Liiga-kierros: Kärpät hakee peliään Lukkoa vastaan, Kuopiossa kilvoitellaan paikasta kärkikuusikossa

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto
Keskiviikkoilta tuo mukanaan kaksi Liiga-ottelua. Sarjakärki Lukko vierailee pelillisestä sekasorrosta kärsivän Kärppien vieraana, ja KalPa jatkaa kotiotteluitaan KooKoon kera.

Seuraa Heitä

Eetu Koivistoinen #31 | Lukko

Keskushyökkääjä

On ollut loistavassa vedossa, joka on tuottanut tänä kautena jo 21pistettä. Viime kaudella Koivistoiselle kertyi yhteensä 25 pistettä.

Aleksi Klemetti #20 | KalPa

Laitahyökkääjä

Miikka Pitkäsen ja Eetu Luostarisen poistuttua kokoonpanoista KalPan kultakypärää kannattelevalta Aleksi Klemetiltä odotetaan nähtyä enemmän tehoja.

Sarjakärki haastaa kriisiä

Kolmen ottelun voittoputkessa oleva Lukko haastaa Raksilassa pahassa pulassa olevaa Kärppiä. Sarjakärjelle Oulun halli ei ole ollut helppo paikka vahvaan suorittamiseen, mutta lähtökohtaisesti Lukko on selkeästi niskan päällä.

Kärpillä on meneillään pahalaatuinen syöksykierre. Syksyn alavireinen peli-ilme piti korjata yllättävällä koronatauon tuomalla harjoituspätkällä, mutta ylimääräisestä harjoitusajasta huolimatta pelaaminen ei ole  parantunut. Hyökkäysalueella tilanteet päätyvät usein kulmissa pyörimiseen, eikä näin ollen pääsyä parhaille tekopaikoille onnistuta luomaan. 

Keskikaista on Cody Kunykin takana epäonnistunut pahasti, ja oululaiset tarvitsevatkin täyskäännöksen kurssilleen, mikäli toivovat saavansa pisteitä kahdesta kamppailusta Lukkoa vastaan.

Sarjakärki Lukko on voittanut Kärppiä vastaan edelliset neljä ottelua. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kahdesti Raumalla ja molemmat on päättynyt Lukon voittoon. Kärpät on tehnyt näissä otteluissa vain yhden maalin, viikonloppuna oululaiset jäivät tylysti maaleitta. Kuitenkin viime vuosina Raksila on ollut Lukolle erittäin vaikea paikka saada voittoja.

Raumalaisilla on tällä hetkellä paras alivoima Liigassa, mutta ylivoiman kanssa on tekemistä. Vahvuudesta pois ovat Jonne Tammela ja Aleksi Saarela, mutta raumalaisten onneksi Mikko Petman ja Kristián Pospíšil palasivat takaisin poissaoloiltaan.

Lähes samoilla viivoilla Niiralan montussa

KalPa ja KooKoo ovat peräkkäin sarjataulukon kuuden parhaan joukossa. Miltei samoissa tilastolukemissa olevat joukkueet ovat myös edellisissä otteluissaan pelanneet lähes samoilla tuloksilla KooKoon naaratessa yhdet pisteet Ässiltä ja Ilvekseltä.

Edellisiltana KalPa isännöi Sportia, mutta pikaisen avausmaalin jälkeen henkilökohtaiset huonot ratkaisut käänsivät ottelun vaasalaisvieraille. Katkerasta tappiosta huolimatta KalPa piti sarjataulukkoasemansa juuri KooKoon yläpuolella.

Jesse Graham onnistui saamaan tehopisteitä Sportia vastaan, mutta KalPa tarvitsee Kai Kantolan kentällisen onnistumisia ja johdonmukaista pelaamista, mikäli kuopiolaiset tähtäävät runkosarjan loputtua kuuden parhaan joukkoon. Kantolan neljän ottelun maaliputki katkesi tiistain kierroksella.

KooKoo aloitti uuden vuoden vahvasti, mutta ei ole lähtenyt nousukiitoon ilman menetyksiä. Tähtipelaaja Trevor Mingoia joutuu jäämään loukkaantumisen vuoksi sivuun loppukauden ajaksi. Täydennys löytyi kuitenkin ripeästi Christian Thomasin saavuttua KooKoon riveihin. Hyökkääjä aloittanee uudessa seurassaan kuluvalla viikolla.

Neljän ottelun pisteputkessa oleva KooKoo on saanut tuulta alleen Teemu Engbergin, Aleksi Ainalin ja Vilmos Gallón onnistuttua pisteiden teossa. Myös edelliset neljä kertaa maalilla aloittanut Victor Brattström on pelannut tarvittavalla tasolla. Ei kuitenkaan ole täysi mahdottomuus nähdä Oskari Salmisen aloittavan Kuopiossa.