Liiga-kierros: Kärpät ja Pelicans hakevat ryhtiliikettä alkuvuoden rämpimiseensä Oulussa

LIIGA / Kierrosennakko
20.1.
2022
Kierroksen ainoassa ottelussa kohtaavat Kärpät ja Pelicans. Molempien vuosi 2022 on alkanut tulosten valossa kehnosti.

Seuraa Heitä

Topi Niemelä #7 | Kärpät

Puolustaja

Kärppien tehokkaimmalla puolustajalla on ollut hieman hiljaisempaa viime kuukausina tehopisteiden valossa. Nyt kaivataan jälleen Niemelältä tehoja, jotta Kärpät saisi pisteitä illan ottelussa.

Teemu Eronen #42 | Pelicans

Puolustaja

Vahvaa kautta pelaava Eronen on ollut lahtelaisten puolustuksen johtaja. Eronen löytyykin muutamaa pykälää Niemelän takaa puolustajien pistepörssissä. Joukkueet kaipaavat kipeästi molempien tehoja illan kamppailussa.

Pelicans hakee vuoden ensimmäistä pistettään vieraskaukalossa Oulussa

Lahtelaisten vuodenvaihde on ollut kaikkea muuta kuin ilotulitusta. Pelicans on karanteeninsa jälkeen hävinneet kaikki kolme peliään. Oulusta joukkue lähtee hakemaan vuoden ensimmäisiä pisteitään. Kärpät puolestaan haluaa katkaista kolmen pelin tappioputken kotiotteluissaan.

Vieraat lähtevät hakemaan Oulusta ensimmäisiä pisteitään vuoden 2022 aikana. Lahtelaisten pistesarake näyttää tämän vuoden puolelta pyöreätä nollaa. Joukkue kohtasi tiistai-illassa kotonaan Lukon, joka ei jättänyt Pelicansille juuri jälkipolville kerrottavaa. Raumalaiset vievät pisteet tylyin numeroin 1−6 mennessään.

Lahtelaisten vuosi ei ole siis alkanut mairittelevasti. Ensiksi joukkue oli karanteenissa kymmenen päivää, jonka jälkeen pelit ovat sujuneet vähintään kehnosti. Ylivoima sakkaa pahasti Pelicansin osalta. Viime ottelussa lahtelaisille tarjottiin mukavasti ylivoima-aikaa, mutta tulosta ei ole vain tullut. Nopealla laskutoimituksella kymmenen viime otteluun joukkueen ylivoiman onnistumisprosentti on vaivaiset 7,4 prosenttia. 

Nyt vielä loukkaantumiset ovat alkaneet vaivaa joukkuetta. Viime ottelussa oli sivussa ketjullinen luottopelaajia. Sairaslistan kovimpina niminä olivat Iikka Kangasniemi ja joukkueen tehokkain pelaaja Lukáš Jašek. Kangasniemen sairasloman pituudeksi aiemmin viikolla seura ilmoitti noin viikon, joten Oulussa ei vielä välttämättä nähdä taitavaa laitahyökkääjää. Myös Jašekin pelaaminen illan kamppailussa on epävarmaa. Hänen tilannettaan seurataan päivittäin.

Pelicans sai JYPistä paluumuuttaajan, kun Brad Lambert saapui takaisin Lahteen. Ensimmäisessä ottelussa Lambert kuului lahtelaisten parhaimmistoon, mutta ihmetekoja hän ei myöskään pystynyt tekemään illan kamppailussa, jossa Henri Nikkasen loukkaantuminen heti ottelun alussa sekoitti selkeästi lahtelaisten pakkaa. 20-vuotiaan keskushyökkääjän pelaaminen Oulussa on vähintäänkin epävarmaa.

Jos Pelicansin vuosi ollut vaikea, niin ei se Kärpillä myöskään ole alkanut ruusuilla tanssien. Oululaiset ovat pelanneet tänä vuonna viisi ottelua, joista joukkue on pystynyt voittamaan ainoastaan yhden. Kärpät metsästää vielä ensimmäistä kotivoittoaan vuoden 2022 puolella.

Kärpät on kuitenkin taipunut tämän vuoden puolella kahdesti sarjakärkisijoilla olevan Ilveksen käsittelyssä. Sen lisäksi tappiot ovat tulleet kovavireisille Lukolle ja Jukureille. Ainoa voitto tuli oululaisille on tullut vierasottelussa Ässiä vastaan.

Kärppien nuori hyökkääjä Ville Koivunen on pelannut vahvaa kautta. Junnukisoissa yhdessä Lambertin ja Samuel Heleniuksen kanssa loistanut laitahyökkääjä on ollut vahvassa vireessä Kanadasta paluun jäljiltä. Pohjois-Amerikasta paluun jälkeen Koivunen on tehnyt viiteen otteluun mukavat 2+3=5 tehopistettä.

Myös Nuorten MM-kisoissa ollut Topi Niemelän tehot ovat puolestaan joulu- ja tammikuussa jääneet alkukauden tahdista. Niemelä on kahden kuukauden aikana yhteentoista peliin kerännyt hänen tahdillaan kohtuu vähäiset neljä tehopistettä, kun koko kauden aikana puolustaja on tehnyt 7+19= 26 tehopistettä, jolla puolustaja on tasapisteissä Lukon Vili Saarijärven ja HIFK:n Jordan Schmaltzin kanssa.

Kärpät on ollut toistaiseksi kauden toiseksi paras kotijoukkue, mutta viime peleissä voitot ovat karttaneet oululaisia kotona. Kärpät on nimittäin hävinnyt kolme viimeisintä kotiotteluaan, joten sen putken katkaiseminen on varmasti kärppäleirin selkein tavoite torstai-illan ainoassa ottelussa.