Liiga-kierros: Lukko hakee jatkoa voittoputkelleen, SaiPa pyristelee ilman taikatemppuja

LIIGA / Kierrosennakko
HPK - Lukko, Liigan runkosarja30.9.2019, Pohjantähti Areena, Hämeenlinna
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Torstain kahden ottelun Liiga-kierroksella nähdään oivasti pärjännyt Lukko, ailahteleva KalPa ja sarjataulukon häntäpäätä pitävät SaiPa ja Sport.

SaiPa odottaa onnistumisia, ei taikatemppuja

Erinomaisesti pelaava Lukko saa vieraakseen kipsissä kamppailevan SaiPan.

Lukko ja SaiPa kohtaavat ensi kertaa kuluvalla kaudella. Joukkueilla on otteluun melko vastakkaiset lähtökohdat, sillä Lukko on viimeisistä viidestä ottelustaan voittanut varsinaisella peliajalla neljä ja jatkoajalla yhden. SaiPa taas on kerännyt viidestä ottelusta vain yhden jatkoaikavoiton.

Sarjataulukon kärkikastissa pyörivä Lukko otti viikonloppuna vakuuttavan voiton TPS:stä viiden tehdyn maalin avulla. Puolustus- ja alivoimapelaaminen on raumalaisilla ollut kunnossa. Hyökkäyspäässä voidaan odottaa veljesten Ponthus ja Pathrik Westerholmin tehokkuutta.

Lappeenrantalaisilla on ollut vaikeuksia pelata ehjää kuuttakymmentä minuuttia. Erikoistilanteissa on vielä paljon parannettavan varaa, mutta korkeita jäähyminuutteja on saatu viime otteluissa vähennettyä. Niin puolustuspäässä kuin maalivahtipelaamisessakin on ailahtelevaisuutta. Karolus Kaarlehto on ollut varmempi kuin ykkösvahti Niclas Westerholm. Vieraissa joukkue ei ole voittanut vielä otteluakaan. Päävalmentaja Tero Lehterän mukaan joukkue on kipsissä, jonka poistamiseen ei ole taikatemppuja tarjolla. Onnistumisia täytyy malttaa vain odottaa, mutta Raumalta niitä varmasti kovasti toivotaan. SaiPan hyökkäyspään vastuunkantajien, kuten Tomas Zaborskyn ja Teemu Ramstedtin täytyy kuitenkin tehdä tulosta Tuomas Kiiskisen ohella.

Tilastot

Edelliset ottelut

Lukko

24.10
Ässät - Lukko
23.10
Lukko - TPS
4 - 1
16.10
HIFK - Lukko
2 - 3
10.10
Lukko - SaiPa
3 - 0

SaiPa

24.10
SaiPa - HIFK
10.10
Lukko - SaiPa
3 - 0

Sport pyrkii revanssiin KalPasta

Viimeksi ottelun lopussa johtoasemansa sulattanut Sport pyrkii kampeamaan ailahtelevin ottein pelanneet kuopiolaiset.

Sport ja KalPa kohtasivat viimeksi vain alle viikko sitten. Tuolloin KalPa nousi kolmannen erän lopussa kahden maalin tappioasemasta tasoihin jaotti lopulta voittomaalikilpailusta kaksi pistettä.

Sportilla on edellisen KalPaa vastaan pelatun ottelun jälkeen ollut viiden päivän ottelutauko. Ennen tuota ottelua vaasalaiset hävisivät Tapparalle. Sarjataulukon viimeiseksi pudonneelta Sportilta on edellisissä otteluissa nähty vahvojakin hetkiä, mutta huolimattomuus ja viimeistelyn puute on syytä jättää pois, jos pisteitä halutaan kerryttää.

Kuopiolaiset saivat tiistaina kauden ensimmäisen varsinaisen peliajan vierasvoiton Porissa peittoamalla Ässät. KalPan alkukausi onkin ollut pelillisesti melko ailahteleva. Puolustuksessa on tapahtunut turhia virheitä, ja hyökkäykseen kaivattaisiin lisätehoa, jota on haettu viivelähdöistäkin. Ässiä vastaan kuopiolaiset vetivät vain 10 laukausta. KalPan riveihin KooKoosta palannut Miikka Pitkänen on kuitenkin ollut reippaalla jalalla ja tehnyt kymmeneen otteluun yhdeksän tehopistettä. Maalilla todennäköisesti pelaavan Eero Kilpeläisen pelikunto ratkaissee paljon, sillä kokeneelta veskarilta on nähty kauden aikana niin nollapeli kuin seitsemän päästetyn maalin iltakin.

Tilastot

Edelliset ottelut

Sport

24.10
Ilves - Sport
10.10
HPK - Sport
0 - 1

KalPa

16.10
KalPa - Kärpät
5 - 1
09.10
KalPa - Tappara
3 - 6
02.10
KalPa - Jukurit
2 - 1

Tällä kaudella