Liiga-kierros: Kamppailujen verottama Pelicans haluaa pitää taian elossa

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Ella Taponen
2.4.
2021
Perjantain ainoa ottelu mitellään Kouvolassa, kun KooKoo ja Pelicans vääntävät keskinäisestä paremmuudesta. Kaikki kauden aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet vierasvoittoon.

Seuraa Heitä

Hannes Björninen #24 | Pelicans

Keskushyökkääjä

Kapteeni näytti pelillistä esimerkkiä iskemällä maaleja TPS:n verkkoon. Panos joukkueelle on mittaamaton.

Samuli Ratinen #15 | KooKoo

Laitahyökkääjä

Nuori hyökkääjä on kasvattanut rooliaan KooKoo-hyökkäyksessä kauden edetessä. Ratinen liitää parhaillaan neljän ottelun pisteputkessa.

Kutsu kuuden joukkoon

Sarjan yhdeksäs KooKoo ja kahdeksas Pelicans kohtaavat kuudennen kerran tällä kaudella. Jos sijoitukset eivät tästä muutu, joukkueet kohtaavat myös pudotuspeleissä. Asetelmien haun ohella molemmat joukkueet kaipaavat tehoja laajemmalta rintamalta.

KooKoolle kyseessä on viikon ensimmäinen peli. Joukkue pelasi karanteenista viime viikolla pelaamalla kolme ottelua, joista se voitti kaksi. Viikko alkoi murskavoitolla lukemin 8–1 JYPiä vastaan, mutta viikonloppu sujui kaksijakoisemmin, kun HPK kaatui Hämeenlinnassa ja Ässät haki pisteet Kouvolasta.

KooKoo näytti viime viikolla, että tauko ei ollut vienyt terää, päinvastoin. Peli oli hioutunut organisoidumpaan suuntaan, mikä oli joukkueen suurin vahvuus viime viikolla. Myös ykkösvahti Victor Brattströmin paluu sairastuvalta avitti joukkuetta. Vaikka ykkös- ja kakkosketju ovat päässeet hyvään iskuun, joukkue kaipaa vielä lisää tehollista panosta esimerkiksi Aleksi Ainalilta ja Joonas Odenilta. Oden vaeltaa parhaillaan 11 ottelun maalittomassa putkessa, jonka aikana tilille on kertynyt vain yksi syöttöpiste.

Hannes Björninen oli puolestaan Pelicansin sankari, kun Pelicans löysi tehoja hyökkäyspeliinsä ja kaatoi TPS:n torstaina Lahdessa. Voittomaalikilpailuun venyneessä ottelussa Björninen iski kaksi maalia varsinaisella peliajalla ja voittomaalikisassa ottelun ratkaisseen osuman. TPS kuuluu sarjan kovimpiin mittareihin tällä hetkellä ja voitto kasvattanee joukkueen itseluottamusta.

Illalla oli myös synkeä varjonsa, kun virettään löytänyt Filip Chlapik joutui jättämään ottelun kesken. Viikon vajaassa kahdessa ottelussa oli syntynyt tehot 2+1. Pelicans-käskijä Tommi Niemelä epäili TPS-pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, ettei Chlapik ole perjantaina pelikuntoinen.

Hyökkäyspeliin kaivataankin lisää onnistujia, kun tehot ovat viime aikoina olleet hiipumaan päin useamman tärkeän pelaajan loukkaannuttua. Laajempi ratkaisijarintama voisi tuoda myös tuloksiin kaivattua tasaisuutta, sillä kipeästi pisteitä kaipaava lahtelaisryhmä kaipaa myös tuloksiinsa tasaisuutta. Uusille tappioputkille ei ole varaa, jos joukkue haluaa vielä nousta takaisin kuuden joukkoon.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella viisi kertaa ja kaikki kohtaamiset ovat päättyneet vierasjoukkueen voittoon. Edellisessä kohtaamisessa helmikuun lopulla KooKoo haki pisteet Lahdesta lukemin 5–1-voitolla.