Liiga-kierros: Kärpät hakee voittoa Mikkelistä - paikkaako JYP esityksiään Järvi-Suomen derbyssä?

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Oskari Mäkisarka
Liigaviikko jatkuu perjantaina neljällä ottelulla. Tuoreita jalkoja on odotettavissa, sillä mikään kentällä nähtävä joukkue ei pelannut torstain kierroksella. Sen sijaan monelle kyseessä on tuplapelien ensimmäinen osa.

Kangasalusta haastaa mestarivalmentajan

Jukurien kausi on alkanut positiivisissa merkeissä. Mikkeliläiset tavoittelevat pisteputken venyttämistä neljään otteluun Kärppien saapuessa vierailulle.

Jukurit on kerännyt pisteitä kaikista kauden otteluistaan. Kärppien alku on ollut takelteleva, sillä hallitseva mestari on kartuttanut pistetiliään kahdesta ottelusta vain kolmen pisteen verran.

Jukurit viimeisteli JYPiä vastaan tehokkaasti, ja puolustuskin oli tiivis. Joukkue karvaa hyvin tilaisuuden tullen, mutta osaa myös tarpeen tullen pelata trapia, eikä höntyile. Varmuudessa on vielä parannettavaa, erityisesti syöttöjen laadussa puolustus- ja keskialuellla.

− Heillä ei ole sellaista toistuvuutta pelaamisessa, johon pääsisi kiinni videoiden kautta. Kärpät pelaa aika villiä jääkiekkoa. Jos lähdet sieltä yhtä juttua ottamaan pois, niin sieltä löytyy kyllä joku toinen juttu, Jukurien päävalmentaja Pekka Kangasalusta kommentoi vastustajaa.

Kärpät viettää viikonlopun idän kiertueella, sillä Jukurien lisäksi joukkue kohtaa SaiPan. Henkilökohtaisten syiden takia sivussa ollut Shaun Heshka on mukana vierasmatkalla, ja saattaa palata riveihin jo perjantaina. Jussi Rynnäs pelannee Jukureita vastaan kauden ensimmäisen liigaottelunsa.

Heshkan mahdollinen paluu olisi tärkeä lisä Kärpille, joka oli ajoittain pahassa paineessa Turun ottelussa. Erityisesti pitkiä kiekkoja joukkueelta nähtiin liikaa.

Hyökkäyspelissä uusista pelaajista Aleksi Heponiemi avasi maalitilinsä, mikä tuo oletettavasti hänelle lisää itseluottamusta. Sen sijaan Michal Kristof ei ole vielä onnistunut liigapeleissä.

Katso ottelun kokoonpanot tästä »

Tulosveto

Kärpät hyydyttää Jukurit
Jukurit jatkoi erinomaisen tehokasta viimeistelyään myös kauden kolmannessa ottelussaan vierasjäällä Jyväskylässä, ottaen 4-1-voiton JYPistä. Mikkeliläiset ovat laittaneet joka viidennen vetonsa tolppien väliin tasakentällisin, mutta nyt kaudesta toiseen vahva Kärpät tulee ja lopettaa tämän tehoilun. Kärpät tekee tarvittavat osumat ja korjaa kolme pistettä kotiin.
0 1
2 3 4

JYP ja KalPa paikallistaiston makuun

Siinä missä monet muut kohtasivat paikallisvastustajansa jo avauskierroksella, JYP ja KalPa pääsevät samaan kaukaloon vasta nyt. Kotijoukkueella on paljon näytettävää keskiviikkoisen Jukurit-tappion jälkeen.

Alkukausi on näyttänyt, että Jerry Turkulainen ja David Tomasek ovat muodostaneet toimivan parivaljakon. Kolmatta lenkkiä heidän ketjuunsa on etsitty, ja keskiviikkona paikalla pelannut Robert Rooba onnistui hyvin.

JYPin kokeneet pelaajat Jarkko Immosen johdolla eivät ole vielä päässeet kunnolla vauhtiin. Toki parhaita otteita heiltä odotetaan kauden loppupuolella. Suuri ongelma heille on odotetusti luistelunopeus.

KalPan Denis Godlasta tuli kauden ensimmäinen nollapeliin yltänyt maalivahti tiistaina. Muutenkin kuopiolaispuolustus on toiminut kauden alkaessa hyvin Jukurit-ottelun loppua lukuun ottamatta.

Koeajallaan yhden maalin tehnyt Toni Hyvärinen jatkaa KalPan riveissä kauden loppuun asti. Ennen tätä kautta Hyvärinen oli viimeksi nähty KalPassa kaudella 2014-15.

Katso ottelun kokoonpanot tästä »

Tilastot

Edelliset ottelut

JYP

23.10
JYP - Sport
09.10
KooKoo - JYP
3 - 1

KalPa

16.10
KalPa - Kärpät
5 - 1
09.10
KalPa - Tappara
3 - 6
02.10
KalPa - Jukurit
2 - 1

Tulosveto

JYP hakee edelleen tasapainoista peliä
JYPin otteet pelien sisälläkin ovat vaihdelleet melkoisesti: välillä jyväskyläläiset pelaavat erittäin tasapainoista jääkiekkoa, mutta synkemmät jaksot ovat vesittäneet parhaan terän pelistä toistaiseksi. Edellisen ottelun tappio Jukureille kotijäällä osoittaa, että kaikki jyväskyläläisillä ei ole vieläkään uomissaan. KalPa käy hyödyntämässä tilaisuutensa Jyväskylässä ja korjaa potin kotiin.
2 3
3 4

Pelicans haluaa kuitata kevään ikävät muistot

Viime kaudella pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella välejään selvittäneet Pelicans ja SaiPa kohtaavat Lahdessa. Molempien joukkueiden hyökkäys on saanut tulosta aikaiseksi avauskierroksilla.

Pelicansin kauden avausviikonloppu oli ristiriitainen, sillä kahden ensimmäisen kierroksen ottelut toivat tappion Sportille sekä murskaavan esityksen Lukkoa vastaan. Kauden etukäteen esiin nostetuista nuorista pelaajista Jesse Ylönen onnistui kahdesti maalinteossa lauantaina.

Niin ikään tulevaisuuden nimiin kuuluva Jakub Skarek pelasi myös hyvän ottelun Lukkoa vastaan. Avausottelussa alivoima tuotti lahtelaisille vaikeuksia, mutta sekin osa-alue parani toiseen peliin.

Pelicans on ollut SaiPalle hankala vastus etenkin Lahdessa. Onkin omalta osaltaan mielenkiintoinen asetelma, muuttuuko asia kun lahtelaisten puikoissa on eri mies kuin aikaisemmin. SaiPan ongelma on kuitenkin puolustus, joten Pelicansilla on hyvä tilaisuus iskeä siihen.

SaiPa on löytänyt jo aikaisessa vaiheessa kautta kolme toimivaa hyökkäysketjua, ja joukkue on ollut alkuvaiheessa kautta todella tehokas. Pienen kysymysmerkin heittää kuitenkin Emil Oksasen pelikunto Ilves-ottelussa tulleen tällin jäljiltä.

Katso ottelun kokoonpanot tästä »

Tulosveto

SaiPan lentokeli loppuu Lahteen
SaiPa on viimeistellyt hirmuisella teholla ensimmäisten kolmen pelaamansa pelin aikana. Jossakin vaiheessa tilanteen täytyy kuitenkin tasoittua. Pelicansia vastaan näin voi käydä, sillä lahtelaiset eivät ole kahdessa ensimmäisessä ottelussa päästäneet tasakentällisin maalia. Pelicans on antautunut tällä kaudella yhteensä viisi kertaa: kolmesti omissa on soinut alivoimalla ja kahdesti vastustaja on tehnyt tyhjiin. Mikäli lahtelaisjoukkue on saanut alivoiman uomiinsa, saattaa se tylsyttää parhaan terän SaiPan erinomaisesti toimineesta hyökkäyspelistä.
3 4
1 2

Orastava tappioputki uhkaa Ilvestä

Ilves aloitti kautensa komealla voitolla paikallisottelusta, mutta sen jälkeen saldona on ollut kaksi tappiota. Sport on kerännyt neljä pistettä kahdesta pelaamastaan ottelusta voiton ja jatkoaikatappion myötä.

Ilveksen hyökkäyspeli kärsi takaiskun kesken keskiviikkoisen SaiPa-ottelun, kun Eemeli Suomi komennettiin pukukoppiin polvitaklauksesta. Pelikieltoa hän ei saanut, joten Ilves-kapteeni pääsee kaukaloon perjantain kierroksella.

Ongelmana Ilveksellä on ollut puolustuksen merkkausvirheet, jotka ovat tuoneet takaiskuja. Selkeää ykköspuolustajaa Ilveksellä ei ole.

Sportin maalilla tiistaina esiintynyt Sami Aittokallio ei vakuuttanut. Viikonlopun sisältäessä kaksi ottelua ei olisi yllätys, mikäli Mika Järvinen pääsee tekemään kauden ensiesiintymisensä. Myöskään puolustus ei ole toiminut parhaalla tavalla, ja varsinkin fyysisyys on ollut Sport-pakistossa ongelmana.

Vahvimmin Sportilla on esiintynyt ykkösketju, josta Joel Kiviranta iski sarja-avauksessa kaksi maalia. Hänen ketjukaverinsa Brody Sutter avasi maalitilinsä HIFK:ta vastaan. Sport on tehnyt tuhoa nopeilla hyökkäyksillä.

Katso ottelun kokoonpanot tästä »

Tilastot

Edelliset ottelut

Tällä kaudella

Tulosveto

Tasainen näytös Tampereella
Sport on aloittanut kauden melko hyvin. Ennakkoarvioissa lytätty vaasalaisnippu on osoittanut, että sen peli on itseasiassa melko hyvin uomissaan kauden alussa, vaikka harjoituspelissä kotkapaidat eivät vielä mitään ihmeellistä näyttäneetkään. Ilves ei ole osoittanut mitään ihmeellistä alkukauden aikana, joten Sport haastaa Ilveksen vieraissa tasapäisesti. Odotettavissa tiukka kamppailu.
2 3
2 3