Liiga-kierros: Olli Jokisen Jukurit esittäytyy kotijäällä, Kaakon derbyssä kohtaavat uudet valmentajat

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Topi Lainio
Mielenkiintoa riittää liigakauden toisena pelipäivänä. Kauteen lähdettäessä puhetta herättänyt Jukurit aloittaa kautensa Olli Jokisen johdolla. Pekka Virta on uuden edessä SaiPan ruorissa. Jälleen kerran kärkisijoille povattu Tappara pääsee taistelemaan Hämeen herruudesta.

Jokisen Jukurit saa tulikasteensa Savon derbyssä

Liigakauteen lähtiessä suurimpia puheenaiheita on ollut Olli Jokisen valmentama Jukurit ja tietysti mies itse. Valmennuspesti on herättänyt tunteita ja puhetta, mutta kauden alkaessa spekulointi saa vaihtua vähitellen kohti konkretiaa. Pelitavalliset vaatimukset ovat Jokisella kovat, mihin riittävät mikkeliläisten rahkeet sen suhteen? Etenkin joukkueen hyökkäys vilisee kokemusta ja kovia pelimiehiä. KalPan puolella Tommi Miettinen aloittaa kolmannen kauden kuopiolaisten peräsimessä. Tähän kauteen lähdettäessä joukkueessa on ollut vaihtuvuutta suhteessa enemmän penkin takana kuin itse penkillä. Omat kasvatit Jaakko Rissanen ja Tuomas Kiiskinen pelaavat jälleen kuopiolaisten paidassa. Odotukset heidän suhteen ovat etenkin Puijon tornin tuntumassa kovat.

Tilastot

Edelliset ottelut

Jukurit

26.11
Jukurit - JYP
1 - 3
19.11
Jukurit - KalPa
2 - 3
18.11
Pelicans - Jukurit
2 - 5

KalPa

26.11
KalPa - Ässät
3 - 2
24.11
SaiPa - KalPa
2 - 1 VL
19.11
Jukurit - KalPa
2 - 3

Tappara hakee lentävää lähtöä kauan odotetulle kaudelle

Uuden kiekkokauden käynnistyessä monen katseet kiinnittyvät Tampereen suuntaan. Kauan odotetun Uros Live -areenan avajaisten ja legendaarisen Hakametsän hallin jäähyväisten tuomat menestyspaineet ovat varmasti Tapparan tiedossa. HPK puolestaan lähtee kauteen ilman suurempia menestyspaineita, melko uusitulla kokoonpanolla. Kerholla onkin oiva mahdollisuus aloittaa kausi ottamalla kova päänahka kirvesrinnoista.

Tilastot

Edelliset ottelut

HPK

01.12
HPK - Ilves
23.11
KooKoo - HPK
4 - 5
19.11
JYP - HPK
4 - 0

Tappara

19.11
Ässät - Tappara
5 - 1
15.11
HC Davos - Tappara
0 - 1

Nuorentunut JYP kohtaa mestariehdokas HIFK:n

JYP ja HIFK lähtevät kauteen hyvin erilaisista lähtökohdista. Hurrikaanipaitojen viime kausi oli synkkä, ja tuloksena lopulta Liigan jumbosija. JYP haluaakin nyt aloittaa puhtaalta pöydältä nuoremmalla joukkueella, mutta menestystä tällä kaudella harva odottaa. HIFK puolestaan lähtee kauteen suurin panoksin, ja mestaruus halutaan vihdoin palauttaa Nordikselle.

Ässät lähtee kauteen tuttujen nimien johdolla

Ässät ja Sport lähtevät molemmat maltillisilla tavoitteilla tulevaan kauteen. Ässien kannalta erityisen mielenkiintoista on kokeneen Jarno Kärjen kotiinpaluu. Sport ylsi viime kaudella pitkästä aikaa pudotuspeleihin, ja tällä kaudella tähtäin on tämän saavutuksen toistamisessa. Joukkueet kohtasivat harjoituskaudella peräti kahdesti. Ensimmäinen kamppailu Vaasassa päättyi Ässien voittoon. Jälkimmäisestä mittelöstä Sport puolestaan haki vierasvoiton.

Tilastot

Edelliset ottelut

Ässät

01.12
Sport - Ässät
26.11
KalPa - Ässät
3 - 2
23.11
Ässät - Pelicans
1 - 3
19.11
Ässät - Tappara
5 - 1

Sport

01.12
Sport - Ässät
26.11
SaiPa - Sport
4 - 2
19.11
Ilves - Sport
4 - 3 JA
18.11
Sport - SaiPa
6 - 2

Tällä kaudella

Mestarivalmentaja Virran uudet tuulet Lappeenrannassa − uusi sukupolvi ottaa vastuun KooKoossa

Liigamestaruutta juhlinut Pekka Virta on uuden edessä Lappeenrannassa. Iso osa SaiPan pelaajistosta on vaihtunut, ja monella tavalla sputnikit aloittavat puhtaalta pöydältä. Positiivisia yllätyksiä saattaa tulla nopeastikin, mutta projekti on vasta alkamaisillaan. Selvää on, että Virran käskyttämän SaiPan otteisiin kiinnitetään paljon huomioita. Kouvolassa on niin ikään vaihdettu valmennusta ja pelaajistoa kovalla kädellä. Uuden sukupolven valmentaja Olli Salo ottaa KooKoon ruorin kouraan ja lähtee välttelemään karikoita. Kim Strömbergin ja Miska Siikosen siirtymiset KooKoo-paitaan herättävät myös mielenkiintoa. Molemmat pelaajat pystyvät tekemään tulosta heidän varaansa lasketaan paljon.

Tilastot

Edelliset ottelut

SaiPa

26.11
SaiPa - Sport
4 - 2
24.11
SaiPa - KalPa
2 - 1 VL
19.11
Kärpät - SaiPa
2 - 3 JA

KooKoo

23.11
KooKoo - HPK
4 - 5
16.11
KalPa - KooKoo
5 - 3