Liiga-kierros: Kauden toinen kierros käydään paikalliskamppailujen hengessä

LIIGA / Kierrosennakko
Liiga-kausi alkoi torstaina viime kevään finaaliparin kohtaamisella. Ensimmäinen suurempi kierros pelataan perjantaina kuuden ottelun voimin. Erityisesti Tampereella ja Porissa haetaan asetelmia.
4 - 5

Ilves hamuaa paikallispeleissä kuskin paikalle heti kauden alussa

Tappara ja Ilves aloittavat kautensa perinteisellä paikalliskamppailulla. Ilveksen edellisestä Tampereen herruudesta on jo lähes kymmenen vuotta aikaa, perjantaina tupsukorvilla on mahdollisuus ottaa ensimmäinen kiinnitys tällä kaudella.
JYP
3 - 2
HPK

Harjoitusottelussa mollivoittoisesti esiintynyt JYP hakee kaudelle hyvää starttia

Kauteen valmistavista otteluista ei jäänyt JYPillä jälkipolville kerrottavaa. Seitsemästä ottelusta irtosi vain yksi varsinaisen peliajan voitto. Nyt Jyväskylässä laitetaan parhaat miehet askiin ja haetaan uutta kurssia. HPK aloitti kautensa jo torstaina kotikentällään viime kevään finaalin uusinnassa, jossa Kärpät vei pidemmän korren.

Tilastot

Edelliset ottelut

JYP

HPK

11.10
TPS - HPK
2 - 4
05.10
Ässät - HPK
5 - 3

Tällä kaudella

3 - 2

KalPa kääntää viime kauden pettymyksen jälkeen uuden sivun

KalPan viime sesonki oli erilaisten vaikeuksien sävyttämä ja lopulta kuopiolaisten pelit päättyivät jo runkosarjaan. Nyt KalPa lähtee korjaamaan kurssiaan uuden valmennuksen, uuden maalivahdin ja uusien kenttäpelaajien avulla. Kauden ensimmäisen keskinäisen harjoitusottelun voittanut Jukurit ei kuitenkaan päästä kuopiolaisia helpolla.

Tilastot

Tällä kaudella

harjoitusottelut

07.08.
Jukurit - KalPa
04.09.
KalPa - Jukurit

runkosarja

3 - 0

Pelicans hakee revanssia viime kauden puolivälieräsarjasta

Pelicansin kausi päättyi viime keväänä puolivälieriin, kun HIFK pudotti lahtelaiset mitalipeleistä vaiheikkaan sarjan jälkeen. Perjantaina Pelicans pääsee hakemaan revanssia HIFK:sta heti kauden avauksessa.
5 - 3

SaiPan Ramstedt palaa Liiga-kentille Kaakon Derbyssä

SaiPa saa heti kauden alussa vieraita Kouvolasta. Yksi ottelun kiinnostavimmista pelaajista on Liiga-kentille välivuoden jälkeen palaava Teemu Ramstedt. Rinnalla on HIFK:n vuosilta tuttu tutkapari Tomas Zaborsky. Sputnikit tarvitsevat tähtipelaajiltaan onnistumisia heti kauden alusta lähtien.
2 - 1

Ässien ja Lukon kohtaaminen täydentää derby-illan

Ässät ja Lukko kohtasivat toisensa kauden avauksessa myös viime kaudella. Tuolloin Ässät vei kohtaamisen nimiinsä, mutta loppukausi olikin mollivoittoinen. Viime kaudella paikallisvastustajaansa paremmin pelannut Lukko on ennakkosuosikki myös tällä kaudella.

Tilastot

Loukkaantuneet

Edelliset ottelut

Ässät

12.10
Ässät - SaiPa
0 - 3
05.10
Ässät - HPK
5 - 3

Lukko

10.10
Lukko - SaiPa
6 - 3

Tällä kaudella

Pitsiturnaus

harjoitusottelut

10.08.
Ässät - Lukko
3 - 4 VL

runkosarja