Liiga-kierros: Pata yrittää pyristellä Tapparan kyydissä

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Arno Hämäläinen
3.12.
2018
Maanantaina kierroksen ainoassa ottelussa toisensa kohtaavat Tappara ja Ässät, joille kohtaaminen on kuluvan kauden toinen. Joukkueet ovat sarjataulukossa aivan eri päissä ja tämän hetken virekin on päinvastainen.

Tamperelainen jääkiekon oppitunti

Tappara liitää mukavassa myötätuulessa, porilaisilla puolestaan ei ole kuluvalla kaudella juuri ilon aiheita ollut. Tappara on maanantain kotipelissään vahva ennakkosuosikki.

Ässien marraskuu oli varsin kaksijakoinen. Kahdeksasta ottelusta tuli toisaalta mukavasti piristävät neljä voittoa, mutta kuun loppu oli taas tuttuun tapaan mollivoittoinen. Pata nyhvää kolmen ottelun tappioputkessa, jonka aikana porilaiset ovat saaneet aikaiseksi vain neljä maalia.

Hetken jo näytti, että nousu kohti viimeistä pudotuspelipaikkaa oli alkanut, mutta kun eroa toiseksi viimeisenä olevaan JYPiin on nyt yhdeksän pistettä, tuntuu tehtävä vähintäänkin haastavalta. Maaottelutauon aikana tapahtuneen valmentajan vaihdoksen jälkeisen ajan voittoprosentti joukkueella on nyt 33%.

Tapparan tilanne on puolestaan täysin päinvastainen. Joukkue pelasi marraskuussa yhteensä yhdeksän ottelua, voittoja irtosi muikeat kahdeksan. Viimeisestä 15 ottelustaan tamperelaiset ovat voittaneet peräti 12, mikä on nostanut sijoituksen sarjataulukossa jo kolmanneksi.

Tapparan johtavat pelaajat ovat olleet viime aikoina kovassa vireessä Kristian Kuuselan ja Jarkko Malisen johdolla. Vielä, kun kokenut Antti Erkinjuntti on osoittanut heräämisen merkkejä, alemmat ketjut tuottavat tehoja, pakisto toimii jämäkästi ja kaksikko Christian Heljanko-Niklas Bäckström napsii kiekot räpylään, on Tapparaa tällä hetkellä vaikea voittaa.

Ässien kohdalla tehot taas eivät jakaudu käytännössä lainkaan. Ykkösketju Jarno Kärki-Peter Tiivola-Sakari Salminen on viime otteluissa vastannut käytännössä täysin porilaisten maaleista. Muista ketjuista ei ole liiemmin apuja löytynyt.

Tulosveto

Tapparan pisteputki venyy kymmeneen
Tappara on kerännyt pisteitä yhdeksästä peräkkäisestä ottelusta. Ässät puolestaan majailee sarjataulukon pohjalla. Kirvesrintojen puolustus- sekä maalivahtipelaaminen on tiivistynyt sarjan edetessä, Ässillä on puolestaan ongelmia viimeistelyssä. Tapparan maalivahtien edellisestä nollapelistä on aikaa, vaikka Heljanko on ollut lähellä jo useamman kerran. Ässien nolla tehtyä maalia on kokeilemisen arvoinen.
3 4
0 1