Liiga-kierros: Pelicans hakemaan revanssia sunnuntailta, KooKoo matkaa kirvesrintojen vieraaksi

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Tiia Mahkonen

Otsikkoa muokattu klo 11.38, koska koronatartuntojen vuoksi Jukurien ja Lukon ottelu siirtyy pelattavaksi 22.3. 

Seuraa Heitä

Mikael Pyyhtiä #27 | AHL

Laitahyökkääjä

Edellisessä kohtaamisessa kypärätempun iskenyt Pyyhtiä on luonnollisesti tiukassa vartioinnissa Pelicansia vastaan. Nuori TPS-hyökkääjä on varmasti jälleen maalinälkäinen.

Turussa tyrmätty Pelicans hakee revanssia

Sunnuntaina kohdanneet Pelicans ja TPS mittelevät jälleen. Pelicansilla on paljon parannettavaa edelliseen koitokseen verrattuna, mikäli joukkue mielii pisteille.

Lahdessa kohtaavat joukkueet ovat tuoreina toistensa muistissa, sillä joukkueet kohtasivat edellisen kerran vain viisi päivää aiemmin. TPS oli tuolloin parempi jokaisella osa-alueella ja otti selvän 4–1 -voiton.

Ottelu on joukkueiden kauden kolmas kohtaaminen. Voitot ovat tasan 1–1.

TPS on pitkän heikon jakson jälkeen löytänyt taas pelillistä identiteettiään ja on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan neljä. Pelicans on kuudessa edellisessä ottelussaan jäänyt pisteittä vain ottelussa TPS:ää vastaan.

Vierasjoukkueen Mikael Pyyhtiä on varmasti merkitty mies illan ottelussa, sillä nuori turkulaishyökkääjä viimeisteli uransa ensimmäisen hattutempun sunnuntaina Pelicansin verkkoon.

TPS:n hyökkäysosastolla on viime peleissä löytynyt muitakin onnistujia. Aarne Intonen on esiintynyt edukseen ja kesken kauden hankittu Jaedon Descheneau on hiljalleen lunastanut odotuksia löydettyään tehovireensä.

Pelicansin puolella voidaan nostaa esiin puolustaja Aleksi Laakso, joka on viimeisen kolmen ottelun aikana tehnyt kaksi kauden kolmesta maalistaan. Maalien mättäminen ei todellakaan kuulu Laakson päätehtäviin, mutta niitä otetaan Lahdessa varmasti mielellään vastaan jatkossakin.

Maalinteko nojaa joukkueessa kuitenkin liiankin vahvasti lähinnä Iikka Kangasniemen ja Lukáš Jašekin onnistumisiin.

Kotijoukkueen maalin suulla vielä sunnuntaina torjunut Emil Larmi poistui alkuviikosta Ruotsiin. Pelicans löysi tilalle tutun miehen KHL:stä – viime kaudella Lahdessa torjuneen Patrik Bartosakin. Tšekkiä ei kuitenkaan nähdä tositoimissa vielä TPS:ää vastaan.

TPS ei sunnuntain ottelussa antanut Pelicansille saumaakaan voittoon ja paineli karkuun lahtelaisvirheiden siivittämänä. Jos TPS onnistuu pimentämään Pelicansin kärkihyökkääjät jälleen yhtä tehokkaasti, vierasjoukkue on taas vahvoilla. Isännät haluavat varmasti tiivistää puolustamistaan, jolloin ajoittain tehottomuuteen sortunut TPS on haavoittuva.

Tasainen Tappara kohtaa vuoroin konttaavan ja kohauttavan KooKoon

Tasaisuus ja ailahtelevuus asettuvat vastakkain, kun Tappara isännöi KooKoota Nokian Areenalla.

Sarjan kärkisijoista taisteleva Tappara saa pudotuspelipaikoista kamppailevan KooKoon vieraakseen. Vieraiden vaihtelevat otteet riittävät tällä hetkellä sarjataulukon sijaan kymmenen, mutta edes paikka kuuden parhaan joukossa ei ole joukkueen saavuttamattomissa.

Kotijoukkue on viisi pistettä sarjataulukon kärkipaikalla majailevan paikallisvastustajansa Ilveksen perässä ja kärkisijat kiinnostavat taatusti. Kummallakin joukkueella on siis reilusti panosta ottelussa.

KooKoon esiintyminen on niin viime aikoina kuin ylipäätään kauden mittaan ollut jokseenkin ailahtelevaa. Loistavien voittojen vastapainona on ollut tuskaisia iltoja ja heikkoja tuloksia. Pahin kompastuskivi on kouvolalaisten alivoima, joka on sarjan heikointa. Viimeisen kymmenen ottelun otannalla tilasto on todella heikko 65,63%.

Tappara puolestaan on esiintynyt hieman tahmean alkukauden jälkeen tasaisen tasokkaasti. Sinioranssien alivoima on ollut läpi kauden Liigan parhaimmistoa, mutta ylivoima ei ole ollut toivotun tehokasta. Tapparan viimeisen kymmenen ottelun ylivoimaprosentti on vain 17,39.

Toisaalta joukkue on tehdyissä maaleissa samalla otannalla jaetulla kärkisijalla. Ylivoimatehokkuuden löytyessä tamperelaisia on hankala pysäyttää.

Tappara on ollut tällä kaudella hankala vastustaja KooKoolle. Vaikka KooKoo nappasi voiton kauden ensimmäisestä kohtaamisesta, se on kolmessa pelissä tuottanut yhteensä vain 39 laukausta kohti Tapparan maalia – Tapparalle laukauksia on kertynyt 79.