Liiga-kierros: KooKoo karsimassa pelivajettaan, JYP hakee lohtua Kärppien kustannuksella

LIIGA / Kierrosennakko
Robert Rooba (vas.) ja Valtteri Kakkonen eivät kuuluneet pöytäkirjan mukaan samaan ketjuun, mutta se ei estänyt peliä kulkemasta.
Kuva © Samuli Huikuri
Lauantaina kiekkoillaan kolmen ottelun liigakierros. KooKoo lähtee heti karanteenista kuromaan rästipelejä pois alta, JYP koittaa katkaista tappioputkensa Kärppien avulla ja TPS ottaa kirvesrinnoista mittaa kauden kolmannen kerran.

Seuraa Heitä

Mika Pyörälä #17 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Kärppä-konkari on enää kahden osuman päässä 200 maalin rajapyykistä Liigan runkosarjaotteluissa. Maaliskuu on ollut tähän mennessä maaliton, meneekö rajapyykki rikki vielä tämän kauden aikana?

Kärpät hakee jatkoa voittoputkelle - JYPin tuskien taival saanee jatkoa

Neljän ottelun tappioputkeen valahtanut sarjan hännänhuippu JYP ei saa paljoa palautumisaikaa eilisen KalPa-tappion jälkeen. Neljäntenä oleva Kärpät haluaa sementoida asemiaan sarjan kärkipuolella.

Heikkoa kautta viettänyt JYP pelasi perjantaina KalPaa vastaan ja 1−4-tappion myötä joukkueen tappioputki on nyt neljän ottelun mittainen. Pisteiden ja pistekeskiarvon perusteella Liigan heikoimman joukkueen kausi on ollut täynnä vastoinkäymisiä, eikä sarjanelosen Kärppien kohtaaminen luultavasti tuo valoa jyväskyläläisten otteisiin.

Brad Lambert onnistui tekemään KalPaa vastaan joukkueen ainokaisen osuman ja Anttoni Honka keräsi samalla 25. syöttöpisteen tälle kaudelle. Kaikesta huolimatta hurrikaanipaitojen henki penkillä on ollut varsin positiivista ja fyysisyyttä on löytynyt. Onnistumiset kelpaavat jyväskyläläisille kaikissa muodoissaan.

Kärpät seilaa kolmen ottelun voittoputkessa ja oululaisten viimeisin ottelu tiistai 2−0-voitto Pelicansista. Libor Šulák ja Michal Krištof onnistuivat tuolloin maalinteossa. Etenkin Sulakin otteet ovat parantuneet joukkueen voitokkaiden otteiden myötä. Kärppävahti Patrik Rybárille nollapeli oli kauden neljäs. 

Toiset erät ovat olleet Kärpille vaikeita läpi kauden ja siinä voikin olla JYPillä iskun paikka, mikäli joukkue saa hyvän peli-ilmeen päälle.

Tilastot

Edelliset ottelut

JYP

13.04
JYP - KooKoo
1 - 4
10.04
Kärpät - JYP
4 - 1
03.04
JYP - KalPa
1 - 2 JA

Kärpät

Tällä kaudella

KooKoo hakemassa jatkoa voitokkaalle taipaleelle

Kolmannen ottelun neljän päivän sisään pelaava KooKoo hakee neljättä peräkkäistä voittoa Ässistä. Porilaiset puolestaan taistelee kynsin hampain viimeisen pudotuspelipaikan saavuttamisesta.

KooKoo palasi karanteeniajaltaan voitokkaasti ja tyylillä. Edellisessä kahdessa ottelussa oma verkko on heilunut ainoastaan kahdesti, kun taas vastustajien vastike on heilunut kymmenen kertaa. 

Maalinteossa onnistujia oli useita, mutta kummassakin aiemmassa kamppailussa Samuli Ratinen ja Ahti Oksanen ovat tehoilleet edukseen.

Ässät on vielä iskuetäisyydellä kymmenennestä sijasta, mutta pisteitä on alettava tulla tästä ottelusta lähtien. Tämä myös tarkoittaa tehomiesten ryhdistäytymistä loppukiriin. Paluun Poriin tehnyt Sakari Salminen löysi tehonsa TPS:ää vastaan, mutta lisäpisteille on joukkueella enemmän kuin tarvetta.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa KooKoo taisteli Ässät miltei aseettomaksi, ja Oksanen oli tässäkin taistossa tehokkaalla päällä. 

Tilastot

Edelliset ottelut

KooKoo

13.04
JYP - KooKoo
1 - 4
10.04
KooKoo - SaiPa
7 - 2
09.04
SaiPa - KooKoo
0 - 3

Ässät

13.04
Ässät - KalPa
1 - 6
09.04
TPS - Ässät
3 - 2
03.04
Ässät - SaiPa
3 - 4

Kuuden parhaan eloa

Runkosarjan kolmantena majaileva TPS haastaa kuudentena olevaa Tapparaa. Kirvesrinnoille pisteet ovat tärkeitä, mikäli halajavat pysyä kuuden parhaan kahinassa.

TPS on puuskuttanut tasaisesti voittokannassa. Väliin mahtui yksi uinahdus Kärppiä vastaan, mutta paluu voittokantaan oli välitön. Viime kamppailuissa Ville Lajunen ja Lauri Pajuniemi ovat johdattaneet turkulaisjoukkoa kohti parempaa loppusijoitusta, mutta tuleva ottelu näyttää, hyytyikö kone hetken huilin jälkeen.

Tappara hyppää suoraan aihiosta toiseen. Edellisiltana tamperelaiset joutuivat ojentamaan Lukolle pisteet ponnettoman taiston tauottua. Tahti ei ole ollut Tapparalla rennoimmasta päästä, ja tämäniltainen kamppailu onkin kirvesrinnoille jo neljäs ottelu viikon sisään.

Pisteet ovat kuitenkin tärkeitä, sillä keskiarvon erot ovat pienet edessä majailevaan Ilvekseen, kuten myös niskaan hönkiviin KalPaan ja Pelicansiin.