Liiga-kierros: Kotikentällään loistava HIFK ponnistaa kohti sarjan kärkeä, KooKoo haluaa toistaa marraskuun ihmeensä

LIIGA / Kierrosennakko
7.3.
2022
Maanantain ainoassa ottelussa on panoksena paikka kuuden parhaan joukossa.

Seuraa Heitä

Eero Teräväinen #24 | KooKoo

Puolustaja

HIFK:n paidassa Liiga-debyyttinsä tehnyt puolustaja siirtyi KooKoohon ja on siellä pelannut suurella vastuulla. Lauantain kierroksella Teräväinen teki tehot 1+1, innostaako paluu vanhaan kotihalliin puolustajan lisätehoihin?

HIFK lähtee kauden neljänteen KooKoo-otteluun väkevässä kotivireessä

Maanantain ainoassa Liiga-ottelussa kamppaillaan noususta kuuden joukkoon, mutta toisaalta myös etäisyydestä 11. sijaan.

Ailahtelevasti viime aikoina pelannut HIFK lähtee maanantain koitokseen allaan arvokas vierasvoitto Oulusta. Vauhdikas ottelu päättyi lopulta voittomaalikilpailussa Jere Innalan onnistuttua yrityksessään.

Voitto oli helsinkiläisille erityisen maukas joukkueen kilpaillessa erittäin tasaisessa Liigan keskikastissa. Voiton arvoa lisää se, että joukkueen vire vieraskentällä on ollut varsin kehno. Sen sijaan Nordiksella meno on ollut positiivisempaa, kun kolmessa edeltävässä kotiottelussa HIFK on voittanut niin Ässät, Jukurit ja SaiPan.

Vaikka joukkueen viimeaikainen suorittaminen onkin ollut tappioiden sävyttämä, tulevaisuus saattaa silti olla valoisa. HIFK sai siirtotakarajalla väkeviä vahvistuksia jo alkujaan nimekkääseen kenttäpelaajien katraaseensa.

JYPin maalitykki Reid Gardiner on tehnyt viiteen HIFK-otteluun kaksi maalia ja yhteensä neljä pistettä. Tehokas hyökkääjä on löytänyt paikkansa helsinkiläisten hyökkäyksen kärjestä, mutta häneltä odotetaan vielä tasaisempaa pisteiden tekoa.

Olympiavoittaja Iiro Pakarinen on tehnyt kolmessa ottelussa kaksi maalia, joista Kärppiä vastaan nähtiin tärkeä kolmannen erän johtomaali pelaajan toimistosta, vastustajan maalin edestä. Teemu Turunen ansaitsi Oulussa kauden ensimmäisen tehopisteensä. Taitavalta hyökkääjältä sopii odottaa lisätehoja jo maanantain ottelussa.

Samoista sijoituksista isäntäjoukkueen kanssa kamppaileva KooKoo on äitynyt kunnioitettavaan vireeseen helmikuun loppupuolella. Joukkue voitti viisi ottelu putkeen, mutta hävisi lauantaina kotonaan Jukureille.

Lauantain ottelussa Jukurit hallitsi uneliasta KooKoota varsinkin alussa, mutta maalinteon vaikeudet pitivät ottelun tasaisena. Vaikka KooKoo paransi otteitaan ottelun edetessä, kouvolalaisilla ei ole varaa löysään ensimmäiseen erään hyökkäysvoimaisen HIFK:n kanssa.

Kouvolalaiset voivat kuitenkin nojata viime aikojen voitokkaaseen vireeseen, tiivistyneeseen puolustuspelaamiseen sekä tasaisen tehokkaaseen hyökkäykseensä. KooKoo voi kaivaa lisäpontta voittohaaveilleen siitä, että joukkue voitti marraskuussa ensimmäisen kerran kolme pistettä Helsingistä.

Lauantain ottelussa tehokkaasti pelanneiden puolustajien Yohann Auvitun sekä Eero Teräväisen lisäksi potentiaalisia pistemiehiä ovat kauden keskinäisissä otteluissa tehokkaasti esiintyneet Sebastian Dyk (3+2) ja Alex Broadhurst (2+2). Myös edeltävän kerran 18.2. pelannut Teemu Tallberg (0+4) on esiintynyt edukseen kauden KooKoo-koitoksissa.

KooKoon osalta näkyvimmät HIFK:n kiusaajat ovat olleet molemmissa pelaamissaan keskinäisissä ottelussa maalin tehnyt Peetro Seppälä sekä Radek Koblížek (1+3).