Liiga-kierros: Risto Dufvan aikakausi Sportin peräsimessä alkaa HIFK:n vieraana

LIIGA / Kierrosennakko
Liigaviikko alkaa yhden ottelun ottelun voimin, kun Helsingissä HIFK isännöi Vaasan Sportia. Vaasalaisten penkin takana nähdään ensimmäistä kertaa kokenut Risto Dufva.
4 - 2

Kotijoukkue HIFK lähtee illan otteluun voitto takataskussaan, kun helsinkiläiset nappasivat lauantaina Turussa TPS:n päänahan 1–2 -lukemin. Ottelu oli fyysinen mittelö, jossa HIFK:n tiivis puolustupelaaminen oli elementissään. HIFK on pelannut viime aikoina tiukkoja yhden maalin pelejä ja mukaan on mahtunut sekä voittoja että tappioita.

Turun peliä lukuunottamatta HIFK:n ongelmana on ollut oman pään pelaaminen ja maaleja on päästy iskemään luvattoman paljon. Kauden alussa tökkinyt maalinteko on piristynyt kauden edetessä. Erityisesti Teemu Turusen, Otto Paajasen sekä Sebastian Dykin muodostama ketju on ollut isossa roolissa tehojen takana. Viime viikolla HIFK kärsi pahan menetyksen, kun nuorisotähti Anton Lundell loukkaantui ja on noin kuusi viikkoa sivussa. 

Illan vierasjoukkue Sport saapuu Helsinkiin uudessa komennossa, kun lauantaina tuli ilmoitus päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoman potkuista. Pajuluoman tilalle penkin taakse hälytettiin Puolassa alkukauden valmentanut Risto Dufva. Dufvan tehtävänä on piristää sarjajumbona olevan Sportin pelaamista ja yrittää kammeta vaasalaiset vielä pudotuspelijunaan mukaan. 

Sport saapuu Helsinkiin kolmen tappion putkessa. Lokakuun alun jälkeen vaasalaiset ovat napanneet ainoastaan yhden suoran kolmen pisteen voiton ja yhden jatkoaikavoiton. Pelaamisessa haasteet ovat löytyneet sekä puolustus- että hyökkäyspäästä. Sport on päästänyt Liigassa eniten maaleja ja tehnyt toiseksi vähiten. Dufvan voi olettaa laittavan ensiksi puolustuspelaamisen kuntoon ja varmasti jo illan ottelussa nähdään yksinkertaisesti pelaava ja tiivis Sport. 

Näistä lähtökohdista ottelusta on helppo odottaa vähämaalista taistelua, jossa kamppailuja nähdään kentän molemmissa päissä. 

Tilastot

Edelliset ottelut

HIFK

07.12
Kärpät - HIFK
1 - 4

Sport

13.12
Sport - Kärpät
2 - 1
05.12
Sport - Tappara
2 - 1 JA

Tällä kaudella