Liiga-kierros: Kausi polkaistaan lopullisesti käyntiin − kierroksen herkkupala pelataan Raumalla

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Saana Hakala
Torstain yhden ottelun jälkeen Liiga-kausi pyörähtää käyntiin toden teolla perjantaina, jolloin pelataan kuusi ottelua. Kierroksen ennalta kiinnostavin ottelu pelataan Raumalla, kun mestariehdokkaisiin laskettavat Lukko ja Tappara kohtaavat Raumalla.

Mestariehdokkaat avaavat kautensa keskinäisellä kamppailulla

Kärppien ohella sarjan mestarisuosikkeihin lukeutuvat Lukko ja Tappara mittelevät voimiaan Raumalla. Kumpikin joukkue on tehnyt kovia satsauksia, eivätkä kovat odotukset ole tuulesta temmattuja.

TPS hakee heti avausottelusta kurssia koko kaudelle

Ässät oli keväällä ennen kauden keskeytystä palaamassa umpisurkean sesongin jälkeen pudotuspelijoukkueeksi. TPS oli puolestaan yksi kauden suurimmista kriisijoukkueista. Turkulaisille kunniallinen kauden alku olisi uskottavuussyistä erityisen tärkeä, Ässät taas ei halua avata kauttaan kotitappiolla.

Terävän kärjen SaiPa kohtaa leveän materiaalin Ilveksen

Jos jääkiekkoa pelattaisi vain yhdellä tai kahdella ketjulla, SaiPan voiton todennäköisyydet kasvaisivat huomattavasti. Jos Sputnikit mielivät viedä pisteitä Hakametsästä, täytyy Koskirannan ja Zaborskyn taustalta löytyä myös ratkaisuvalmiutta. Ilveksen ei tarvitse huolehtia liian kapeasta materiaalista, sillä leveyttä riittää neljään kentälliseen.

Tilastot

Loukkaantuneet

Edelliset ottelut

Ilves

SaiPa

13.04
HPK - SaiPa
4 - 5 JA
10.04
KooKoo - SaiPa
7 - 2
09.04
SaiPa - KooKoo
0 - 3
06.04
Jukurit - SaiPa
5 - 1
03.04
Ässät - SaiPa
3 - 4

Nuorennusleikkauksen tehnyt JYP isännöi vanhoilla tutuilla naamoilla vierailevaa HIFK:ta

JYP keskittyi kesän pelaajamarkkinoilla pääosin nuoriin pelaajiin. Brad Lambert ja Patrik Puistola ovat ikäluokkansa kirkkainta kärkeä ja takalinoilla Alex Lintuniemi pääsi viime kaudella Pelicansissa vasta väläyttelemään. HIFK vastaavasti toimi markkinoilla totuttua maltillisemmin ja runko muodostuu viime kaudelta tuttujen pelaajien ympärille.

Tilastot

Edelliset ottelut

JYP

13.04
JYP - KooKoo
1 - 4
10.04
Kärpät - JYP
4 - 1
03.04
JYP - KalPa
1 - 2 JA

HIFK

KalPa ja Jukurit esittelevät uusia tuttavuuksia

KalPan ja Jukurien kohtaamisessa kummallakin joukkueella on riveissään NHL-lainapelaajia. Mikkeliläisten kohdalla katseet kääntyvät Vitali Abramoviin. KalPan riveissä lainalla pelaavat Otto Leskinen ja Eetu Luostarinen. Lisäksi kuopiolaisten riveissä ovat suurelle yleisölle tuntemattomammat Aapeli Räsänen ja Jesper Mattila.

Viime kauden alisuorittajat hakevat lentävää lähtöä

Viime kauden pääteeksi Sport oli sarjataulukossa viimeisenä, Pelicans toiseksi viimeinen. Uusi kausi alkaa kuitenkin puhtaalta pöydältä ja jumbokamppailusta on turha puhua. Joukkueet ovat myös tehneet kesän aikana hankintoja, joista nimekkäimpiä ovat Pelicansin Iikka Kangasniemi ja Patrik Bartosak sekä Sportin ulkomaalaistrio Sebastian Stålberg - Stuart Percy - Patrik Karlqvist.