Liiga-kierros: Pisteitä kipeästi kaipaava Pelicans kamppailee toistamiseen tällä viikolla Lukon kanssa

LIIGA / Kierrosennakko
6.3.
2022
Liigakierroksen ainoassa ottelussa kohtaavat Pelicans ja Lukko. Aikaisemmin tällä viikolla joukkueet kohtasivat Raumalla, jolloin ottelu päättyi Lukon jatkoaikavoittoon maalein 3–2. Pelicans janoaa kolmatta peräkkäistä kotivoittoaan.

Seuraa Heitä

Karlis Čukste #2 | Ocelari Trinec

Puolustaja

Latvialainen ei otsikoissa esiinny, mutta lahtelaisten puolustuksessa luutiva Cukste on ollut selkeä vahvistus Pelicansille. Tommi Niemelä kehui viime lehdistötilaisuudessa vuolaasti puolustajan pelaamista. Jämäkkää peruspuolustamista tarjoavaa isokokoista pakkia kannattaa seurata tarkasti illan ottelussa.

Thomas Grégoire #2 | Lukko

Puolustaja

Isoa roolia on kanadalaiselle tarjolla, kun Vili Saarijärvi on poissa raumalaisten kokoonpanosta. Ässiä vastaan hän teki tehot 0+1 ja peliaikaa kertyi päälle 24 minuuttia. Samanlaista vastuuta lienee luvassa sunnuntain ottelussa Pelicansia vastaan.

Pelicans ei halua toistaa viimeisintä sulkasatoaan Lukkoa vastaan

Kotijoukkue Pelicans tarvitsisi kipeästi pisteitä, mutta viimeksi Lahdessa Lukko järjesti Pelicansille ainoastaan rajun sulkasadon. Vieraat veivät pisteet tylysti mennessään tennislukemin 1–6.

Kierroksen ainoassa ottelussa vastakkain ovat Pelicans ja Lukko. Tällä viikolla joukkueet kohtasivat jo aiemmin Raumalla, jolloin Lukko oli niukasti 3–2 jatkoajan jälkeen parempi, joten molemmat joukkueet tietävät missä toinen tällä hetkellä pelillisesti menee.

Pelicans on viime aikoina napsinut pisteen sieltä ja pisteen täältä, mutta voittoja lahtelaiset eivät tilille viime otteluissa ole juuri saaneet. Sarjataulukossa joukkue on jo valahtanut pudotuspeliviivan väärälle puolelle sijalle 11.

Positiivinen asia lahtelaisittain on ollut se, että viimeisestä seitsemästä ottelusta Pelicans on napannut kaikissa vähintään yhden pisteen. Huonompana puolena se, että peräti viidesti joukkueelle on jäänyt käteen ainoastaan yksi piste.

Lahtelaiset kuitenkin nappasivat äärimmäisen tärkeät pisteet kotonaan, kun se kaatoi SaiPan tiukkojen vaiheiden jälkeen numeroin 4–3. Toni Utunen ratkaisi kolmannen erän maalillaan tärkeät pisteet Pelicansille.

Pelicans vahvisti joukkuettaan siirtorajalla selkeästi. Isoimpana nimenä Lahteen saapui Hannes Björninen. Kahdessa ensimmäisessä pelissä olympiavoittaja on napannut kolme syöttöpistettä. Aloitusvoittoja Björninen on napannut kahdessa pelissä jälleen tutusti yli 60 prosentin varmuudella. SaiPaa vastaa lukema oli jo hurjat 81 prosentia.

Lisäksi Pelicansin ylivoima on alkanut Björnisen tulon jälkeen näyttämään jälleen paljon paremmalta. Viimeisessä kahdessa ottelussa lahtelaiset ovat heiluttaneet kolmesti verkkoa ylivoimalla viidestä mahdollisesti yrityksestä, joten piristynyt erikoistilannepeli antaa kotijoukkueelle paremmat mahdollisuudet kääntää tiukat ottelut voitoiksi.

Lukko voitti kolmen pisteen arvoisesti eilen Ässät, kun se vei Satakunnan herruuden nimiinsä maalein 4–1. Sebastian Repo esitti jälleen vahvaa maalivirettään, kun lahtelaiskasvatti naputti kaksi maalia porilaisten verkkon. Viimeiseen 11 otteluun laitahyökkääjä on venyttänyt verkkoja kahdeksan kertaa.

Ässiä vastaan Lukko pystyi hallitsemaan peliä, mutta porilaisten vahva trap-pelaaminen tuotti välillä päänvaivaa raumalaisille. Nelosketju nousi ottelussa esiin ennakkoluulottomalla hyökkäyspään pelaamisellaan. Iivari Säkkisen, Oliver Sunin ja Harri Kainulaisen muodostama ketju pystyi tilanteiden loppuun asti pelaamisella luomaan Ässiä vastaan yhden maalin ja tolppalaukauksen.

Koronatartunnat vaivaavat jälleen raumalaisia, ja Lahdesta joukkueelta on varmasti sivussa ainakin seitsemän pelaajaa. Isoimpana poissaolijana on ehdottomasti Liigan parhaisiin puolustajiin kuuluva Vili Saarijärvi.

Poissaolot ovat varjostaneet myös ylivoimapelaamista, joka ei viime aikoina ole yltänyt yhtä korkealle tasolle kuin aiemmin. Lukko on pyrkinyt paljon pelaamaan kiekkoa kuvion keskelle, mutta vastustajat ovat oppineet pelaamaan kuvion pois, joten raumalaisten on löydettävä myös uusia lääkkeitä ylivoimalle.