Liiga-kierros: Peli yksi seuraennätyksen jälkeen − Sarjakärki kohtaa voittoputkessa olevan häntäpään joukkueen

LIIGA / Kierrosennakko
Rauman Lukon 12 peräkkäisen voiton putki päättyi tiistaina. Uutta on hakusessa heti torstaina. Ilveksen meno sarjan kärjessä on vakuuttavaa, mutta vastus on voittoputkessa, vaikka pudotuspelijuna karkasi.

Seuraa Heitä

Sebastian Repo #92 | Lukko

Laitahyökkääjä

Repo on Liigan tulikuumimpia pelaajia tällä hetkellä. Tammikuun kuudessa ottelussa hän on takonut yhdeksän maalia ja ollut avainroolissa siinä, että Lukko hinautuu kohti kärkikahinoita.

JYP on sijoitustaan kovavireisempi − sarjakärki joutuu todelliseen testiin

Nousua tekevä JYP on kolmen ottelun voittoputkessa, vaikka sarjasijoitus on toiseksi viimeinen ja pudotuspelipaikka on käytännössä jo karannut käsistä.

JYP on jumiutunut sarjan hännille tällä kaudella. Viime aikojen otteet ovat kuitenkin olleet voitokkaita.

Kolmen suoran voiton putki tuskin auttaa enää pudotuspelipaikan metsästyksessä, mutta varsinkin ykkösketju on ollut tehokas. Jumbofinaalissa Ässiä vastaan se jopa ratkaisi ottelun, kun Severi Lahtinen (1+1) ja Antti Kalapudas (0+2) iskivät kaksi tehopistettä mieheen.

Päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi kehui joukkueensa asennetta syystäkin. Vaikea sarjatilanne ei näkynyt JYPin suorituksessa. Pudotuspeliviiva on karannut 15 pisteen päähän, kun JYPillä on otteluita jäljellä vielä 19. Teoreettinen mahdollisuus on, mutta todennäköistä nousu ei enää ole.

Ilves jyrää sarjakärjessä, ja eroa seuraavaana olevaan HIFK:hon on kertynyt jo viiden pisteen verran. Edellisen kerran Ilves jäi pisteittä 11. joulukuuta, kun HPK kukisti tamperelaisvieraansa.

Pisteputki on siis 11 ottelun mittainen, ja voittoja niistä on kolme peräkkäin. Pistepörssissä tehot eivät ole kertyneet vain yhdelle hahmolle, sillä joukkueen tehokkain on Eemeli Suomi, jonka tehopisteet 12+16 riittävät sijaan 14. Petri Kontiola on pörssin 19:sta tehoilla 7+20.

Seuraennätys uusiksi, KalPa kohtaa pitkästä aikaa hävinneen Lukon

Pitkätkin putket katkevat joskus. Lukko hävisi Jukureilla 1−2-lukemin jatkoajalla, kun tiistain peliä edeltäneet 12 kamppailua olivat päättyneet raumalaisjuhliin.

Hallitseva Suomen mestari Lukko on alkanut vertyä kevään lähestyessä kelpo vireeseen. Seuran voittoputkiennätys rikkoutui, ja vaikka Jukurit onnistui Lukon vihdoin kukistamaan, pisteittä raumalaiset eivät jääneet.

Sebastian Repo on ollut loistovireessä, mutta Lukon kokonaissuoritus on ollut vahva. Vili Saarijärvi pelaa huippukautta, ja toistuvasti voittavasta joukkueesta harvoin löytyy paljon heikkoja lenkkejä. Saarijärvi on koko Liigan pistepörssin kahdeksantena.

KalPa on valahtanut sijalle 11, mutta on silti tiiviisti mukana pudotuspelipaikan taistelussa. Eroa KooKoohon on kuitenkin viisi pistettä, joten kovasta vastuksesta huolimatta sarjapisteille olisi käyttöä torstaina.

Viidestä edellisestä KalPan pelistä kolme on ratkaistu varsinaisen peliajan jälkeen, joten jatkoaika ei olisi jättiyllätys torstainakaan.