Liiga-kierros: KalPa haastaa kovakuntoisen Ilveksen, Tappara lähtee jatkamaan voittokulkuaan vieraissa

LIIGA / Kierrosennakko
Petteri Puhakka juhli kauden kuudetta ja Liiga-uransa kymmenettä maaliaan.
Kuva © @PabloCassoSport
Torstain Liiga-kierros tarjoaa kaksi ottelua, joissa KalPa saa vieraakseen sarjakärki Ilveksen ja tulikuuma Tappara matkaa aneemisesti pelanneen SaiPan kotiluolaan.

Seuraa Heitä

Aleksi Klemetti #20 | KalPa

Laitahyökkääjä

22-vuotias hyökkääjä on iskenyt kauden kahdeksasta maalistaan neljä viimeisissä viidessä pelissä. Jatkuuko maalitahti Ilvestä vastaan?

Joonas Oden #81 | SaiPa

Laitahyökkääjä

Liukas hyökkääjä on huikeassa vireessä, kun viimeiseen viiteen peliin on syntynyt tehot 2+4. Naulasi kaiken lisäksi edellisessä ottelussa Ässien verkkoon kaksi maalia, joista toinen oli voittomaali jatkoajalla.

Pystyykö KalPa pitämään Ilveksen ykköskentän kurissa?

Ilves haastaa viime aikoina vähän pelanneen, mutta vahvan kotijoukkueen KalPan. Joukkueet ovat pelanneet kahdesti tällä kaudella, joista molemmat ovat päättyneet kotivoittoihin.

KalPa pelasi edellisen kamppailunsa viikko sitten torstaina, jolloin se hävisi Helsingissä HIFK:lle jatkoajan jälkeen 4−3. Tätä ennen kuopiolaisjoukkue oli edellisen kerran pelannut ennen joulua, joten pelituntuma ei ole paras mahdollinen.

Kuopiolaisista maaliverkkoja on heiluttanut viimeiseen viiteen peliin neljä maalia iskenyt Aleksi Klemetti, joka teki Helsingissä joukkueen kolmesta osumasta kaksi. Kuopiolaisten kannalta tärkeää oli myös se, että puolustaja Kim Nousiainen ei saanut pelikieltoa HIFK:n Teemu Tallbergiin kohdistuneesta taklauksesta.

Ilveksellä on alla kaksi hyvin erilaista voittoa Ässistä viime viikonloppuna. Ensimmäinen tuli kotona tasapainoisen esityksen jälkeen ja joukkueen kova vire näkyi siinä monipuolisesti. Vastaavasti seuraavana päivänä vieraissa alku oli karmea, mutta joukkue onnistui lopulta kampeamaan rinnalle ja ohi.

Tupsukorvissa ratkaisijoita on tullut laajalta rintamalta. Petri Kontiolan johtama ykköskentällinen, jossa laidoilla pelaavat Antti Saarela sekä Joonas Oden, on ollut kovassa vireessä. Puolustuksesta pakkipari Jarkko Parikka  Les Lancaster on kova, mutta kaksikko saa hyvin tulitukea taustalta.

Ilveksen maalivahtitilanne on mielenkiintoinen, kun lähtökohtainen ykkösmaalivahti Marek Langhamer palasi sairastuvalta takaisin kaukaloon. Tšekkivahti ei ole ollut aivan parhaassa vireessä ja toinen veräjänvartija Vadim Žerenko on pystynyt haastamaan ykkösmaalivahdin aseman.

Illan joukkueiden keskinäisissä kamppailuissa vierasjoukkue on pystynyt voittamaan viimeksi lokakuun lopussa 2020, joten Ilveksellä on hyvä sauma korjata tämä tilasto hyvän vireensä ansiosta. KalPa on toisaalta ollut hyvä kotikaukalossa, joten ottelusta on tulossa mielenkiintoinen.

Tilastot

Edelliset ottelut

KalPa

09.12
Lukko - KalPa
05.12
KalPa - KooKoo
3 - 4
03.12
HPK - KalPa
3 - 2 JA
02.12
KalPa - TPS
3 - 4

Ilves

SaiPa lähtee katkaisemaan tappioputkeaan vahvan Tapparan isäntänä

Tappara lähtee kovassa vireessä tappiokierteessä olevan SaiPan kimppuun torstai-illan ottelussa, jossa kirvesrinnoilla on mahdollisuus napata jo 11. peräkkäinen vierasvoitto ja päästä sivuamaan peräkkäisten vierasvoittojen ennätystä Liigassa.

SaiPa aloittaa peliviikkonsa varmasti nälkäisenä, sillä se hävisi kaikki viime viikon kolme peliään HPK:lle, TPS:lle sekä Lukolle. Samalla lappeenrantalaiset ovat ennen illan peliä neljän ottelun tappioputkessa. Muutenkin joukkueen otteet ovat olleet mollivoittoiset, sillä se on poistunut kaukalosta voittajana viimeiseen 15 otteluun ainoastaan kaksi kertaa.

SaiPan maaliero viime viikon otteluissa oli rumaa luettavaa. Joukkue teki kolmeen peliin ainoastaan neljä maalia, mutta päästi peräti 15. Tämän on muututtava ja otteiden muutenkin piristyttävä, mikäli lappeenrantalaiset edes haluavat taistella pisteistä Tapparan tasoista joukkuetta vastaan. Helppoa se ei tule olemaan, sillä SaiPa ei ole onnistunut voittamaan tai saamaan pisteitä Tapparalta kotonaan sitten vuoden 2018 joulukuun.

Huomioitavaa on myös SaiPan maalivahtipelaaminen. Kesken kauden SaiPan maalille alkukauden joukkuetta kantaneen Niclas Westerholmin paikkaajaksi hankittu Jaroslav Janus vaihdettiin viime viikolla molemmissa aloittamissaan peleissä kesken ottelun maalilta. Tänään voisi olla Juho Markkasen vuoro tolppien välissä.

Tappara on tällä hetkellä erittäin kovassa iskussa. Kirvesrinnat ovat voittaneet viimeiset kahdeksan peliään ja kuuluu koko sarjan kuumimpiin joukkueisiin tällä hetkellä. Tappara on hävinnyt viimeksi joulukuussa Nokia Arenan avausottelussa Ilvestä vastaan.

Tappara on voittoputkensa aikana tehnyt useammassa pelissä vähintään neljä maalia. Toisaalta, sitten kun maalinteko on ollut vaikeampaa, niin maalivahtipeli on toiminut Christian Heljangon johdolla.

Kirvesrinnat ovat olleet tunnetusti kevään joukkue ja kokemus alkaa nostaa päätään kauden edetessä. Pieniä välähdyksiä yksilötasolla siitä on näyttänyt Kristian Kuusela, joka on ollut vahvassa pistevireessä nakuttaen viimeiseen viiteen peliin tehot 2+3.

Tilastot

Edelliset ottelut

SaiPa

09.12
TPS - SaiPa
03.12
Jukurit - SaiPa
4 - 1
02.12
SaiPa - Jukurit
0 - 2

Tappara

09.12
Ilves - Tappara
03.12
Tappara - JYP
5 - 4
02.12
HIFK - Tappara
0 - 4