Liiga-kierros: Nöyryytetty Kärpät haastaa kovavireisen Lukon

LIIGA / Kierrosennakko
Jesse Puljujärvi, Kärpät ottelussa HIFK - Kärpät, 9/10/2020, Helsingin jäähalli, Helsinki, Suomi. Photo: Joonas Kämäräinen
Kuva © Joonas Kämäräinen
Liiga-taival jatkuu tiistaina kahden ottelun merkeissä. Tappara vierailee uudistuneessa Kuparisaaressa, ja kovassa vireessä oleva Lukko vierailee Oulussa.

Seuraa Heitä

Michal Moravčík #73 | Tappara

Puolustaja

Kemiläisen kanssa ainoa Tappara-pakki, joka on suoriutunut hyvin. Ei mässäile pisteillä, mutta hoitaa roolinsa puolustavana pakkina erinomaisesti.

Vili Saarijärvi #18 | Lukko

Puolustaja

Majailee puolustajien pistepörssin toisena. Tasaisen vahvaa suorittamista läpi alkukauden.

Viekö kirvesrinnatkin Sportin ensimmäiset kotipisteet?

Rikkonaisuudesta ja huolimattomuudesta kärsinyt Tappara saapuu haastamaan Sportia, jonka avausviikonloppu kotihallissa ei mennyt toiveiden mukaisesti.

Edellisviikon molemmissa otteluissa Tapparan pelaaminen sisälsi liikaa jäähyjä, kiekonmenetyksiä ja merkkausvirheitä. Puolustuksella pelaaminen on pääosin ollut alisuorittamista. Jukka Peltola on kokonaisvaltaisesti joukkueen paras pelaaja tällä hetkellä, mutta ei pysty kantamaan koko joukkuetta harteillaan.

Sport vihdoin ja viimein pääsi pelaamaan kauden ensimmäiset kotiottelunsa. Tuloksellisesti ottelut eivät kuitenkaan päättyneet vaasalaisten mieleen. Kärppiä vastaan joukkue kykeni pysymään iskuetäisyydellä, mutta alivoima ei toiminut laisinkaan, maksaen lopulta pisteet Kärpille. Ilves puolestaan ei jättänyt kotkapaidoille luun palaakaan.

Tilastot

Edelliset ottelut

Sport

Tappara

04.12
SaiPa - Tappara
27.11
Tappara - Lukko
5 - 2
21.11
Tappara - KalPa
2 - 1 JA

Kärppien kasvojenpesu alkaa Lukosta

Vaisusti viikonloppuna pelannut Kärpät isännöi Lukkoa. Raumalaiset ovat edellisen kymmenen ottelun aikana hävinneet ainoastaan kahdesti, ja Kärppiä vastaan Lukko on ollut voitokas edelliset kolme kertaa.

Kärpillä oli lievästi sanottuna vaisu viikonloppu. Tehokas ylivoima varmisti voiton Sportista, mutta isännöitseminen IFK:lle oli tuloksellisesti katastrofi. Oululaisten eduksi ei juuri yksikään tilanne päättynyt, ja Kärpät keräsi myös poikkeuksellisen paljon rangaistusminuutteja.

Lukko puolestaan pesi kasvonsa KalPa-ottelun jälkeen toden teolla. Satakunnan derby päätyi raumalaisten hallitsemiseen. Ainoastaan kolme raumalaispelaajaa jäi ottelussa ilman pisteitä, mikä kertoo joukkueen syvyydestä ja tasaisesta vahvuudesta.

Tilastot

Edelliset ottelut

Kärpät

Lukko

03.12
Lukko - Sport
28.11
Lukko - Jukurit
6 - 3
27.11
Tappara - Lukko
5 - 2