Liiga-kierros: Porissa seurataan, onko Kivi saanut Ässiin ryhtiä – Naapurissa jännittää, jatkuuko HPK:n putki

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Teemu Grönroos
Raumalle matkaava HPK on kahdeksan ottelun voittoputkessa. Porissa sen sijaan odotellaan, olisiko Karri Kivi saanut Ässien sukelluksen pysähtymään.

Seuraa Heitä

Jarno Kärki #7 |

Keskushyökkääjä

Nouseeko Kärki tasolleen Kiven alaisuudessa, vai jatkuvatko lepsut otteet?

Markus Nurmi #51 | AHL

Laitahyökkääjä

Edellisen kerran, kun TPS ja Ässät kohtasivat, leipoi Nurmi hattutempun ja laittoi vielä yhden syöttöpisteen siihen kylkeen. Mitä mahtaa tällä kertaa tapahtua?

Joko Kivi on saanut Ässät raiteilleen?

Keskiviikkona voidaan jo kenties nähdä viitteitä Karri Kiven tuomista muutoksista Ässien pelaamiseen. Vastassa on TPS, joka joukkueiden edellisessä kohtaamisessa kylvetti porilaisia maalein 5−2.

Ässien uusi nousu pohjalta mestarivalmentaja Karri Kiven alaisuudessa ei alkanut mairittelevasti. Tuloksena oli karttukylpy Tapparalta maalein 5−0. Kivellä on ollut yhteistä aikaa joukkueen kanssa muutama päivä ennen keskiviikon ottelua, joten TPS:ää vastaan saatetaankin nähdä jo muuttunut Ässät. Tätä tukee myös se, että Ässien sairastuvalla on väljää ja Kivellä on käytössään hyvin pitkälti täysi valikoima, mistä kokoonpanoja muodostaa.

Uuden valmentajan alaisuudessa keskittyminen on varmasti perusasioissa. Yksi osa-alue, mikä kaipaa petrausta on kurinalaisuus. Esimerkiksi Tappara-ottelussa Ässät otti yhteensä seitsemän kaksiminuuttista, joista Tappara rokotti neljän aikana. 

TPS on sarjassa kolmantena ja lokakuun lopulla edennyt tuloksellisesti epätasaisesti. Pitkiä tappioputkia ei ole päässyt muodostumaan, mutta eipä myöskään voittoputkia. 

Maalinteon tehokkuus on ollut kauden teemana. Turkulaisten onneksi puolustuspeli on ollut rautaa. Ehkä Ässät taas sytyttää turkulaiset mättämään maaleja, sillä joukkueiden edellisessä kohtaamisessa vajaat kaksi viikkoa sitten TPS tehtaili viisi osumaa.

Tilastot

Edelliset ottelut

Ässät

30.09
Tappara - Ässät
24.09
Ässät - KalPa
3 - 1
23.09
Jukurit - Ässät
3 - 0

TPS

Siipirikko Lukko vai tulikuuma HPK? Jomman kumman putki katkeaa keskiviikkona

Vajaamiehinen Lukko saa tehdä täyden työn pitääkseen jo kaksi kautta kestäneen voittoputkensa elossa, kun HPK on löytänyt huiman vireen.

Lukko oli Pekka Virran komennossa pelatessaan erityisen vaikea vastustaja HPK:lle. Kahdella edellisellä kaudella pelatuista otteluista Lukko on voittanut kaikki ja isännöikin HPK:ta kahdeksan ottelun voittoputkessa hämäläisiä vastaan. 

Kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun HPK kohtaa Marko Virtasen valmentaman Lukon. Raumalle saapuukin peräti kahdeksan ottelun voittoputkessa porskuttava HPK. Jarno Pikkaraisen alaisuudessa kurinalaisesti puolustava HPK on voittoputkensa aikana päästänyt ainoastaan kahdeksan maalia. Alivoima on ollut erinomaista, mutta ylivoimalla ei tulosta tule vieläkään.

Lukon kokoonpanoa on merkittävästi ravistellut korona, jonka vuoksi Lukon CHL-ottelu ja yksi Liiga-ottelu on jouduttu siirtämään. Raumalaiset ovat saaneet haalittua lainapelaajia, kun Kasper Simontaival ja Roope Laavainen saapuvat KalPasta ja Samuel Salonen tulee Tapparasta auttamaan pelaajavajeesta kärsivää Lukkoa. 

Lisäksi venäläisvahti Artjom Zagidulin on jo harjoitellut jäällä joukkueen kanssa ja saattaakin tehdä liigadebyyttinsä HPK:ta vastaan.

Tilastot

Murhaavan tehokas HIFK:n ylivoima näytillä Vaasassa

Sport sai tappioputken poikki, mutta HIFK:lta on odotettavissa lisää lunta tupaan, mikäli aiempien otteluiden tehottomuus vaivaa.

Sport sai katkaistua tappioputkensa kaadettuaan Liigan häntäpäässä majailevan JYPin maalein 5−2. Sitä ennen tappioita oli ehtinyt vaasalaisille kertyä kuusi perätysten ja maaleja noissa otteluissa Sport onnistui tekemään ainoastaan kaksi. Tehokkuus olikin vaasalaisittain positiivisin asia JYP-ottelussa. Peli ei ole vieläkään uomissaan.

JYPin kaadossa kunnostautuivat erityisesti kultakypärä Turo Asplund (2+0) ja ruotsalaispuolustaja Emil Johansson (1+1). Olavi Vauhkonen loukkaantui ennen ottelun alkua, joten Pohjois-Amerikasta lainalla pelaava Samu Tuomaala sai näytönpaikan kakkosketjussa. Tuomaalalle ei kertynyt JYP-ottelussa lainkaan peliaikaa.

Historian valossa mitään jättipottia ei Sportille ole tarjolla HIFK:ta vastaan. Edellisen kerran vaasalaiset ovat voittaneet HIFK:n varsinaisella peliajalla 5.10.2017. HIFK lähtee otteluun 15 ottelun pisteputksessa Sportia vastaan pelaamistaan otteluista.

Edellisistä kymmenestä ottelustaan HIFK on jäänyt pisteittä vain kahdesti ja varsinaisen peliajan jälkeen tulleitakin tappioita on kaksi. Erityisesti joukkueen ylivoima on ollut viime aikoina Liigan tehokkainta.