IFK - JUK
ILV - TAP
JYP - KOO
LUK - KAL
PEL - ÄSS
SAI - KÄR
SPO - HPK
TOR - WSH 2.00
FLA - CAR 2.00
NJD - OTT 2.00
NYR - MIN 2.00
PIT - SJS 2.00
MTL - PHI 2.30
TBL - BUF 2.30
NSH - LAK 3.00
DAL - STL 3.30
EDM - NYI 4.00
VAN - ARI 5.00

Liiga-kierros: Neljä metsästää ensimmäistä täyttä pistepottia tiistaina

LIIGA / Kierrosennakko
Kuluvan Liiga-kauden kolmannella kierroksella Kärpät ja Lukko hakevat ensimmäisiä voittojaan. HIFK ja KalPa ovat tiistaihin lähdettäessä jo kokeneet jatkoaikavoiton tuoman tunteen.
2 - 0

Lukko pyrkii kuumeisesti löytämään avaimet ensimmäiseen voittoon

Kahdesti jatkoajalla pelannut KalPa haastaa tiistaina kahdesti lyödyn Lukon.

Mikkelin Jukurit kaatoi KalPan niskaan kylmää vettä heti kauden ensimmäisessä ottelussa. Jatkoaikatappiosta opittiin ja lauantaina KalPa kaatoi Kärpät Oulussa. Erikoistilannepelaaminen oli dynamiittia ja ylivoimalla onnistuivat Otto Leskinen sekä Frank Gymer. Jatkoaika oli KalPan näytös ja Balazs Sebok ratkaisi 2−3-voiton kuopiolaisille. Joukkueen puolustuspeli mitattiin kolmannen erän lopussa, kun Kärpät jauhoi viimeiseen yhdeksään minuuttiin kuusi ylivoimalla tuloksetta.

Lukon lauantai ei Pelicansin vieraana mennyt nappiin. Oskari Setäselle Lukon maalilla riitti jo ennen ensimmäisen erän puoliväliä, kun lahtelaisryhmä oli hiljentänyt raumalaisfanit kolmesti. Nuori maalivahti Lassi Lehtinen sai näytönpaikan. Pelicans onnistui blokkaamaan tehokkaasti vieraansa hyökkäykset. Heikon maalineduspelaamisen ja kerran onnistuneen ylivoiman myötä lopputulos oli lopulta 6-1. Raumalaisten onnistuja oli Janne Keränen, joka onnistui myös maalinteossa Raumalla perjantaina. Ottelu Ässiä vastaan eteni jatkoille.

KalPa ja Lukko kohtasivat viime kaudella yhteensä neljä kertaa ja kotivoittojen myötä keskinäiset voitot olivat lopulta 2-2. Mikäli KalPalla on hurmos kohdillaan lauantailta, on Lukon tehtävä rutosti hommia.

Tilastot

Edelliset ottelut

KalPa

22.02
Lukko - KalPa
15.02
KalPa - Jukurit
7 - 2
08.02
KalPa - Ilves
4 - 5 JA

Lukko

22.02
Lukko - KalPa
16.02
Lukko - TPS
2 - 5
14.02
Lukko - Kärpät
8 - 1
12.02
Lukko - Pelicans
5 - 2

Tulosveto

Lukko hioo ruosteet pinnasta
Raumalaisten vierailu Lahteen viime lauantaina oli pannukakku. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli jo 4-0, mikä usein tarkoittaa sitä, että homma on jo taputeltu. Lukko-vahti Oskari Setänen komennettiin vajaan 10 minuutin pelin jälkeen availemaan luukkua. Vierailijoilta löytyy näytönhalua kuitata Pelicansin 6-1-voittoon päättynyt sekoilu ja raumalaisvieraat voittavatkin KalPan parantuneella pelillään.
1 2
3 4
3 - 4

Tuoko helsinkiläisten kolmas vierasottelu ensimmäisen kolmen pisteen voiton?

HIFK päättää kolmen ottelun vieraskiertueensa Vaasan Sportin vieraana. Molemmat joukkueet hakevat jatkoa voitoilleen.

Lauantain kierroksella Mikkelissä nähtiin varsinainen trilleri. Jukurit avasi maalihanat jo heti ensimmäisen erän alussa ja piti vastustajaa varpaillaan tehokkailla vastaiskuilla. Toisessa erässä Lucas Lession HIFK:lle tuomaa tasoitusta seurasi ennen jatkoaikaa yhteensä kuusi osumaa. 5-4-jatkoaikavoiton helsinkiläisille sinetöi komealla yksilösuorituksella Iikka Kangasniemi. Juhani Tyrväinen ja Erik Thorell puolestaan onnistuivat ylivoimalla. HIFK on pelannut tiistaihin lähdettäessä kahdesti ja plakkarissa on niin ikään kaksi jatkoaikavoittoa.

Vaasan Sport avasi kautensa tyylikkäällä kolmen pisteen kotivoitolla perjantaina. Ylivoiman tuoma etu siivitti kotkapaidat 4-2-voittoon Lahden Pelicansista. Ottelun alku oli kotijoukkueelle hankala ja lahtelaisryhmä iskikin ensiksi, mutta Joel Kivirannan tasoituksen myötä pelinkuva muuttui. Aleksi Ainalin ylivoimamaalin jälkeen jokainen vaasalaisjoukkueen pelaaja laittoi itsensä likoon.

Noteeraamisen arvoista on, että Sport pelasi raikasta kiekkoa läpi koko 60-minuuttisen sortumatta aikaisempien kausien suvantovaiheisiin. Se mitä päävalmentajat tahoillaan suojateilleen varmasti toitottavat on, että jäähykopista on pysyttävä poissa. Molemmat joukkueet ovat tehoilleet ylivoimalla 60-prosenttisesti.

Tilastot

Edelliset ottelut

Sport

22.02
Sport - HPK
20.02
Sport - HIFK
4 - 3 JA
16.02
Jukurit - Sport
5 - 4 VL

HIFK

22.02
HIFK - Jukurit
20.02
Sport - HIFK
4 - 3 JA

Tulosveto

Kotkat nokkivat HIFK-hyökkäystä
Kauden alkuun kaksi jatkoaikavoittoa vieraista napsineen HIFK:n karavaani rantautuu tiistai-illaksi Vaasaan. Helsinkiläiset ovat tehtailleet runsaat määrät maaleja kahteen ensimmäiseen peliinsä, ja siitä käy osaltaan kiittäminen hyvin toiminutta ylivoimaa. Kotkalauma nokkii helsinkiläisten hyökkäystehoista parhaan terän pois ärsyttävällä ja fyysisellä pelillään ja ottaa voiton vähämaalisessa ottelussa.
2 3
0 1
TPS
2 - 3

Kärpät korjaamaan kurssiaan Turkuun

Ensimmäisessä ottelussa jatkoaikatappion kärsinyt Kärpät kohtaa Ässät rökittäneen TPS:n.

Lauantaina Raksilassa kautensa avannut Kärpät kohtasi KalPan. Kuopiolaiset ottivat johdon, mutta toisessa erässä kotijoukkue nousi tasoihin ja meni ohi. Ylivoima oli lopulta Oulussa valttia ja siinä pitemmän korren veti vierasjoukkue. Kärppien onnistujat illassa olivat Nicklas Lasu ja Aleksi Mäkelä.

TPS voitti HPK:n perjantaina ja jatkoi samaa rataa lauantaina Ässien vieraana. Kotijoukkueen 1-0-johto kantoi toisen erän alkuun, jolloin Ilkka Heikkinen toimitti kiekon ylivoimalla maaliin. TPS pelasi pirteällä jalalla ja tiivis joukkuepelaaminen toi vielä kolme maalia. Niistä vastasivat Kaapo Kakko ylivoimalla Zach Budishin syötöstä, Patrick Bjorkstrand sekä Teemu Väyrynen.

4-1-vierasvoitto on varmasti ollut sokeria turkulaisille, mutta kauden ensimmäistä voittoa himoitseva Kärpät ei varmasti päästä joukkuetta helpolla.

Tilastot

Loukkaantuneet

TPS
kh
Paluu maaliskuun lopulla
lh
Paluu helmi-maaliskuussa
lh
Alavartalovamma, kausi ohi

Edelliset ottelut

TPS

16.02
Lukko - TPS
2 - 5

Kärpät

22.02
SaiPa - Kärpät
16.02
Ässät - Kärpät
1 - 3
14.02
Lukko - Kärpät
8 - 1
12.02
Kärpät - Tappara
4 - 2

Tulosveto

Turussa maalitalkoot
Kaksi Liigan kiekkotaitavimpiin joukkueisiin lukeutuvaa seuraa kokoontuu Turkuun. Joukkueiden ensimmäisissä otteluissa maalimäärät jäivät vähäisiksi, mutta TPS availi jo maalihanojaan lauantaina Porissa. Kumpikin saa nyt hyökkäyspeliään auki ja Turussa nähdäänkin maalitalkoot.
3 4 5
3 4 5