ruotsalaismaalivahti Linus Söderströmin paluuta tolppien väliin. Söderström oli sivussa Ässien viimeisistä kolmesta ottelusta ennen maajoukkuetauon alkamista.

TPS lähtee otteluun kiistattomana ennakkosuosikkina, mutta täydellä kokoonpanolla ja levänneenä Turkuun saapuva Ässät saattaa olla sarjataulukon osoittamaa eroa tiukempi haastaja isännille.

Tilastot

Edelliset ottelut

TPS

09.12
TPS - SaiPa
03.12
Kärpät - TPS
1 - 2 JA
02.12
KalPa - TPS
3 - 4
26.11
TPS - Lukko
1 - 3

Ässät

08.12
HPK - Ässät
1 - 2
03.12
Ässät - Lukko
3 - 2 JA
26.11
KalPa - Ässät
3 - 2