Liiga-kierros: Kovavireinen HIFK haastaa vahvan Lukon

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Tiia Mahkonen
Liigan peliviikko alkaa kolmella kamppailulla. Kierroksen kiinnostavin ottelu pelataan Raumalla, jossa Lukko saa vieraakseen HIFK:n. Oulun koronatilanteen vuoksi Kärppien ja Ilveksen keskinäinen ottelu siirtyy jälleen.

Seuraa Heitä

Eetu Koivistoinen #31 | Lukko

Keskushyökkääjä

Lukon kultakypärää kantava Koivistoinen on kovassa vireessä ja viime kauden pistesaalis (25) on rikkoutumassa, kun kautta on pelattu vasta kolmannes.

Mika Partanen #72 | Sport

Laitahyökkääjä

Voimahyökkääjä, jolla on kuitenkin yllättävän pehmeät kädet. Monipuolinen pelaaja tuo Sportin hyökkäykseen kaivattua leveyttä.

Puolustustaistelua vai maalintekokilpailu?

Lukko lähtee kotiotteluunsa voitto taskussaan. Ottelu Jukureita vastaan päättyi raumalaisten voittoon ja päävalmentaja Pekka Virran koostamat ketjut alkavat olla tasapainossa. Tähän saattaa kuitenkin tulla piakkoin muutoksia, sillä Aleksi Saarelan ja Ville Heinolan paluu omiin sopimusseuroihinsa lähestyy. Tämä pakottanee Lukon pelaajamarkkinoille, sillä lähdöt tekisivät merkittävän loven materiaaliin.

Joukkueiden keskinäiset ottelut ovat olleet tiukkoja ja kauden ensimmäinen kohtaaminen Helsingissä päättyi Lukon 3−2-voittoon. Lukko on esittänyt erinomaista alivoimapeliä ja onnistui lauantaina jälleen iskemään maalin pelatessaan vajaamiehisenä. Raumalaisten ylivoimapelaaminen taasen kaipaisi lisää juonikkuutta. Lukko lähtee kamppailuun lähes parhaalla miehistöllään, kaukalosta on poissa ainoastaan loukkaantumisensa vuoksi Kristian Pospisil.

HIFK on esiintynyt marraskuussa väkevästi ja on iskenyt kovia numeroita tulostaululle. HIFK on onnistunut kymmenestä viime pelistään ottamaan seitsemän voittoa ja joukkueen peli on varsin hyvissä uomissa. Onnistumisia on jakautunut laajelle rintamalle ja viimeisimpänä maalitilinsä onnistuivat avaamaan myös Henrik Borgström ja Alex Broadhurst. 

HIFK koki ison menetyksen seuran tiedotettua maanantaina Emil Bemströmin lainapestin päättyvän. Joukkueen toiseksi parhaan pistemiehen välitön poistuminen pakottaa HIFK:n muokkaamaan ketjujaan, mikä ei ole helppoa sillä osa paikkaajista on vielä loukkaantuneina sivussa. Kokoonpanosta ovat poissa Elis Hede, Jesse Saarinen, Ville Leskinen, Rasmus Heljanko ja Lennart Petrell.

Tilastot

Edelliset ottelut

Lukko

HIFK

13.04
HIFK - Sport
4 - 0
06.04
HIFK - Kärpät
0 - 1
13.03
SaiPa - HIFK
1 - 2

Tällä kaudella

Tappara hakee kuudetta peräkkäistä voittoaan Vaasasta

Liigan tyvipäähän valahtaneella Sportilla on edessään haastava viikko, sillä se kohtaa liigan kärkijoukkueiden lisäksi myös myötätuulessa seilaavan Tapparan. Vaasalaiset saivat synkeästi kuluneeseen kauteensa pilkahduksen iloa viime viikolla, kun joukkue onnistui ensin katkaisemaan tappioputkensa torstaina JYPiä vastaan ja puolestaan lauantaina nousemaan kahden maalin takaa voittoon Pelicansista. Tappioputken katkaiseminen vaikutti selvästi vapauttavan Sportin pelaamista. Heikko alivoimakin on osoittanut vähitellen kohentumisen merkkejä ja Sport selvisi Pelicansia vastaan ilman takaiskuja.

Koska vaasalaisten tehot ovat olleet pitkälti Sebastian Stålbergin johtaman ketjun harteilla, tulostalkoisiin odotetaan kipeästi myös muiden pelaajien panosta. Tukea saattaa olla pian luvassa, sillä Nicklas Lucenius onnistui lauantaina lopultakin avaamaan kauden maalitilinsä. Uutena vahvistuksena riveihin liittynyt Michael Keränen on esiintynyt pelaamissaan otteluissa lupaavasti ja onnistui viikonloppuna myös maalinteossa. 

Vaikka vierasjoukkue Tappara lähtee otteluun viiden ottelun voittoputkessa, ei tamperelaisten marraskuu ole ollut pelkkää paraatimarssia. Tapparan peli on hiljalleen parantunut kauden alusta, mutta silti erityisesti viisikkopelaamisessa on vielä paljon kehitettävää. Tappara onnistuu kyllä kampeamaan voittoja, mutta säkenöivää hyökkäyspeliä tamperelaiset eivät ole esittäneet. Tappara kaipaisi hyökkäyspelaamiseensa lisää suoraviivaisuutta, sillä tamperelaiset luovat usein otteluissa vähemmän maalintekopaikkoja kuin vastustajansa, vaikka pitävätkin paljon kiekkoa hallussaan.

Erinomaista kautta pelaavan Christian Heljankon loistavat otteet Tapparan maalilla lisäävät paineita Dominik Hrachovinalle, jonka torjuntatyöskentely on ollut ajoittain epävarmaa ja haparoivaa. Heljankon vartioidessa maalia on myös Tapparan puolustuspelaaminen ollut selvästi ryhdikkäämpää. Hracovina on parannettava pelaamistaan merkittävästi, mikäli mielii päästä tolppien väliin useammin.