Liiga-kierros: KooKoo murskasi HPK:n ennen taukoa − nyt hämeenlinnalaiset tavoittelevat revanssia ja kuuden joukkoa Kouvolassa

LIIGA / Kierrosennakko
HPK - KooKoo, Liigan runkosarja 1.11.2019, Pohjantähti Areena, HämeenlinnaKuva: Jari Mäki-Kuutti
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
12.11.
2019
Maaottelutauko on ohi ja Liigaa pelataan jälleen, kun Kouvolan KooKoo kohtaa kotikaukalossaan Hämeenlinnan Pallokerhon.
Joukkueet kohtasivat edellisen kerran juuri ennen maaottelutaukoa, jolloin KooKoo voitti. HPK:lla onkin revanssin paikka.

KooKoon alkukausi on ollut mainio. Kouvolalaiset majailevat ennen illan ottelua sarjassa viidentenä. Sijoitus onkin osoitus KooKoon vahvasta pelaamisesta, sillä kouvolalaiset ovat pelanneet laadukasta jääkiekkoa läpi alkukauden. 

KooKoo pyrkii pelaamaan lähtökohtaisesti siten, miten peli pyytää. Pelitapa on antanut pelaajille tukevan selkänojan.

KooKoon puolustuspelaaminen on toiminut varsin hyvin ja kouvolalaiset ovatkin päästäneet neljänneksi vähiten maaleja. Ensimmäisillä kierroksilla KooKoo paineisti liian innokkaasti, mutta tällä hetkellä joukkueen paineistuspelaaminen toimii tasapainoisesti. 

KooKoolla on kuitenkin ollut vaikeuksia maalinteon tehokkuuden kanssa, vaikka pelitapa tuottaa ottelusta toiseen hyvän määrän maalipaikkoja. 

HPK:n alkukausi on sen sijaan ollut hieman ailahtelevainen. Hämeenlinnalaiset ovat sarjassa kahdeksantena, mutta kuuden joukkoon on silti matkaa vain piste.

HPK:n vahvuutena on myös yhteistyön jääkiekko, joka toi viime kaudella Suomen mestaruuden. Vaikka vastustajat ovat tutkineet HPK:n pelitavan lähes läpikotaisin, ei joukkueen päävalmentaja Antti Pennanen esikuntineen ole lähtenyt muuttamaan sitä radikaalisti. 

HPK pelaa kiekkokontrollin kautta ja se pystyy ottelusta toiseen luomaan laadukkaita maalipaikkoja.

Alkukaudesta HPK:n maalivahtipelaaminen oli hieman epävarmaa, joka vaikutti osaltaan joukkueen puolustuspelaamiseen omalla puolustusalueella. 

Edellisten kierrosten aikana HPK:n maalivahti Joona Voutilainen on kuitenkin parantanut otteitaan. HPK on silti päästänyt viidenneksi eniten maaleja sarjassa.

Puolustuspelaamiseen on myös liittynyt paineistuspelaamisen jonkinasteiset vaikeudet. HPK ei ole päässyt paineistamaan ihan niin vahvasti kuin parhaimmillaan viime kaudella. 

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran juuri ennen maaottelutaukoa. Tuolloin KooKoo oli vahvempi 5−1-lukemin. KooKoosta kolme pistettä ottelussa iskivät puolustaja Matthew Caito ja hyökkääjä Juha-Pekka Haataja.