Liiga-kierros: Kahden ottelun kierroksella selvät ennakkosuosikit

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Liigan kärkikuusikkoon lukeutuvat HIFK ja Lukko lähtevät selvinä ennakkosuosikkeina otteluihinsa. HIFK isännöi Ässiä ja Lukko matkaa JYPin vieraaksi Jyväskylään.

Seuraa Heitä

Vili Saarijärvi #18 | SCL Tigers

Puolustaja

Saarijärvi on ollut tehokas tällä kaudella JYPiä vastaan. Syöttökone Arttu Ilomäki on noussut lähelle kultakypäräkantaa, joten Saarijärven on päästävä tehoille säilyttääkseen kirkkaimman kypärän.

Lukko hakee vahvistusta pudotuspelipaikalleen Jyväskylästä

Sarjan heikompiin suorittajiin kuluvalla kaudella lukeutunut JYP saa kotonaan vastaansa kohti kiitettävää kevätkuntoa käyvän Rauman Lukon.

Joukkueiden suoritustasossa on valtava ero, eikä mikään ennakkoasetelmassa puolla JYPin menestyksekästä iltaa.

Lukko on joulukuussa löytyneen pelivireen myötä parannellut asemaansa sarjataulukossa joka viikko. Raumalaiset ovat jääneet pisteittä vain kahdessa 20 edeltävästä ottelusta. Kuntopuntareissa kärkipaikoilla keikkuva joukkue on noussut jo kiinni suoraan pudotuspelipaikkaan, ja suunta näyttäisi olevan ylöspäin.

JYP on puolestaan juuttunut kamppailuun jumbosijan välttämisestä. Pudotuspelipaikka on jo karannut saavuttamattomiin.

Kotijoukkueen kokoonpanosta ei suuria onnistujia ole viime aikoina erottunut, mutta kanadalainen Reid Gardiner on valtrojen kyntämisestä huolimatta onnistunut maalinteossa tasaisesti. Gardiner taistelee 18 osumallaan maalipörssin kärkisijoista.

Lukossa onnistujia on alkanut nousta esiin laajemmalla rintamalla ja näyttää siltä, että 26 ottelussa puolustaja Vili Saarijärven päässä keikkunut kultakypärä saattaa pian vaihtaa omistajaa. Arttu Ilomäki on noussut jo pistemäärässä tasoihin, mutta Lukon pelillinen johtaja Saarijärvi on maalimääränsä turvin edellä.

Saarijärven otteet ovat tämän kauden kahdessa kohtaamisessa JYPiä vastaan olleet vakuuttavia – tehopisteitä on kertynyt neljä, kahden maalin ja kahden syötön muodossa. 

Tammikuussa upean yhdeksän maalin saaliin rohmunnut Sebastian Repo ei vielä tämän kuun osalta ole avannut maalitiliään. Hyvin ottein pelannut Lukko-kapteeni Anrei Hakulinen loukkaantui edeltävässä pelissä Oulussa, joten häntä ei oletettavasti nähdä kaukalossa Jyväskylässä.

Isona ennakkosuosikkina otteluun lähtevä Lukko ottaa perussuorituksella rutiinivoiton. JYPiltä vaaditaan huippuonnistumista mieliäkseen pisteille.

HIFK pyrkii katkaisemaan tappioputkensa Ässien kustannuksella

Helsingin jäähallissa kohtaavat sarjan kärkikastiin lukeutuva HIFK sekä sarjan pahnan pohjimmainen Porin Ässät.

Tasaisen vahvasti läpi kauden esiintynyt HIFK on otteluun lähdettäessä sesongin toistaiseksi pisimmässä neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa. Ässät onnistui katkaisemaan oman yhdeksän ottelun mittaisen tappioputkensa edeltävällä viikolla ja on voittanut kaksi kolmesta edellisestä ottelusta.

Kotijoukkueen erikoistilannepelaaminen on takunnut viime peleissä. Siitä yhtenä osoituksena on taannoin pelattu JYP-ottelu, jossa helsinkiläiset päästivät viisi maalia alivoimillaan.

Helsinkiläisillä on ollut myös vaikeuksia loukkaantumisten kanssa ja joutui esimerkiksi maanantain ottelussa pelaamaan vajaamiehityksellä.

Joukkueiden tämän kauden kohtaamisista on mielenkiintoisena seikkana mainittava HIFK:n tekemät kolme maalia – ne ovat kaikki syntyneet Jere Innalan lavasta.

Ässillä on läpi kauden ollut monenlaisia hankaluuksia pelinsä kanssa. Joukkueella ei ole loppukauden otteluissa enää suurta painosta, sillä pudotuspelipaikka on ilman todellista ihmettä karannut porilaisten kannalta liian kauas. Jonkinlainen kasvojen pesu on käytännössä kaikki, mitä joukkue tältä kaudelta enää voi saavuttaa.

HIFK:lla on oivallinen paikka katkaista tappioputkensa ennakkoon heikompaa joukkuetta vastaan, sillä heikommasta jaksosta huolimatta kotijoukkue on selvä suosikki otteluun.

Tilastot

Edelliset ottelut

HIFK

Ässät

05.08
Lukko - Ässät
1 - 1
05.08
Ässät - TUTO
1 - 1
05.08
SaiPa - Ässät
1 - 2
05.08
TPS - Ässät