HPK - JYP
KOO - KÄR
TAP - SAI
TPS - KAL
JUK - PEL
ÄSS - IFK
OTT - CBJ 2.00
DET - MIN 2.30
CHI - COL 2.30
CGY - ANA 4.00
VGK - WPG 5.00
BUF - WSH 20.00
NYR - NJD 20.00
STL - BOS 23.00

Liiga-kierros: Nuoret hyökkääjät mielenkiinnon kohteena Tampereella

LIIGA / Kierrosennakko
Syyskuisena torstaina liigakiekosta saadaan nauttia vain yhdellä paikkakunnalla, kun Ilves saa vastaansa Kärpät, joka metsästää vasta kauden toista kolmen pisteen voittoaan.
0 - 1

Ailahtelevasti kauden aloittanut Kärpät haastaa Ilveksen

Kotijoukkue Ilves on aloittanut kauden mallikkaasti saalistamalla viidestä pelaamastaan ottelusta kolme täyttä pistepottia. Kärpillä puolestaan on ollut hankalampaa, sillä joukkueella on vasta yksi voitto varsinaisella peliajalla sekä kaksi voittoa jatkoajan tai voittomaalikilpailun jälkeen.

Illan isännän kauden alku on ollut hyvä. Makean paikallisvoiton jälkeen joukkue hävisi kaksi seuraavaa ottelua, mutta palasi sen jälkeen mallikkaasti voittojen tielle kahdella selvällä voitolla Lukosta ja Sportista. Oululaisilla vierailijoilla saldona on samasta määrästä otteluita kolme voittoa, joista tosin kaksi vasta jatkoajan tai voittomaalikilpailun jälkeen.

Ilveksen kauden alkua on leimannut kaksikin asiaa. Hyökkäyspeli soljuu hyvin, mutta omassa päässä joukkue on suuremmissa vaikeuksissa. Suurimmat ongelmat omassa päässä ovat olleet karkeat merkkausvirheet sekä ajoittainen pelin avaamisen vaikeus. Kahden edellisen ottelun perusteella näihin on kuitenkin tullut parannusta eikä suuria virheitä ole nähty enää yhtä usein.

Hyökkääjien osalta kaikkein mielenkiintoinen seurattava pelaaja on Arttu Ruotsalainen, joka on murtautumassa tärkeään rooliin joukkueessa. Pienikokoinen hyökkääjä on viimeistellyt viiteen otteluun kuusi tehopistettä. 

Kärpät puolestaan saalisti edellisestä ottelustaan kauden ensimmäisen kolmen pisteen voiton. Mikko Mannerin johtama joukkue on kyllä hallinnut otteluita, mutta kolmen pisteen voitot ovat kiertäneet. Oululaiset luovat pelistä toiseen maalipaikkoja jokaisen kentällisen toimesta, mutta siitä huolimatta tehtyjä maaleja Kärpillä on viiteen otteluun ainoastaan 12. Edellisessä ottelussa HPK:ta vastaan joukkue onnistui kuitenkin jo tekemään neljä maalia ensimmäistä kertaa tällä kaudella yhteen otteluun.

Jos Ilveksen puolustusta on vaivannut merkkausvirheet, Kärppien puolustus on suoriutunut mallikaasti Atte Ohtamaan ja Shaun Heshkan johdolla. Myös maalivahtiosasto on ollut kunnossa, sillä omaan verkkoon kiekko on päätynyt vain 8 kertaa.

Kärppien puolelta mielenkiintoista seurattavaa on nuoren Aleksi Heponiemen otteet. Viiteen otteluun neljä pistettä tehnyt hyökkääjä on löytänyt hyvän vireen yhdessä kokeneen Mika Pyörälän kanssa, joka on niin ikään tehnyt neljä pistettä kuluvalla kaudella.

Tilastot

Edelliset ottelut

Ilves

08.02
KalPa - Ilves
4 - 5 JA
06.02
Ilves - Sport
4 - 2

Kärpät

23.02
KooKoo - Kärpät
22.02
SaiPa - Kärpät
2 - 5
16.02
Ässät - Kärpät
1 - 3
14.02
Lukko - Kärpät
8 - 1

Tällä kaudella

runkosarja

31.10.
Kärpät - Ilves
2 - 1
18.12.
Kärpät - Ilves
2 - 1 JA

Tulosveto

Ilves pistää Kärpät tiukoille
Väkivahva Kärpät saapuu Tampereelle vierasotteluun torstai-illan ainoassa Liiga-kamppailussa. Ilves on aloittanut kauden melko pirteästi ja on voittanut kolme viidestä pelaamastaan ottelusta varsinaisella peliajalla. Kärpillä on ollut suuria hankaluuksia napata kolmen pisteen potteja, vaikka se on voittanut yhtä monta peliä kuin Ilveskin. Kahdessa edellisessä ottelussa tamperelaiset ovat iskeneet 11 maalia, kun Kärpät on iskenyt vain neljästi. Lappeenrannassa oululaiset jäivät jopa maaleitta, häviten 1-0. Maalimäärät löytyvät tänään jostain näiden kahden ääripään välistä torstai-illan keskinäisessä kohtaamisessa.
2 3 4
2 3