Liiga-kierros: Pelicans ja Lukko hakevat jo kevään asetelmia, katseet kiinnittyvät Brad Lambertiin

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Tiia Mahkonen
Tiistai-iltana nähdään kaksi ottelua: Lahdessa jaetaan pudotuspelipaikkojen kannalta erittäin tärkeitä pisteitä, kun taas Tappara on selvä suosikki kotiottelussaan.

Seuraa Heitä

Brad Lambert #50 |

Laitahyökkääjä

Tiistai-illan seuratuin pelaaja on kiistatta maanantaina JYPin jättänyt nuori hyökkääjä. Seurasiirto ei ainakaan hiljennä puheita tai vaimenna odotuksia huippulupauksen ympärillä.

Sebastian Repo #92 | Lukko

Laitahyökkääjä

Lukon voittoputkessa on Sebastian Repokin löytänyt maalivireensä. Lukko-hyökkääjä oli ennen maaliputkeaan tehnyt vain yhden maalin 15 ottelussa. Nyt neljään edelliseen otteluun on syntynyt viisi maalia. Säilyykö maalivire ja jatkuuko Lukon voittokulku?

Huippulupauksella debyytti Pelicans-paidassa?

Pelicans saanee uutta verta kokoonpanoon, kun Brad Lambertin odotetaan debytoivan lahtelaisten turkoosissa paidassa. Lukko jahtaa jo kymmenettä perättäistä voittoaan. Ottelussa jaossa olevat pisteet voivat olla jopa ratkaisevassa asemassa, kun paikkoja jaetaan kevään pudotuspeleihin.

Lahden Isku Areenalla kohtaavat isäntäjoukkue Pelicans sekä Rauman Lukko. Kyseessä on joukkueiden toinen kohtaaminen tällä kaudella. Pelicans vei pisteet mukanaan ensimmäisestä kohtaamisesta lukemin 3–0. Edeltävän kalenterivuoden aikana joukkueet kohtasivat kaikkiaan viidesti ja Lukko onnistui voittamaan Pelicansin vain kerran.

Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla kuusi ja seitsemän Lukon ollessa pisteen edellä. Läheisistä taulukkosijoista huolimatta joukkueet kulkevat täysin päinvastaisiin suuntiin. Raumalaiset ovat yhdeksän ottelun voittoputkessa, kun Pelicans puolestaan elää kauden toistaiseksi heikointa jaksoaan.

Pelicans on saalistanut seitsemästä viime ottelustaan vaivaiset kolme pistettä. Pelicansin laskusuhdanne on vienyt ryhmän taisteluun suorasta pudotuspelipaikasta kotiedun sijaan. Lukko taas on vaisun alkukauden jälkeen nostanut sijoitustaan ja taistelee nyt samoista sijoista Pelicansin kanssa.

Raumalaisten kärkipelaajiin lukeutuva Sebastian Repo on tehnyt ison tasonnoston, ja maalivainu on vuoden vaihtuessa löytynyt. Syksyllä pitkään sivussa ollut hyökkääjä on viimeisessä neljässä ottelussaan iskenyt kiekon maaliin viidesti, kun aiemmat 15 ottelua tuottivat vain yhden ainoan osuman.

Jyväskylästä Lahteen siirtyneeltä Brad Lambertilta odotetaan tiistain ottelussa debyyttiä pelikaanipaidassa. Vaikeaa kautta JYPissä läpi käynyt huippulupaus saanee reilun näytönpaikan Tommi Niemelän valmentamassa lahtelaisjoukkueessa. Onnistumiset keskeytyneissä nuorten maailmanmestaruuskisoissa eivät ainakaan ole haitaksi nuoren pelaajaan loppukautta silmällä pitäen.

Joukkueiden viimeaikaiset otteet asettavat odotukset raumalaisten voitolle. Pelissä ovat kuitenkin tärkeät sarjapisteet, joita kumpikaan joukkue ei halua menettää, etenkään toisilleen. Lahdessa haetaan jo asetelmia kevättä varten.

Tappara jyrää Sportin rutiinilla

Sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuva Tappara kohtaa kotikaukalossaan pohjan tuntumaan valahtaneen Sportin. Sportilta vaaditaan huippuonnistumista, jos joukkue mielii pisteille.

Sport saapuu ensi mmäistä kertaa Tampereen Nokia Areenalle, kun Tappara isännöi vaasalaisia. Ottelu on joukkueiden neljäs keskinäinen kohtaaminen tällä kaudella. Sport voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen ja Tappara kaksi seuraavaa.

Mielenkiintoista on, että Tappara-maalivahti Christian Heljanko on pelannut molemmat Tapparan voittamista otteluista eikä ole päästänyt niissä maaliakaan.

Tapparan hieno yhdeksän ottelun mittaiseksi jäänyt voittoputki katkesi edelliseen otteluun, kun joukkue hävisi HIFK:lle Helsingissä. Sportin edeltävän viikon saldona oli kaksi jatkoajalle venynyttä ottelua, joista jälkimmäisen kotkapaidat onnistuivat voittamaan.

Pisteet olivat Sportille elintärkeitä, sillä joukkue on valahtanut ulos pudotuspelipaikoilta ja haave kevään peleihin pääsystä on valumassa saavuttamattomiin. Tapparalla puolestaan on vankka ote suorasta pudotuspelipaikasta ja joukkue on tällä hetkellä kiinni kotiedussa.

Sarjan pistepörssissä kärkeä pitää Tapparan Anton Levtchi. Seuraa 15 parhaan joukossa pitävät seurakaverit Kristian Kuusela, Waltteri Merelä ja Patrik Virta. Hyökkäysvoimaa joukkueesta ei siis puutu vaan Sport-puolustuksella on kova iltapuhde edessään. Sport ei pysty hyökkäysosastollaan vastaamaan huutoon alkuunkaan, sillä joukkueen kultakypärää kantaa pistepörssin 63. sijalla oleva Turo Asplund.

Sportilla on ollut paljon vaikeita iltoja, eikä tämä tiistai-ilta tee poikkeusta. Jos ottelu etenee odotusten mukaan, ottaa Tappara rutiinivoitolla kolme pistettä.