Liiga-kierros: Kärpät karistelee horrostaan kärkikamppailussa Ilveksen vieraana, Raumalla puolestaan kuuden pisteen ottelu

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Torstaina Liigassa pelataan kolme ottelua. Kierroksen kärkikamppailu käydään Tampereella, jossa Ilves ja Kärpät kohtaavat toisensa kahden viikon tauon jälkeen. Raumalla kuudentena oleva HPK haastaa tosissaan kahdeksan ottelun voittoputkessa purjehtivan Lukon, joka on sijalla viisi.

Seuraa Heitä

Sebastian Repo #92 | Lukko

Laitahyökkääjä

Sebastian Repo on tällännyt kymmeneen otteluun muikeat tehot 4+6. Repo on räväkkä sytyttäjä, jota alkukauden uinunut Lukko on kaivannut hyökkäykseensä.

Jesse Puljujärvi #9 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Jesse Puljujärvi on tehnyt kolmessa viime ottelussa tehot 2+3. Hän kantaa Kärppien kultakypärää joukkueen parhailla tehoilla 16+21=37, jotka ovat syntyneet 38 ottelussa. Onko Puljujärvi torstaina Tampereella taas rautaa?

Ilves janoaa alavireisen Kärppien päänahkaa

Sarjakolmonen Ilves ja -ykkönen Kärpät kohtaavat Tampereella. Kaksi viikkoa sitten Oulussa Ilves oli joukkueiden kohtaamisessa parempi numeroin 2−1, kun Arttu Ruotsalainen iski tupsukorville voiton jatkoajan viimeisellä sekunnilla.

Ilves pelasi viime viikolla kaksi ottelua, jotka olivat toistensa ääripäitä. Ensin tamperelaiset pelasivat haluttoman ottelun Mikkelissä, josta he hakivat kuitenkin yhden pisteen Robert Leinon kahden maalin ansiosta. Jukurit oli parempi voittomaalikilpailun myötä lukemin 4−3.

Lauantaina Ilves pesi kasvonsa kotona Pelicansia vastaan: lahtelaiset jäivät jyrän alle rökälelukemin 8−2. Arttu Ruotsalainen ja Eemeli Suomi herkuttelivat vierasjoukkueen kustannuksella kumpikin tehopisteet 1+3. Ilves-päävalmentaja Jouko Myrrä kiitteli Pelicans-pelin jälkeen, että hänen suojattinsa onnistuivat maalinteossa oikeilla hetkillä ja saivat sitä kautta pelin virtauksen puolelleen.

Kärppien kone on yskähdellyt yllättävän paljon viime viikkoina. Oululaiset katkaisivat lauantaina kolmen ottelun tappioputkensa, kun he ottivat Ässien vieraana 6−5-voiton voittomaalikilpailun kautta. Neljäskään peräkkäinen tappio ei ollut kaukana, sillä Shaun Heshka tasoitti Porissa ilman maalivahtia vasta ajassa 58.30.

Päävalmentaja Mikko Mannerin mukaan Kärpät lähti Porin-otteluun hyvällä otteella, sillä Kärpät voitti avauserän 2−0. Manner myönsi, että Kärppien viimeaikaiset henkisesti alavireiset otteet näkyivät myös Porissa. Manner iloitsi kuitenkin joukkueensa periksiantamattomuudesta, jonka myötä Porista lopulta kaksi pistettä irtosi.

Keskiviikkona Kärpät kärsi Tapparalle 2−3-kotitappion ja perjantaina Lukolle 1−3-vierastappion. Viime viikolla Jesse Puljujärvi oli päävastuussa Kärppien tehoista: kolmessa ottelussa Puljujärvi iski tehot 2+3. Juho Lammikko säesti pistein 2+2.

Torstain kärkikamppailu on joukkueiden kaudes neljäs kohtaaminen. Tähän mennessä voitot ovat Kärpille 2−1. Herääkö Kärpät horroksestaan vai tasoittaako Ilves joukkueiden välisten otteluiden voitot?

Tilastot

Edelliset ottelut

Ilves

Kärpät

14.03
Kärpät - Ässät
12.03
Sport - Kärpät
2 - 3 JA
10.03
Kärpät - Lukko
1 - 5
07.03
Kärpät - KooKoo
3 - 4 JA

Tällä kaudella

KooKoo porskuttaa − onko Ässistä mitään vastusta Kouvolassa?

KooKoolle ei meinaa löytyä Liigasta pysäyttäjää. Kouvolalaiset ovat seitsemän ottelun voittoputkessa, ja voitoista kuusi on tullut varsinaisella peliajalla. Sen sijaan Kouvolaan vieraaksi saapuva Ässät on viiden ottelun tappioputkessa ja on voittanut viimeksi 4.1.2020.

KooKoo on kymmenen ottelun kuntopuntarissa selvästi Liigan paras joukkue 27 sarjapisteellään. Viime viikko toi KooKoolle kaksi vierasvoittoa. Ensin JYP kaatui keskiviikkona Jyväskylässä 4−0 ja sitten TPS Turussa numeroin 4−3.

KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas oli TPS-ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa sitkeyteen: KooKoo nousi kolmannessa erässä maalin takaa voittoon. Ahokkaan mielestä KooKoon hyvä vire on tuonut itseluottamusta, mikä tuo paljon päätöserän voittoja. Myös erikoistilanteista Ahokas antoi kehut, sillä kouvolalaiset tekivät kaksi ylivoimamaalia, joskin päästivät myös kaksi maalia alivoimalla.

Kouvolalaisten tehot jakaantuivat viime viikolla tasaisesti − paras pistemies oli laitahyökkääjä Trevor Mingoia (2+1). KooKoon ulkomaalaispelaajat onnistuivat erinomaisesti, sillä myös Vilmos Galló (2+0), Erik Karlsson (0+2), Kyle Platzer (1+0) ja Matthew Caito (1+0) pääsivät pisteiden makuun. Lisäksi maalivahti Henrik Haukeland torjui kahdessa ottelussa kaikkiaan 46 laukausta.

Ässien taival on ollut viime aikoina tuskainen. Kymmenessä viime ottelussa se on kerännyt 11 pistettä, ja joukkue on vasta kuntopuntarin 12:s. Keskiviikkona Ässät kävi Helsingissä häviämässä IFK:lle voittomaalikilpailun myötä 2−3.

Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin luonnehti IFK-kohtaamista tasaiseksi kamppailuksi, jossa Ässät onnistui puolustamaan hyvän vierasottelun. Selin harmitteli, ettei Ässien rutiinitaso riittänyt johtoasemassa: HIFK kuittasi porilaisten päätöserän 2−1-johtomaalin vain 24 sekunnissa.

Kouvolassa KooKoo on torstaina vahvoilla, varsinkin kun sillä ei ole tältä viikolta ottelua rasituksena alla. Loukkaantumismurheiden kanssa painiva Ässät on saanut tällä kaudella KooKoota vastaan kolmessa kohtaamisessa vain vaivaisen yhden pisteen.

Tilastot

Edelliset ottelut

KooKoo

14.03
KooKoo - KalPa
07.03
Kärpät - KooKoo
3 - 4 JA

Ässät

07.08
Lukko - Ässät
1 - 1
07.08
Ässät - Sport
0 - 1
07.08
Ässät - Tappara
1 - 2
14.03
Kärpät - Ässät

HPK uhkaa Lukon kahdeksan ottelun voittoputken jatkumista Raumalla

Lukko liihoittelee kahdeksan ottelun voittoputkessa, minkä ansiosta se on kivunnut sarjataulukossa jo viidenneksi. Torstaina Lukon nykyvire joutuu tositestiin, kun neljän pisteen päässä kuudentena majaileva HPK saapuu vieraaksi Raumalle.

Eilen Lukko haki Vaasasta 4−2-voiton. Raumalaiset johtivat peliä jo 3−0, mutta Sport tuli toisessa erässä pikatahtia jo maalin päähän. Päävalmentaja Pekka Virta oli kuitenkin kokonaisvaltaisesti tyytyväinen Lukon suoritukseen Vaasassa.

Sebastian Repo on ollut raumalaisille arvokas vahvistus, sillä hän on tehnyt pelaamassaan kymmenessä ottelussa kaikkiaan tehot 4+6. Maalivahdeista sekä Oskari Setänen (torjuntaprosentti tällä kaudella 91,17) että Lassi Lehtinen (92,18 %) pelasivat kumpikin yhden ottelun menneellä viikolla. Eilen Vaasassa maalia vartioi Setänen. Nähtäväksi jää, kumpi seisoo Lukko-maalilla torstaina.

HPK pelasi viime viikolla vain yhden ottelun, kun se hävisi TPS:lle kotonaan 3−4. Eilen Kerho nujersi SaiPan Hämeenlinnassa 5−2. HPK:n tehomieheksi kahdessa edellisessä ottelussa nousi puolustaja Petteri Friman, joka sai kaikkiaan neljä syöttöpistettä. Myös Jere Innala ja Tommi Tikka ovat olleet pelipäällä, sillä kummatkin ovat kahden viime pelin aikana tehoilleet 2+1 pisteen verran.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen arvioi, että eilen SaiPaa vastaan hämeenlinnalaisjoukkue oli hieman vastustajaa edellä ja sillä oli pitkiä hyviä vaiheita, ennen kaikkea toisen erän alussa. Pennasta lämmitti HPK:n ylivoimapeli, joka tuotti kaksi maalia. Etenkin Henri Kannisen johtama ylivoimaviisikko oli Pennasen mieleen.

Raumalla nähdään mielenkiintoinen kuuden pisteen ottelu, johon Lukko lähtee suosikkina. Raumalaiset ovatkin voittaneet joukkueiden kauden kaksi aikaisempaa kohtaamista.

Päivitetty 23.1.2020 kello 8.28: Korjattu viime viikon Kärpät−Tappara-ottelun tulos.

Tilastot

Edelliset ottelut

Lukko

07.08
Lukko - Ässät
1 - 1
07.08
Lukko - Sport
0 - 0
07.08
TPS - Lukko
1 - 5
07.08
Sport - Lukko
1 - 2 VL
14.03
Lukko - HIFK

HPK

Tällä kaudella