Liiga-kierros: Kautensa pirteästi aloittanut Ässät kohtaa HIFK:n illan ainoassa ottelussa

LIIGA / Kierrosennakko
Antti Suomela, HIFK ottelussa HIFK - Kärpät, 9/10/2020, Helsingin jäähalli, Helsinki, Suomi. Photo: Joonas Kämäräinen
Kuva © Joonas Kämäräinen
13.10.
2020
Tiistai-illan ainoa liigaottelu mitellään Helsingissä.

Pata saapuu isolle kirkolle

HIFK:n ja Ässien kohtaamisessa katseet kohdistuvat tähtipelaajien tehojen löytymiseen.

HIFK ja Ässät saavat kauden ensimmäiselle keskinäiselle kohtaamiselleen ison huomioarvon, sillä se on tiistain ainoa liigaottelu. Ottelun lähtökohdat ovat tasaiset, sillä joukkueet löytyvät sarjataulukosta perättäisiltä sijoilta 5 ja 6.

HIFK:n viime viikko sujui vaihtelevissa merkeissä. Viikon ensimmäisessä ottelussaan Pelicans kaatui kotikaukalossa, mutta kaksi päivää myöhemmin Kärpät rökitti punapaidat peräti luvuin 3–7 Helsingissä. HIFK kuitenkin pesi kasvojaan heti seuraavana päivänä hakemalla jatkoaikavoiton Tapparan vieraana.

HIFK:n leirissä huolta on herättänyt tuloksenteon kasautuminen liiaksi kapteeni Jere Sallisen ja NHL-laina Emil Bemströmin harteille. Toisaalta myös joukkueen sairaslista on edelleen kohtuuttoman pitkä.

Ässien kauden alku on sujunut pääosin voitokkaissa merkeissä. Neljän pelatun ottelun jälkeen ainoa tappio on tullut SaiPaa vastaan kauden toisella kierroksella. Viime viikolla Ari-Pekka Selinin miehistö otti kuudesta jaossa olleesta pisteestä viisi.

Myös Ässien osalta tulosta voi odottaa laajemmalta rintamalta. Tähän mennessä yksikään joukkueen pelaajista ei ole yltänyt vähintään kahteen maaliin. Erityisesti tähtihankinnoilta Mika Niemeltä ja Nick Merkleyltä pitää odottaa enemmän – Merkleyn tehosaldo on edelleen avaamatta ja Niemen tilastoa koristaa yksi maali.

Tilastot

Edelliset ottelut

HIFK

13.04
HIFK - Sport
4 - 0
06.04
HIFK - Kärpät
0 - 1
13.03
SaiPa - HIFK
1 - 2

Ässät

13.04
Ässät - KalPa
1 - 6
09.04
TPS - Ässät
3 - 2
03.04
Ässät - SaiPa
3 - 4