Liiga-kierros: KooKoo matkustaa Turkuun päivän ainoassa ottelussa – antaako TPS vihdoin kannattajilleen ilonaiheita?

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Timo Savela
15.10.
2019
Uusi Liiga-viikko polkaistaan käyntiin yhden ottelun voimin.
Tiistai-illan ainoa kamppailu käydään Turussa, kun komeassa neljän ottelun voittoputkessa oleva KooKoo matkustaa paikallisen Palloseuran vieraaksi.

Positiiviset kuulumiset. Niitä ei ole Turun suunnalta juuri viime aikoina kuulunut. Aurajoen rannoilla ollaan taaperrettu koko käynnissä oleva lokakuu ilman voittoja. TPS on onnistunut tämän kalenterikuukauden aikana tekemään ainoastaan kerran yli yhden maalin ottelua kohden. Viime perjantaina Palloseuran kotiyleisö sai tuulettaa maalia kahdesti, mutta kun HPK painoi neljä nyyttiä, ei pistepussin lihomisesta ollut pelkoa.

TPS onkin vajonnut koko Liigan jumboksi ja seura on ottanut sosiaalisessa mediassa kannattajia ruoskivan lähestymistavan lehtereille houkuttelemiseksi. Lähtötilanne on siis kaikkea muuta kuin optimi ja köysi sekä pipo jatkavat juuri nyt kiristymistään ilta illalta. TPS kohtaa tällä viikolla vielä toisen tyvipäähän jumiutuneen joukkueen Vaasasta eli Sportin. Viikko päättyy lauantaina Pelicansia vastaan. Alkanut viikko onkin äärimmäisen tärkeä koko TPS:n kauden kannalta. Palloseura tarvitsee kipeästi lisäpisteitä, positiivista otsikkoa nettisivuilleen sekä uskottavuutta.

Tiistaina TPS saa vastaansa KooKoon, jonka kuntokäyrä on täysin päinvastainen. Kankea alkukausi on Kouvolassa selätetty ja KooKoon lokakuu on puolestaan pitänyt tähän asti sisällään pelkkiä voittoja.

Yksi iso tekijä kouvolalaisten hyvässä vireessä on ollut erikoistilannepelaamisen kuntoon saaminen. Alivoima on toiminut viime viikkoina. Kouvolalaisten pakkopelit tuottivat viikonloppuna Ilvestä ja Pelicansia vastaan yhteensä viisi onnistumista.

Jos TPS on tuskaillut maalinteonsa kanssa, niin KooKoo on samanaikaisesti onnistunut tilkitsemään oman maalinsa tulikuuman norjalaisvahdin Henrik Haukelandin johdolla. KooKoolle on edellisen kerran tehty enemmän kuin yksi maali varsinaisella peliajalla 25.9. Tuolloin juurikin TPS intoutui tähän mennessä kauden parhaimpaan esitykseensä vieden voiton maalein 2–7. Tuon ottelun jälkeen voimasuhteet ovat kuitenkin kääntyneet päälaelleen. Saako TPS kahlattua vallitsevia virtauksia vastaan? Sen kertoo Artukaisten tiistai-ilta.

Tilastot

Edelliset ottelut

TPS

07.08
TPS - Tappara
3 - 0
07.08
HIFK - TPS
0 - 2
07.08
TPS - Lukko
1 - 5
14.03
TPS - Jukurit

KooKoo

14.03
KooKoo - KalPa
07.03
Kärpät - KooKoo
3 - 4 JA

Tällä kaudella

Pitsiturnaus

02.08.
TPS - KooKoo
3 - 2

harjoitusottelut

05.09.
TPS - KooKoo
3 - 2 JA

runkosarja