Liiga-kierros: Lukon vuoro yrittää Kärppien yllättämistä

LIIGA / Kierrosennakko
Lassi Lehtinen yritti pysäyttää tämän kiekon ajatuksen voimalla.
Kuva © Saimi Airaksinen
14.2.
2019
Ylivoimaisessa sarjajohdossa oleva Kärpät matkustaa torstaina Raumalle sarjassa jo neljänneksi nousseen Lukon vieraaksi.

Torstain kierroksella pelataan vain yksi ottelu, kun Lukko ja Kärpät kohtaavat Raumalla. Molemmat joukkueet nähtiin kaukalossa viimeksi tiistaina, kun Kärpät kohtasi sarjakakkonen Tapparan ja Lukko vahvan Pelicansin. Tuloksina molemmissa otteluissa oli kotivoitto, kun Kärpät nitisti tamperelaisjoukkueen luvuin 4-2 ja Lukko pöllytti lahtelaisia lukemin 5-2.

Peräti 23 pisteen turvin sarjaa johtava Kärpät on ollut kuluvalla kaudella musertavan ylivoimainen. Parhaillaan viiden ottelun voittoputkessa viilettävä, jo ennestään nimivahva oululaisjoukkue vahvistui hiljattain entisestään, kun mittavan uran NHL:ssä tehnyt Jussi Jokinen palasi pitkältä kierrokseltaan Ouluun. Rikkonaisesta kaudesta huolimatta 35-vuotias Jokinen on osoittanut olevansa kelpo vireessä, sillä kokenut hyökkääjä on iskenyt neljässä pelaamassaan ottelussa jo kahdeksan tehopistettä.

Tiistaina kauden ensimmäisen maalinsa kärppäpaidassa iskeneen Jokisen lisäksi Tapparan kurittajana kunnostautui eritoten Ville Leskinen. Unelmakautta pelaava Leskinen on toistaiseksi rohmunnut jo tehot 24+22=46, jotka oikeuttavat koko Liigan pistepörssissä toiseen sijaan. Leskinen on jo nyt rikkonut viime kautisen piste-ennätyksensä, joten menossa on ensi viikolla 25 vuotta täyttävän hyökkääjän uran kirkkaasti paras kausi.

Lukko ei aukea helposti

Kärppien ei kuitenkaan kannata illan ottelussa tuudittautua suotuisien lähtöasetelmien varaan, sillä kotijoukkue Lukko tulee varmasti tarjoamaan sarjakärjelle kovan haasteen. Suorasta pudotuspelipaikasta tiukasti taistelevan Lukon viime pelien tilastot eivät juuri kalpene Kärppien vastaaville, sillä viidestä viime ottelustaan raumalaiset ovat hävinneet vain yhden.

Tiistain ottelussa Pelicansia vastaan Lukon voiton takuumies oli hattutempun iskenyt Eetu Koivistoinen, joka teki samalla kuluvan vuoden ensimmäiset pisteensä. Koivistoista hieman tasaisempi syömähammas on ollut joukkueen kultakypärä, tehot 15+26=41 iskenyt Justin Danforth, joka on onnistunut pisteiden teossa myös Lukon kahdessa edellisessä ottelussa.

Danforthin tehojakin merkittävämpi tekijä raumalaisten hyvän kauden taustalla on ollut toimiva maalivahtipeli. Lassi Lehtisen ja Oskari Setäsen muodostama maalivahtikaksikko on ilta toisensa jälkeen tarjonnut joukkueelle mahdollisuuden voittaa ja vahvaa torjuntatyöskentelyä Lukko tarvitsee myös sarjakärkeä vastaan.

Mikäli joukkue siinä myös onnistuu ja löytää keinot Kärppien tähtisikermän horjuttamiseen, se on erittäin lähellä katkaista sarjakärjen jo lähes päättymättömältä näyttävän voittokulun.

Tilastot

Edelliset ottelut

Lukko

30.10
Lukko - Kärpät
23.10
Lukko - TPS
4 - 1

Kärpät

30.10
Lukko - Kärpät
16.10
KalPa - Kärpät
5 - 1

Tulosveto

Lukko horjuttaa, muttei kaada
Kärpät on voittanut peräti yhdeksän edellistä joukkueiden keskinäistä kohtaamista. Usein erityisesti kliinisyys vaikeammissa otteluissa on noussut esiin oululaisten jahdatessa pisteitä. Vaikka Lukko on iskukykyinen joukkue, juuri rutiinitaso kallistaa vaakakupin oululaisille.
2
3 4