Liiga-kierros: Löytyykö HIFK:lta keinot murtaa TPS:n laadukas puolustus?

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Tiia Mahkonen
23.9.
2021
Torstain kierroksen ainoassa kamppailussa kohtaavat HIFK ja TPS.

Seuraa Heitä

Alex Broadhurst #25 | HIFK

Keskushyökkääjä

Alkukaudesta Broadhurst on ollut erinomaisessa pelivireessä, kun neljään otteluun yhdysvaltalainen on saalistanut seitsemän tehopistettä.

Filip Sandberg #17 |

Laitahyökkääjä

Sandberg avasi maalitilinsä SaiPaa vastaan keskiviikkona. Illalla olisi mahdollisuus kartuttaa lisää osumia.

HIFK pääsee testaamaan laadukkaasti puolustavan TPS:n vireen

Helsingin jäähallissa kohtaavat hyvin kautensa aloittaneet joukkueet. HIFK:lla mahdollisuus jatkaa pisteputkeaan kotiyleisön edessä. TPS puolestaan haluaa vahvistaa asemaansa sarjakärjessä.

TPS saapuu ensimmäistä kertaa tällä kaudella Helsinkiin ja HIFK:n vieraaksi. Vieraat pelasivat keskiviikkona kotonaan ottelun SaiPaa vastaan, jonka se voitti maalein 3–1. HIFK oli viimeksi askissa viime lauantaina, jolloin se kukisti kotonaan Sportin 4–1.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran viime kevään pudotuspeleissä. Välierissä  turkulaiset olivat etevämpiä voitoin 3–1.  Runkosarjassa joukkueet kohtasivat ainoastaan kertaalleen Helsingin jäähallissa, ja sen ottelun puolestaan vei nimiinsä HIFK maalein 5–2.

TPS:n oman pään pelaaminen on ollut alkukaudesta laadukasta, joka takaakin turkulaisille sarjan kärkipaikan tällä hetkellä. Joukkueen maalivahtiosasto on erinomaisissa kantimissa Andrei Karejevin johdolla. Joukkue pelaa myös viisikkona tinkimättömän tiiviisti. Siitä kertoo se, että joukkue on päästänyt todella vähän maaleja omaan päätyyn.

SaiPaa vastaan joukkueen ruotsalaishyökkääjä Filip Sandberg osui ensimmäistä kertaa TPS:n paidassa. Myös Ruben Rafkin osui ensimmäistä kertaa tällä kaudella maalin muodossa. TPS:n alkukauden tehokkain pelaaja on ollut tähän mennessä Mitch Hults neljällä tehopisteellä, joista kolme kertaa yhdysvaltalainen on osunut maalipuiden väliin.

HIFK puolestaan on pelannut tähän mennessä neljä ottelua, ja vielä kertaakaan HIFK ei ole jäänyt ottelussa ilman pistettä, vaan jokaisesta pelistä vähintään yksi piste on lähtenyt helsinkiläisten mukaan.

Joukkueen kapellimestarina on toiminut keskushyökkääjä Alex Broadhurst, joka on onnistunut neljässä pelissä keräämään mukavat seitsemän tehopistettä, joista kolme on maaleja. Lisäksi Ruotsista saapunut Olli Palola on alkanut löytää maalijyväänsä, sillä hän on tehnyt alkukaudesta jo kaksi maalia.