Liiga-kierros: Kärpät saalistaa kauden ensimmäistä kolmen pisteen voittoa – Jukurit pyrkii sammuttamaan TPS:n tulikuumat hyökkääjät

LIIGA / Kierrosennakko
Liigaviikko avataan kahdella ottelulla. Jukureiden sekä TPS:n kohtaamisessa molemmat yrittävät jatkaa omaa pisteputkeaan. Kärpät hakee kauden ensimmäistä kolmen pisteen voittoa isännöidessään HPK:ta.
1 - 3
TPS

Jukurit vahvan ylivoiman turvin kaatamaan TPS:ää

Jukurit jatkaa kovien kotipelien sarjaa, kun vastaan asettuu Liigassa toisena oleva TPS. Ottelussa mittaa toisistaan ottaa Liigan vahvin alivoima ja toiseksi paras ylivoima.

TPS on pelannut erittäin vahvan alkukauden. Turkulaisryhmä ei ole vielä jäänyt pisteittä kertaakaan. Myös Jukurit on onnistunut haalimaan jokaisesta kauden neljästä pelistään pisteitä. Jukureiden otteluiden tasaisuudesta kertoo, että vain yksi on päättynyt varsinaisen peliajan jälkeen.

Perjantaina Jukurit hävisi kotonaan Kärpille voittolaukauskilpailun jälkeen. Vaikka tappio tulikin, joukkueen esitys oli hyvä. Nousujohteinen esitys palkittiin loppuhetken tasoituksella. Jukurit on pystynyt koko kauden pelaamaan hyvin omaa peliään ja uusi päävalmentaja Pekka Kangasalusta on tuonut oman vivahteensa joukkueen pelaamiseen kiekonhallinnan sekä tiiviin pelaamisen muodossa.

TPS pelasi lauantaina Vaasassa Sportia vastaan tiukan väännön ja nappasi lopulta jatkoaikavoiton. Peli ei ollut parasta TPS:ää ja varsinkin joukkueen hyökkäyspeli kävi puolivaloilla. Kauden aiemmissa peleissä juuri hyökkäys on ollut TPS:n suuri vahvuus. Varsinkin yksilöistä Oula Palve sekä Kaapo Kakko ovat olleet täysin pitelemättömiä.

Jukurit on alkukaudesta saanut ison edun vahvasta ylivoimastaan. Sarjan toiseksi parhaan ylivoiman suurin avain on ollut Teemu Suhonen, joka on löytänyt mahtavan syysvireen. Jukurit saa tänään vastaansa parhaan mahdollisen haasteen, kun TPS on pelannut kauden alkuun Liigan parasta alivoimaa. TPS verkkoon on pystytty tekemään ainoastaan yksi maali 18 alivoiman aikana. Jukureiden oma alivoima on Liigan heikoimmasta päästä. Erikoistilanteet ovatkin isossa osassa illan pelissä.

Tulosveto

Jukurit saa tiistai-illan ratoksi vieraita Turusta. Väkevästä kauden aloittaneet turkulaiset ovat kompastuneet muutaman kerran ja menettäneet pisteitä, mutta se ei vaikuta tähän koitokseen. Viime pelissä Jukurit onnistui nousemaan päätöserässä kahden maalin takaa tasoihin Kärppiä vastaan, mutta TPS pitää tässä pelissä pintansa.
1 2
3 4
4 - 0
HPK

Vähämaalisiin peleihin tottuneet Kärpät ja HPK iskevät yhteen

Kärpät jatkaa kolmen pisteen voiton metsästystä kotikaukalossaan HPK:ta vastaan. Kärpät sekä HPK ovat olleet alkukaudesta Liigan vähiten maaleja tehneiden sekä päästäneiden joukkueiden joukossa. Tällä perusteella ottelusta on odotettavissa vähämaalinen.

Kärppien alkukautta on leimannut tehottomuus hyökkäyspäässä. Tällä hetkellä oululaisryhmä on Liigan kolmanneksi vähiten maaleja tehnyt joukkue. Isona etuna on ollut päästettyjen maalien vähyys. Kärpät on päästänyt Liigassa vähiten maaleja. Vieraaksi saapuva HPK on pelannut myös vähämaalisia otteluita. Varsinkin HPK:n kolme ensimmäistä peliä olivat tarkkaa ja tasaista pelaamista.

Kärpät kävi viime viikonloppuna idän reissulla ja pelasi perjantaina Jukureita vastaan sekä lauantaina SaiPaa vastaan. Perjantain pelistä Kärpät nappasi kahden pisteen voiton voittomaalikilpailun jälkeen. Lauantaina Lappeenrannassa Kärpät oli jälleen tehoton ja kärsi 1-0 tappion varsinaisella peliajalla. Kärppien puolustupelaaminen on ollut kauden peleissä erinomaista, mutta hyökkäyssuuntaan peli on tökkinyt. 

HPK pääsee peliin hyvän levon jälkeen, kun hämeenlinnalaisten viimeisin peli on viime torstailta. HPK kävi Helsingissä HIFK:n vieraana ja tuo ottelu oli lähestulkoon ohi ensimmäisessä erässä, kun HIFK iski neljä maalia. Ottelun lopputulos oli 6-2 HIFK:lle. HPK pelasi ottelun lopun hyvin ja haluaa varmasti jatkaa tänään siitä mihin viime torstaina jäi.

Kärpät kaipaa kärkipelaajiltaan tasonnostoa. Puolustajista ison profiilin pelaajat Lasse Kukkonen, Atte Ohtamaa sekä Jani Hakanpää ovat vielä ilman tehopisteitä. Kovista hankinnoista myös Michal Kristof on tehopisteittä. Kärpistä on erottunut positiivisesti ketju Mika PyöräläRasmus KupariAleksi Heponiemi. Tämän kolmikon lisäksi Kärpät tarvitsee kipeästi apuja muistakin ketjuista erityisesti tänään, kun Kupari kärsii yhden ottelun pelikieltoaan. Maalivahdeista molemmat ovat onnistuneet hyvin ja antaneet mahdollisuuden taistella voitosta pelistä toiseen.

HPK:n peli perustuu myös tiiviiseen puolustuspelaamiseen. Verrattuna viime kauteen hämeenlinnalaisryhmä on saanut paremman lähdön kaudelle ja peli on ollut paremmin organisoitua. Siinä missä puolustuspeli on toiminut hyvin, hyökkäyspelin rullaamisessa on vielä paljon parannettavaa. Varsinkin oman pään lähdöt sekä keskialueen ylitykset ovat tuottaneet haasteita. Maalivahti Emil Larmi on aloittanut kauden hyvin ja pystynyt auttamaan joukkuetta voittamaan otteluita.

Hyvin levännyt HPK asettaa tiukan haasteen Kärpille. Ottelusta on helppo ennustaa tarkkaa pelaamista, jossa ei maaleilla juhlita.

Tulosveto

Kärpät ei taivu kotonaan
HPK oli vaikeuksissa edellisessä ottelussaan HIFK:ta vastaan vieraissa. Helsinkiläiset mättivät neljä maalia ensimmäiseen erään ja ottelu oli käytännössä pelattu. Kärpät puolestaan sulatti kahden maalin johdon Mikkelissä vierasottelussa, mutta voitti ottelun kuitenkin jatkoajalla. Kotonaan Kärpät on vahva, eikä päästä HPK:ta yllättämään. Maalimäärä ei kuitenkaan nouse valtavan suureksi.
3 4 5
1 2