Liiga-kierros: Kärpät pyrkii irti kotikammostaan, revanssisaumat Hämeenlinnassa ja Raumalla

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Tiia Mahkonen
Oulussa hurjavireinen Kärpät hakee kohennusta kotiotteluiden voittotilastoilleen, kun vastaan asettuu KalPa. Lauantain kohtaamisista HPK mielii revanssia Ilveksestä, Sport puolestaan Lukosta.

Seuraa Heitä

Robert Rooba #88 | JYP

Laitahyökkääjä

Helmikuun 11 ottelussaan Rooba läväytti käsittämättömät yhdeksän maalia.

Cody Kunyk #19 | Kärpät

Keskushyökkääjä

Kärppien kultakypärä on kuuden ottelun pisteputkessa, jonka aikana tehoja on kertynyt hurjat 2+5.

Matias Maccelli #72 | Ilves

Laitahyökkääjä

Maccelli on ollut erittäin näkyvä pelaaja Ilveksen kahdessa edellisessä ottelussa tehoin 2+2.

Löytääkö Kärpät kotivireen KalPaa vastaan?

Kärpät palaa neljän voiton vieraskiertueeltaan takaisin kotikentälle, jossa sillä on ollut isoja ongelmia. Vastaan astelee viime otteluissaan vuoristoradan lailla esiintynyt KalPa.

Kärppien viime viikko oli hurjaa menoa. Tiistain ja lauantain välillä se pelasi peräti neljä vierasottelua, mutta oululaiset saalistivat niistä yhtä vaille kaikki sarjapisteet. Hurjaan vireeseen äitynyt Kärpät onkin noussut jo sarjataulukon kolmanneksi.

Kuumia pelaajia Kärpillä riittää: etenkin paras pistemies Cody Kunyk sekä konkarit Mika Pyörälä ja Juhamatti Aaltonen ovat viime aikoina olleet näkyvässä roolissa oululaisten hyökkäyspelissä.

Vierasotteluista Kärpät onkin saalistanut peräti 2,25 sarjapistettä per ottelu (Liigan paras), kun taas kotiotteluista saldona on ollut vain 1,37 pistettä per ottelu (Liigan kymmenes).

Nyt Kärppien kotiotteluiden virettä tulee testaamaan KalPa, jonka viime ottelut ovat sujuneet epätasaisesti. Viime ottelussa kuopiolaiset antoivat kuitenkin vieraissa kyytiä Jukureille puhtaasti 3−0.

SaiPasta siirtynyt maalivahti Matěj Tomek pelasi lauantaina toisessa KalPa-esiintymisessään nollapelin. Puolustaja Kim Nousiainen puolestaan summasi pisteet 1+1. Joukkueen kultakypärä Kai Kantola on jäänyt tehoitta kahdessa edellisessä ottelussa, mutta olisiko Kärppiä vastaan jälleen lentokeli?

KalPa on niskan päällä kauden kahden aikaisemman kohtaamisen valossa. Se on voittanut Kärpät kahdesti − ja vieläpä selvin lukemin.

Tilastot

Edelliset ottelut

Kärpät

KalPa

13.04
Ässät - KalPa
1 - 6
10.04
Sport - KalPa
3 - 1
03.04
JYP - KalPa
1 - 2 JA
01.04
KalPa - Jukurit
3 - 0

Kerho hakee revanssia Ilveksestä

Ilves katkaisi lauantaina HPK:n voittoputken Hämeenlinnassa. Nyt joukkueet kohtaavat jälleen samassa paikassa.

HPK ja Ilves ovat Liigan kuntopuntarin vastakohtia, mutta lauantaina Ilves haki kahdella onnekkaalla osumalla 2−1-jatkoaikavoiton Hämeenlinnasta. Sinänsä voitto ei ollut lopulta tuuria, sillä Ilves oli pääosin pelin päällä.

Tiistain kohtaamisessa on mielenkiintoista nähdä, pystyykö Ilves nyt realisoimaan hyökkäyspelinsä aihiot paremmin maalipaikoiksi ja ennen kaikkea maaleiksi.

Tasaisessa keskikastissa kahdeksantena olevan Ilveksen sankari lauantaina oli yllättävä nimi. Puolustaja Aleksi Elorinne vastasi tasoituksesta kahden kimmokkeen kautta ja antoi ykkössyötön jatkoajan viime hetken voittomaaliin. Jatkoaikaniitin iskenyt Matias Maccelli oli kuuma pelaaja jo perjantaina Sport-kotiottelussa.

HPK:n kuuma pelaaja on ollut maalivahti Eetu Laurikainen, joka piti maalinsa puhtaana kaikkiaan 222 minuuttia ja kahdeksan sekuntia. Kerhon uuden seuraennätyksen tekijän putki katkesi juuri Elorinteen 1−1-maaliin.

HPK tarvitsee kipeästi pisteitä pitääkseen pudotuspelitoiveensa elossa, Ilves taas pelaa top 6 -sijoituksesta.

Tilastot

Edelliset ottelut

HPK

13.04
HPK - SaiPa
4 - 5 JA
01.04
Kärpät - HPK
1 - 3

Ilves

Sportin eväät vähissä sarjakärjen kotiluolassa

Lukko haki lauantaina ylivoimaisen 5−2-vierasvoiton juuri Sportin vieraana. Tahdin ei sovi odottaa muuttua tiistainakaan, kun on Lukon vuoro isännöidä Sportia.

Lukon ylivertainen vire on ollut koetuksella, kun sille on tullut viime otteluissa yllättävän monta pistemenetystä. Lauantaina raumalaiset kuitenkin heittivät orastavat kriisipuheet romukoppaan ja karkasivat Sportia vastaan ratkaisevaan 4−0-johtoon, joka piti. Sportin kaksi kavennusmaalia päätöserän jälkimmäisellä puoliskolla jäivät nimittäin vain lohdutusosumiksi, eikä ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä.

Sarjan paras kotijoukkue Lukko on kerännyt peräti 2,74 pistettä per kotiottelu, joten myös tiistaina Sport on lohduttuman vaikean paikan edessä. Viime kohtaamisessa tahtipuikkoa heiluttivat Lukon ulkomaalaisista Kristián Pospíšil, Robin Press ja Pavol Skalický, jotka vastasivat raumalaisten kolmesta ensimmäisestä maalista.

Sportin kuumaksi pelaajaksi on noussut kesken kauden tullut hyökkääjä Mika Partanen, joka on tehnyt kolmessa edellisessä ottelussa tehot 2+2.

Tilastot

Edelliset ottelut

Tällä kaudella

Pitsiturnaus

07.08.
Lukko - Sport
0 - 0
07.08.
Sport - Lukko
1 - 2 VL

runkosarja

Nousuvireinen JYP vaanii uinuvaa Pelicansia

Pelicans isännöi Lahdessa JYPiä, joka janoaa pois jumbosijalta. Löytyykö jyväskyläläisille vieläkään pysäyttäjää?

Pelicansin edellinen ottelu päättyi synkeissä merkeissä, sillä perjantaina KooKoo haki pisteet Lahdesta tyylipuhtaasti 5−1. Pelicansin ainoasta maalista vastasi kauden neljännensä iskenyt Elias Vilén. Ilveksen lailla kärkikolmikosta jo luisun tielle vajonnut Pelicans hakee yhä vakaampaa nousua ylös seitsemänneltä sijalta.

Pitkän tappioputkensa jälkeen JYP on ottanut jo kolme voittoa peräjälkeen. Klassinen itseluottamuksen löytyminen alavireen jälkeen on nostanut JYPin jälleen varteenottavaksi liigajoukkueeksi. Pelicans on vienyt nimiinsä joukkueiden kaksi kohtaamista tällä kaudella, mutta tiistaina JYPillä on erittäin mehevä sauma katkaista tämä tendenssi.

Pelicans saa olla erityisen tarkkana JYPin maaliruisku Robert Rooban kanssa, jolla on jo 19 täysosumaa tilillään. Helmikuun 11 ottelussaan Rooba laukoi peräti yhdeksän maalia. Huomionarvoista on myös konkarihyökkääjä Ossi Louhivaaran, 37, maalivireen löytyminen: kahdessa edellisessä ottelussa hän teki kauden kaksi ensimmäistä maaliaan.