Liiga-kierros: Porissa kamppaillaan pääsystä voittojen tielle

LIIGA / Kierrosennakko
Vierasjoukkue meni toisen erän alussa johtoon.
Kuva © Tiia Mahkonen
2.12.
2020
Ässät ja KooKoo kohtaavat keskiviikon kierroksen ainoassa ottelussa Porissa. Joukkueet lähtevät kääntämään kurssiaan, sillä molemmat ovat tällä hetkellä kolmen ottelun tappioputkessa. Kierroksen toinen ottelu Jukurien ja JYPin välillä siirrettiin toiseen ajankohtaan koronatoimien vuoksi.

Seuraa Heitä

Roni Hirvonen #22 | Ässät

Keskushyökkääjä

Nuori 18-vuotias keskushyökkääjä on saanut vastuuta loukkaantumisten myötä joukkueen ykkössentterinä. Tänä syksynä NHL-varauksen saanut Hirvonen on onnistunut viimeiseen viiteen peliin tekemään tehot 2+2. Jatkuuko vire keskiviikkona KooKoota vastaan?

Kasper Björkqvist #20 | KooKoo

Vasen laitahyökkääjä

Hyökkääjän alkukausi oli vahva, mutta maajoukkuepelien jälkeen on ollut vaikeampaa pisteiden osalta. Helpottaako Björkqvistin tehottomuus Porin illassa?

Ässillä on menossa tällä hetkellä vaikea jakso, sillä viimeiseen kuuteen otteluun on mahtunut ainoastaan yksi voitto. Tämä voitto on myös joukkueen ainoa kolmen pisteen voitto 13 viimeiseen peliin. Ässät pelasi viime viikolla kotonaan Jukureita vastaan, jossa porilaiset kärsivät tappion jatkoajan jälkeen 6−5, vaikka se olikin ottelussa jo kolmen maalin johdossa. Lauantaina Ässät hävisi Turussa TPS:lle maalein 4−1.

Porilaisten NHL-lainat poistuvat vähitellen. Viimeisimpinä pelaajina rapakon taakse lähtivät puolustaja Andreas Borgman sekä hyökkääjä Nick Merkley. Näistä Borgman jättää ison aukon porilaisten pakkiosastolle. Yksi joukkueen ongelmista on maalivahtipeli. Maalivahdeista paras torjuntaprosentti on tällä hetkellä loukkaantuneena olevalla Linus Söderströmillä, mutta sekin alle 90 prosenttia.

Joukkueen kantava voima pisteiden valossa on ollut Sebastian Wännström, joka on parantanut peliään koko ajan. Kehitysaskelia ovat ottaneet myös nuoret Otto Kivenmäki sekä Roni Hirvonen.

Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin on kritisoinut joukkueensa sitoutumista, mutta otteissa on myös pelillisiä murheita. Ässät on alkanut onnistumaan jo hieman ylivoimalla, mutta erikoistilanteet ovat edelleen porilaisten heikkous. Siitä kertoo myös se, että Ässien alivoima on koko Liigan heikointa.

KooKoo on yksi joukkueista, joiden kotiottelut joulukuun osalta siirrettiin. Viime aikoina KooKoolla on ollut hieman vaikeampaa, sillä joukkue on tällä hetkellä kolmen ottelun tappioputkessa ja viimeiseen viiteen otteluun on mahtunut vain yksi voitto. Viime viikolla kouvolalaiset pelasivat kaksi ottelua. Viikko sitten keskiviikkona Turussa TPS oli parempi maalein 4−1. Lauantaina Kouvolassa kauden ensimmäisessä Kaakon derbyssä SaiPa oli parempi 3−1.

KooKoosta kultakypärää kantaa Trevor Mingoia, joka on tehnyt 18 otteluun 6+10=16 pistettä. Joukkueesta hyökkääjä Joonas Oden sekä puolustaja Arttu Pelli ovat alkaneet kantamaan vastuuta myös pisteiden osalta. Joukkueen alkukauden komeetta Kasper Björkqvistillä on ollut vaikea jakso maajoukkuetauon jälkeen, sillä seitsemään otteluun on kertynyt vain yksi maali.