Liiga-kierros: Marko Anttilalla vahvistunut Ilves isännöi Sportia

LIIGA / Kierrosennakko
1.3.
2022
Kierroksen ainoa ottelu pelataan Tampereen Nokia Arenalla.

Seuraa Heitä

Marko Anttila #12 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Hän on täällä tänään − illan ylivoimaisesti seuratuin pelaaja: Marko Anttila. Miten "Mörkö" kotiutuu liigavauhtiin reilun viikon tauon jälkeen? Viimeksi Anttila pelasi olympiafinaalissa 20.2.2022.

Ilves mielii tasoittaa kauden kohtaamisten voitot Sportia vastaan

Lokakuussa Sport kaatoi Ilveksen kahdesti, mutta tammikuun kohtaamisesta Ilves kaivoi niukan vierasvoiton. Nyt Ilves mielii tasoittaa kauden voitot 2−2:een.

Ilves vahvistui maanantaina maailmanmestari-olympiavoittaja Marko Anttillalla, joka pelaa heti tiistain Sport-ottelussa. Poissaolojensa kanssa kamppailleelle Ilvekselle kulttihyökkääjän paluu onkin suuri ilonaihe.

Viime viikolla Ilves pelasi neljä ottelua, joista se voitti kaksi viimeisintä ja katkaisi samalla sille tällä kaudella harvinaisen pitkän (3 ottelun) tappioputken.

Perjantaina paikalliskamppailu Tapparaa vastaan ratkesi Matias Mäntykiven maaliin 5,6 sekuntia ennen täyttä aikaa. Sunnuntaina puolestaan HIFK taipui jo selkein lukemin 6−3. Helsinkiläisvieraat kirivät tosin Ilvestä vastaan päätöserässä jo maalin päähän.

Kovinta tahtia voitto-otteluissa piti ketju Eemeli SuomiMatias MäntykiviJoonas Oden. Viime viikon otteluissa Ilveksen maalilla torjuntavastuun kantoi kolmesti Marek Langhamer ja kerran Vadim Žerenko.

Vaasan Sportin viime viikkoon mahtui kolme ottelua, joista se voitti kaksi. Ensin Sport kylvetti kotonaan SaiPaa 7−1. Tuplakohtaamisesta TPS:n kanssa saaliksi tuli jatkoaikavoitto kotona, mutta lauantaina TPS oli selvästi parempi lukemin 6−1.

Puolustaja Valtteri Viljanen tuplasi TPS-voitto-ottelussa kauden maalisaldonsa, kun hän onnistui maalinteossa kahdesti. SaiPaa vastaan juhlituin sankari oli voimahyökkääjä Olavi Vauhkonen (2+1). Rasmus Reijola on kantanut päävastuun Sport-maalilla viime otteluissa.

Joukkueiden kauden keskinäisistä otteluista nousee muutama pistemies esiin. Ilveksen Joni Ikonen on kerännyt 0+4 Sportia vastaan tällä kaudella. Kolmella Sport-pelaajalla (Henrik Eriksson, Axel Holmström ja Shaun Heshka) on kolme tehopistettä − ja jokainen heidän pisteensä on tullut kolmesta eri kohtaamisesta.

Ilves ja Sport ovat pelanneet liigahistoriansa aikana vain neljä jatkoaikaottelua. Huomionarvoista on myös se, että Ilves ei ole koskaan voittanut Sportia jatkoajalle venyneessä liigaottelussa.

Joukkueiden viimeisestä kuudesta kohtaamisesta ovat voitot Sportille 4−2. Sport on myös voittanut kolme edellisestä neljästä Tampereen-kohtaamisesta.

Tilastot

Edelliset ottelut

Ilves

29.03
Ilves - KalPa
2 - 4
27.03
KalPa - Ilves
4 - 2
25.03
Ilves - KalPa
3 - 2 JE
23.03
KalPa - Ilves
1 - 0 JE
21.03
Ilves - KalPa
3 - 4 JE

Sport

17.03
Sport - KalPa
2 - 4
15.03
KalPa - Sport
4 - 1
12.03
Sport - Ässät
3 - 2
09.03
Sport - HIFK
1 - 4
07.03
Lukko - Sport
4 - 3 JA